úterý 24. července 2018

FlyLady 23. - 29.7.

Tento týden jsme v oblasti ložnice
Finišuje návyk měsíce - Swish & Swipe
Každý den začínáme ranní a končíme večerní rutinou 





PONDĚLÍ 23.7.

Úkoly tohoto dne
  • Převlékněte ložní prádlo 
  • Vyhoďte starý tisk, katalogy, letáky 
  • Vyleštěte zrcadla a dveře
  • Utřete prach
  • Vyluxujte všechny podlahy
  • Vytřete podlahy
  • Vysypte odpadkové koše

Jsme opět po měsíci v zóně ložnice a opět začneme v první misi dne vyklízením prostoru pod postelí. Natáhneme si minutku a vyklízíme věci, které do tohoto prostoru  nepatří. Jakmile bude pod postelí komplet hotovo, pořádně tam vyluxujeme/vytřeme, aby tam nebyli "prachoví zajíčci" ;)



********************************************************************************

ÚTERÝ 24.7.

Úkol tohoto dne   
V úterý se vždy věnujeme především plánování:
  • jídel k uvaření a nákupy 
  • plánování aktivit s rodinou nebo přáteli na víkend a příští dny
  • objednání k lékařům, zubařům, kontrola zásob dlouhodobě braných léků
Úterý je také o zábavě a regeneraci sil. Až budete hotovi s povinnostmi, dopřejte si nějakou příjemnou oddychovou aktivitu, která je ve vašich možnostech.

Mise tohoto dne: otevřete šuplík s ponožkami a spodním prádlem a udělejte trochu průvan. Všechny kalhotky a slipy, které mají povolené gumy, vypárané lemy, nevzhledný design, střih nebo barvu, pročež tam jen tak leží a nejsou nošené - pryč s nimi. 
S ponožkami dtto - ty ponožky, které nemají "partnera", dejte na stranu, pokud se po 4 týdnech znovu neshledají, zrecyklujte je. 



********************************************************************************

STŘEDA 25.7.

Úkoly tohoto dne
Středa je ve znamení boje s prokrastinací. Tento den se zabýváme věcmi, které máme sklon odkládat a nechávat zajít daleko. Například:


  • vracení půjčených knih a věcí
  • nejrůznější reporty
  • dotažení rozdělaných prací
  • poplacení složenek
  • úřední záležitosti
  • telefonáty, do kterých se nám jindy nechce 

Mise dne:  dnes se blíž podíváme na vypínače světla - čas od času je potřeba vzít vlhký hadřík (ideálně i s trochou alkoholu nebo desinfekčního prostředku) a odložku i tlačítko vypínače řádně otřít dočista do čista. 


*********************************************************************************

ČTVRTEK 26.7.


Úkol tohoto dne
Čtvrtky obvykle navazují na středeční antiprokrastinaci a bývají dnem, který věnujeme pochůzkám, nákupům, cestám do čistíren a opraven, dotahujeme do konce vše, co jsme včera nestihli, abychom to před sebou netlačili zase další týden.

Mise tohoto dne: dnes se soustředíme na strop - pořádně se podívejte nahoru i do koutů a vymeťte všechny pavučiny, halloween bude až v říjnu, na tenhle druh dekorací času dost! ;) Utřete prach i z lustru, stropního větráku, horních hran oken a dveří, konzolí a obložek. 
Ložnice by měla být místem absolutní harmonie, klidná, vzdušná a mělo by se nám v ní krásně spát, usínat i vstávat - představa takového slaňujícího se pavouka nad hlavou nemusí do tohoto obrazu zapadat. ;)


*********************************************************************************

PÁTEK 27.7.

Úkoly tohoto dne
Jako každý pátek nakoukneme do kabelky; vyhodíme papírky od žvýkaček a účtenky, vylovíme vypadlé mince, vyklepeme drobky, doplníme zásobu kapesníčků, žvýkaček, pomád na rty atd. a stejný pořádek uděláme i v kufru a interiéru našeho auta - pryč s kelímky, láhvemi, ubrousky a  parkovacími lístky. 

Dnešní poslední misí týdne bude debordelizační čtvrthodinka v oblasti ložnice; odneste věci, které do ní nepatří: nejde jen o obvyklý provozní nepořádek jako je hrnek na nočním stolku, čtivo u postele, knihy, oblečení. Jde i o věci, které by v ložnici vůbec nemusely být a ubírat jí na vzdušnosti.  Například krabice s dokumenty nebo pytle se sezónním oblečením, kočičí přepravka někde na skříni nebo pod postelí atd. Podívejte se na svoji ložnici trochu cizíma očima, třeba na nějaké takové předměty narazíte a uznáte, že by mohly mít místo jinde. 



*********************************************************************************

SOBOTA 28.7.

Den pro rodinu. A taky pro lelkování pod širým nebem, potřebujeme vitamín D! ;)


*********************************************************************************

NEDĚLE 29.7.

Den odpočinku. Vyhradíme si alespoň chvíli pro sebe a odpočíváme, dobíjíme baterky na další týden!

3 komentáře:

  1. Díky moc,díky tomu popisu slanujiciho pavouka jsem si vzpomněla jak můj manžel vecer na chalupě vysavavem takoveta jednoho sportovce odstraňoval přesně nad posteli a že to byl macek :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně jednou tenhle macek běžel v ústrety přímo po polštáři, bylo to jak v hororu; jsem v takovém tom pololehu a čtu si před spaním a najednou periferním viděním vidím pohyb, vteřinu či dvě to ignoruju, ale běží to ke mně, zvětšuje se to a KLAPE nohama po látce polštáře... tak zvednu hlavu a ááááááááááá!!!!!!!!! :))))
      Byl to fakt macek a jsem ráda, že mě nepřišel navštívit o pár hodin později. :)

      Vymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.