neděle 10. prosince 2017

Vánoční plán - 2 týdny do Vánoc

Ho ho hooo... zeměkoule je v pohybu, Ježíškové, Santové, Papa Noëlové a Dědové Mrázové mají napilno, jejich svozová depa praskají ve švech, protože už za pouhé DVA týdny budou cinkat rolničky a skleničky a... budou Vánoce, aleluja...

A v našem vánočním plánu nás čeká následující: 


  • dopsat a odeslat vánoční pozdravy a přání. Odesílání si nechávám na týden až 10 dní před Štědrým dnem, protože mi přijde ideální, když nedorazí ani příliš brzy (stres pro příjemce, zejména, pokud nepatří mezi ty, kteří se na Facebooku chlubí už na Mikuláše ozdobeným stromkem, někde prý už dokonce i leží dárky...!), ani pozdě (stres pro příjemce i odesílatele ;)). 
  • začít balit dárky. Pomalu a postupně. Stačí 2-3 dárky denně (tedy hlavně po večerech, když děti usnou a partner pomáhá ;)). Zabalené dárky opatříme jmenovkou příjemce a poté si je odškrtneme ze seznamu a určitě si poznamenáme místo, kam dárky ukrýváme. Nestává se totiž zrovna zřídka, že dárek zůstane někde zašitý a zapomenutý, nebo prostě k nenalezení. Vyvarujte se takové horké chvilky na poslední chvíli! :) 
  • nezapomeneme partnera pověřit koupí nebo objednáním baterií do všech dětských hraček a jiné elektroniky, ať není radost pod stromkem poloviční. Když už v tom bude, ať přibere pár žárovek. A co bomba do sodovkovače, abyste o svátcích nepřestali perlit? Ať to veme prostě z jedné vody načisto, když už bude stát v elektru!
  • vypereme sváteční ručníky a lůžkoviny se soby, vločkami, hvězdičkami - tedy pokud si na ně potrpíte - ať jsou připravené na příští týden a hezky čerstvě voní. Nezapomenem ani na extra set pro hosty, pokud nějaké na svátky čekáme!
  • rovněž připravíme vánoční ubrusy a prostírání, ubrousky, zkontrolujeme, zda je všeho dost. Zvlášť pokud jde o hosty, ujistíme se, zda máme dostatečný počet příborů, skla a porcelánu a židlí! :)
  • mrkneme na svůj nákupní seznam potravin na svátky (z minulého dílu) a zvažíme, co by se dalo objednat online, abychom se vyhnuli nákupům v supermarketu těsně před svátky. Online objednávku sestavíme dostatečně dopředu a zarezervujeme si i čas doručení (alespoň u Teska nebo Rohlíku to jde). I když se stane, že třeba nedovezou všechno, přijde mi lepší vyběhnout do večerky pro jednu věc, než absolvovat tu košíkovou bitvu na prodejní ploše. 
  • opakuji se, ale pokud pečeme cukroví, zaznamenáváme si v průběhu pečení postřehy, které k receptu máme. Nebývá na to sice čas ani nálada, ale v hlavě to člověk neudrží a pamatujte, že to děláme pro sebe a svou rodinu - ladíme recepty do ideální podoby pro naše jazýčky a šetříme si práci do budoucna.
A nezapomínáme na sebe, takže si nakonec skočíme ke kadeřnici a určitě taky s kamarádkou na drink nebo na vánoční večírek. Trochu se od všeho odreagovat, poklábosit, lehounce ovínit a chytnout jiskru a barvu do tváří. ;)

A naberte síly na další týden, kdy nás čekají stěžejní věci... a první várka vaječného koňaku! ;)

Do té doby krásné a klidné dny...

Fi
PS: nezapomeňte zpívat a tančit! :)

4 komentáře:

  1. Díky za oblíbenou skladbu. O zapomenutých dárcích jsem vzdycky jen slyšela, ale loni se mi to taky stalo. Naštěstí jsem je našla už 25. a ještě stihla šoupnout pod stromek u babičky😁

    OdpovědětVymazat
  2. A také pozor na obaly, abyste s obalem nevyhodili i dárek. Mojí pratetě se kdysi stalo, že takhle vyhodila dlouhé glazé plesové rukavice, které byly hodně drahé. Od té doby se u nás musely papíry od dárků skládat a ne muchlat:-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je velice dobrá poznámka! Můj bratr jednou takhle s papíry vyhodil i zdobnou obálku s dvěma tisíci :(

      Vymazat
    2. Jo, obalky, to je samostatna kapitola. A pozor na knihy, u nas v nich casto byvaji zalozky s Palackym, rodina moc darky nedava, spis ukryva penize, tak uz jsme zvykly vsechno prosmejdit a kouknout pod kazdy papirek. ALe nastvalo by to, kdyby clovek knizku prvne nekomu pujcil, nez si ji sam precet a vybral :D

      Vymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.