sobota 11. listopadu 2017

Videoprůvodce TD Diářem 2018

Na YouTube jsem nahrála video provázející novou náplní a TD Diářem.

Některé části jsem alespoň částečně vyplnila (víceméně fiktivními) údaji spíš pro ilustraci (netřeba proto řešit detaily ;)), aby bylo použití trochu jasnější. Doufám, že se mi to podařilo.
Dost jsem video prostříhala, aby nemělo víc jak 10 minut, takže občas si budete muset pozastavit obraz a věc si v klidu prohlédnout nebo dočíst titulky.
Podívejte se a porovnejte svůj diář s videem, jestli máte všechny části; při setování takového množství občas dojde k chybě, přehmátnutí, někdy se stane, že něco chybí, jindy něco zase přebývá. Pošlete email (viz objednávka nebo faktura), napravíme to.

Tipy ve videu bych ráda ještě doplnila o doporučení nenosit s sebou v diáři celé (celoroční) týdenní kalendárium, pokud nemusíte. Nově je rozdělené tak, aby šlo nosit jen měsíční přehledy na celý rok, a z týdenního kalendária třeba jen následující kvartál. Využijte tedy této výhody i výhody kroužkové vazby a odložte si :)

Pokud vás ještě něco zajímá, ptejte se! :)


13 komentářů:

  1. Velmi hezky a přehledně zpracováno.

    OdpovědětVymazat
  2. Dokonalé! Už sa veľmi teším.
    Anna

    OdpovědětVymazat
  3. Moc krásné a nemôžem sa už dočkať Vianoc ... Ale užívam si aj tento rok rúžových kotvičiek až natolko že som inšpirovala aj kolegyne v práci :)

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji, jsem ráda, že jste video shledali užitečným a doufám, že s diářem budete spokojené i v příštím roce. :)
    Fi

    OdpovědětVymazat
  5. Krásnou neděli Fi, diář je pecka. Hned jsem se pustila do recenze, jak jsem byla nadšená. Jestli chceš, můžeš mrknout.

    http://www.svetpodleniky.cz/2017/11/diar-2018-terapie-domova.html

    Normálně se těším na příští Listopad, co zase vymyslíš za pecku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda, to je tak překrásná recenze, od srdce napsaná...děkuju, moc si toho vážím ♥♥♥

      Vymazat
    2. Není vůbec zač, dneska jsem si diář zabydlovala :) A je fakt super. Děkuji ;)

      Vymazat
  6. Co mě na první pohled napadlo, že v diáři chybí záložka. Na videu jsem ji viděla, vypadá jako standardní součást, ale v e-shopu je k zakoupení i zvlášť. Je to tedy tak, že záložka není standardní vybavení diáře nebo v mé zásilce chyběla?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nechyběla, je to opravdu samostatně prodejná položka.
      Do diáře patří vše, co je vyjmenované a ukázané na začátku videa, nebo co je v popisu diáře na eshopu.
      Stejně tak k diáři nepatří ty kancelářské sponky s mašličkami, nebo klip na sepnutí více listů. To se dá koupit v každém papírnictví (sponky jsem si vyrobila pomocí washi pásky).
      Asi to ještě budu muset v popisu nějak zvýraznit, protože už se po záložkách sháněla včera zase jiná paní.

      Vymazat
    2. Sponky mi přijdou jako klasické kancelářské zboží, ale ty záložky bych asi jako součást diáře logicky očekávala. Vyrobím si z tvrdého papíru, poradím si, ale tak jako v sešitkových jsou např. odtrhávací růžky pro rychlé nalezení aktuálního data, tak tady mi ta záložka přijde v podstatě nezbytná.
      Jinak si dovolím v konstruktivní kritice pokračovat:-) Je mi jasné, že design byl pečlivě vybíraný a asi byla i snaha o odlišení z minulých let, ale v klasické části týdenního diáře mi trošku vadí volba barev z důvodu malého rozlišení data. Sv. modrá na šedobílém pozadí ani oranžová na tom pozadí nejsou ideálně rozeznatelné. Datum považuji za zásadní věc pro orientaci v diáři, a ráda ho vidím na první pohled. Potom malinká drobnost, na listu Důležitá čísla jsou chlívečky s nadpisem např. ortodoncie logopedie nebo veterina. Určitě bývají u mnohých rodin využívány (námi ne), ale rozhodně by tam každá z nás měla mít gynekologie:-) Vím, že si ji můžeme dopsat (už mám doděláno), ale tak nějak, když už je možnost mít předtištěno, tak na gyndu chodíme snad téměř každá, zatímco na ortodoncii, logo a veterinu ne. Je to naprostá drobnost, vím:-) Na některých místech mě trošku ruší dvojjazyčnost, ale toto může mít každý jinak. Jinak za diář moc děkuju, zabydluju a výše vypsané prosím brát jako náměty, ne jako nespokojenost (no, možná ty záložky... :-) ).

      Vymazat
    3. Dovolím si připsat něco od sebe. Neberte to jako útočení, o to mi v žádném případě nejde. Ale přijde mi, že co píšete jako výše uvedenou konstruktivní kritiku jsou v některých bodech zbytečná.

      Například. Barevný podklad je adekvátní pro formu letošního boho designu a i já, která si jde do měsíce pro brýle to bez problémů přečtu.

      Dále v kontaktech. Já gynekologii napsala do listu Naši lékaři, tam se krásně vejde praktický, dětský, zubní lékař i gynekolog. Fí se právě naopak snažila zavděčit všem. Přeci jen diář je postavený pro kompletní chod domácnosti. A pod ortodoncií a logopedií je kolonka, kam se dá bez problémů onen gynekolog napsat :)

      A na závěr záložky. Když jste objednávala diář, byl tam výpis všeho co diář obsahuje, o záložkách se nepsalo. Naopak jsem ráda, že je jako bonus samostatně Fí přidala k dalšímu zakoupení. Ani v loňském nebyly. Já třeba ty trhací růžky ráda nemám, kazí mi celkový dojem u všech diářů, ale jsem v tomhle asi jiná.

      * Opět připomínám nešlo o nějakou ''hate'' formu odpovědi ;-)

      Přeji Vám krásný den...

      Vymazat
    4. Jasně, je nás tolik, že co jednomu může připadat důležité, druhému zase naprosto zbytečné. A nikdy se člověk nezavděčí všem. Mám diář letos poprvé, bylo pro mě trošku složitější se v celém systému zorientovat a tím myslím i pochopit, co vše při nákupu celé sady obdržím (některé části jsou k doukoupení zvlášť i přes to, že v kompletní sadě jsou). Spíš jsem to vzala tak, že autorka se na zpětnou vazbu ptala, a i na FB, kde jsem zjišťovala spokojenost od ostatních z minulých let, se vynořily připomínky, o kterých autorka do té doby nevěděla (psala to tam). Naprosto respektuju názor jiných, video mi pomohlo pochopit ideu některých listů, se kterými jsem si na první pohled rady nevěděla, systém je rozhodně promyšlený. Ale i nápady jiných nás někdy mohou posunout dál (nebo taky nemusí) :-)

      Vymazat
    5. Díky za příspěvek i reakce. S tím gynekologem je to pravda. Abych to ale vysvětlila: já tuto kartu nechávám muži, když odjíždím z domova (z druhé strany jsou i "krizové kontakty", beru to tedy z tohoto pohledu - aby se on, nebo kdokoli jiný, kdo je s dětmi, dovolal na důležitá čísla týkající se dětí, zvířat a běhu domácnosti, nikoli mého podvozku ;)
      Ale je pravda, že když už jsem tam do té spodní poloviny dávala do placu kolonky pro kadeřnici a manikérku (s tím, že pro někoho je to třeba velká priorita, protože potřebuje doplňovat gelovky, doplňovat řasy, barvit odrosty atd.) tak jsem tam mohla vmáčknout i toho gynekologa. Tohle jsem upozadila i proto, že já už dneska do téhle ordinace chodím jen jednou ročně na prevenci a jinak jde tohle úplně mimo, přitom před 9-10 lety jsem tam chodila jako do klavíru, tak jsem už nějak pozapomněla a neuvědomila si, že spousta uživatelek TD Diáře je v plné plodné síle a gynekolog je frekventovaná událost.
      Takže příští rok to tam dám, díky za podnět.

      Vymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.