neděle 26. listopadu 2017

FlyLady 27.11. - 3.12.

Tento týden jsme v oblasti obýváku a jídelny
Končí návyk měsíce - plánování menu 
Každý den začínáme ranní a končíme večerní rutinou 



PONDĚLÍ 27.11.

Úkoly tohoto dne
  • Vyměňte povlečení (podle potřeby)
  • Vyhoďte starý tisk, katalogy, letáky 
  • Vyleštěte zrcadla a dveře v namáhaných místech
  • Utřete prach
  • Vyluxujte všechny podlahy
  • Vytřete podlahy
  • Vysypte odpadkové koše


První misí tohoto týdne bude rychlý debordel obýváku. Natáhněte minutku a 10-15 minut uklízejte oblečení, hračky, čtivo, odneste nebo povyhazujte věci, které do obýváku nepatří, neplní zde svou funkci, překážejí a přitahují další binec, zkrátka pokropte doutnající hotspoty.


*********************************************************************************

ÚTERÝ 28.11.

Úkol tohoto dne   
V úterý se vždy věnujeme především plánování:

  • jídel k uvaření na příští dny
  • plánování aktivit s rodinou nebo přáteli
  • objednání k lékařům, zubařům, kontrola zásob dlouhodobě braných léků
  • nezapomeňte obstarat Mikulášskou nadílku
Úterý je také o zábavě a regeneraci sil. Až budete hotovi s povinnostmi, dopřejte si nějakou příjemnou oddychovou aktivitu, která je ve vašich možnostech.

Mise dne: dnes se zaměříme na zbytečnosti v obýváku. Předměty, na které už si oko zvyklo natolik, že je ani nevnímá. Schyluje se k vánočnímu zdobení, byla by škoda, kdyby nové sezónní dekorace zanikly v množství jiných vystavených předmětů, zvířátek z kaštanů a mušlí z letní dovolené! Natáhněte minutku a proberte poličky, vitríny a niky a připravte je na nový sváteční dekor.

*********************************************************************************

STŘEDA 29.11.

Úkoly tohoto dne
Středa je ve znamení boje s prokrastinací. Tento den se zabýváme věcmi, které máme sklon odkládat a nechávat zajít daleko.
Například:

  • vracení půjčených knih a věcí
  • nejrůznější reporty
  • dotažení rozdělaných prací
  • poplacení složenek 
  • úřední záležitosti
  • telefonáty, do kterých se nám jindy nechce 

Mise tohoto dne: dnes se pustíme do otření prachu v obýváku a bude to detailní oprašování. Nyní oceníte, že jste ubrali některé předměty a plochy jsou volnější! Vlhkým hadříkem nebo prachovkou otírejte rámy obrazů a fotorámečků, sošky, svícny a stínidla lamp. Pusťte si oblíbenou rádiovou stanici nebo nějakou osvědčenou nakopávací muziku a za čtvrt hodinky by mělo být hotovo!
Vánoční zdobení bude zase o fous radostnější.


*********************************************************************************

ČTVRTEK 30.11.

Úkol tohoto dne
Čtvrtky obvykle navazují na středeční antiprokrastinaci a bývají dnem, který věnujeme pochůzkám, nákupům, cestám do čistíren a opraven, dotahujeme do konce vše, co jsme včera nestihli, abychom to před sebou netlačili zase další týden.

Mise dne: dnes jsme poslední den v obýváku a věnujeme jen důkladnému vysávání. Necháme lux vysát všechny chuchvalce prachu na podlahách i pod nábytkem, sedačkou a křesly, v rozích. Ženy, netahejte samy těžký nábytek! Požádejte někoho o pomoc, nebo vyluxujte jen tam, kam dosáhne ten nejužší nástavec.

*********************************************************************************

PÁTEK 1.12.

Úkoly tohoto dne
Jako každý pátek nakoukneme do kabelky; vyhodíme papírky od žvýkaček a účtenky, vylovíme vypadlé mince, vyklepeme drobky, doplníme zásobu kapesníčků, žvýkaček, pomád na rty atd. a stejný pořádek uděláme i v kufru a interiéru našeho auta - pryč s kelímky, láhvemi, ubrousky a prošlými parkovacími lístky. 

Poslední mise dne: přesouváme se do zóny 1 a rovnou do jídelny (místa stolování). Ometeme pavučiny ze stropu a rohů místnosti a opatrně vymontujeme stínidlo lustru a umyjeme ho, osušíme a vrátíme zpět na místo. Dále vlhkým hadříkem otřeme obložky dveří a lišty u podlah, rámy obrazů nebo fotografií (pokud je v jídelně máme).

*********************************************************************************

SOBOTA 2.12.

Den volna a čas pro rodinu. Můžeme opět zapojit děti, tentokrát do zdobení vánočních přání a obálek. Děti jim dodají radostný a velmi osobitý punc. Nezapomeňte proces fotit! Fotky pak můžou zpestřit rodinné sešlosti o svátcích a příjemce přání tak potěšit podruhé :)

*********************************************************************************

NEDĚLE 3.12. 

Další den volna, den určený regeneraci sil i ducha. Adventní neděle by měla patřit odpočinku a příjemným aktivitám.

**********************************************************************************

4 komentáře:

  1. Všechno super, mám to tu ráda a ráda a vaše rady mi moc pomáhají...jen 3.12. je teprve první adventní neděle :-) Hezký den všem

    OdpovědětVymazat
  2. Letos je to zmatečný, každej si to vykládá jinak, prostě jsou 4 neděle do Vánoc a včera byla první, berme to takhle ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc ráda tu chodím, děkuji za pomoc se systémem v uklízení.
    Potvrzuji, že první adv. neděle je skutečně až 3.12. a čtvrtá je na Štědrý den, už jsme to tu měli např. v roce 2006. Ale je v tom zmatek, jelikož se i v některých kalendářích zmýlili :(

    OdpovědětVymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.