neděle 1. října 2017

TD Diář 2018 I. - představení kalendária


Tak nám už třetí rok po sobě přichází na svět TD Diář.

Má stále stejné poslání - být nejen hezký a zdobit, ale být co nejvíc k užitku v každodenním rodinném životě a provozu.
Právě proto, že jde už o třetí verzi, snažila jsem se vychytat funkce a zapracovat všechny vaše i moje podněty a postřehy z našeho každodenního používání a dovést jej k (relativní) dokonalosti. Doufám, že se vám letošní verze bude líbit.



Nezačnu obalem - vnější vzhled až naposled. Udělejte si pohodlí a pojďme si odhalit vnitřní krásu! ;)
P.S.: Omluvte loga, která przní náhledy, v tištěné verzi samozřejmě nejsou. Náhledy mohou být komprimované a barevnost se bude docela jistě lišit nejen počítač od počítače, ale i v tištěné verzi.




TITULNÍ STRANA

Titulka je první strana, která na nás vykoukne při otevření diáře a provází nás celým rokem.
Proto je letos vytištěna na papíru se silnější gramáží a zpevněna matným laminem.
Vydrží tak otáčení sem a tam, tam a zpět.
Leitmotivem celého diáře pro příští rok jsou šipky, směrovky a ukazatelé směru všeho druhu, na titulní straně uspořádané do barevných konfet, sypajících se jakoby ze záhlaví.

V dolní polovině "titulky" jsou dva slabší řádky, na kterých můžete hrdě přiznat vlastnictví, ať už uvedením jména, nebo jen přezdívkou. V každém případě nezapomeňte uvést nějaký kontakt, ať má případný nálezce (ochotný vám diář vrátit) nekomplikovaný a přímý způsob spojení.


Z druhé strany titulky je celoroční přehled roku 2018, který neslouží jen k orientaci, ale zároveň i k označení některých událostí - třeba těch "cyklických"...víme? ;)

Jistě vám neunikne, že měsíce jsou dvojjazyčně - česky i slovensky. Vyšla jsem tak vstříc i fanynkám a uživatelkám ze Slovenska, aniž bych musela nechávat tisknout dvě oddělené jazykové mutace. Jak uvidíte na dalších náhledech, bilingvní verze se týká jen kalendária a nijak se vzájemně neruší.
Byla jsem na vážkách, jestli to bude košer pro všechny zúčastněné, jestli s tím náhodou nejsem v pohodě jen já, československá krev, husákovo dítě odkojené na dvojjazyčném fungování a vysílání, Elánech a Teamu... ale pak se mi vybavily ty vyprodané haly českých kapel a umělců na Slovensku a slovenských kapel v Česku, koprodukční seriály, Ján Koleník v První republice (mňau...), naše každoroční boží prázdniny na Liptově (joj!) a vůbec to všechno, a když jsem pak viděla dvojjazyčné diáře v Kanadě nebo Belgii a trojjazyčné ve Švýcarsku, věřím, že z toho nebude žádná aféra ani v tomto případě, když se v TD Diáři objeví leden s januárem bok po boku, co myslíte?

Druhá věc, která vám určitě neunikne je, že strany kalendária jsou letos olemované jemným vzorkem. Stránky tak nejen zdobí, ale zároveň svádí k rozpustilému obtahování, propojování a vybarvování. Bezva prvek na nudné porady nebo telefonáty na infolinky s "plechovou hubou", kdy čekáte minuty na spojení s operátorem z masa a kostí a posloucháte děsivé odrhovačky! ;)

TD Diář 2018 má oddělená měsíční a týdenní kalendária. Budete si je tak moci nakombinovat a seřadit přesně podle vašich preferencí: buďto si měsíčními přehledy na dvoustraně proložíte týdenní kalendárium (tak jako to bylo loni), anebo budete mít měsíce oddělené a z týdnů nosit třeba jen aktuální kvartál. Je pravda, že většina z nás nepotřebuje akutně zapisovat podrobné záznamy půl roku dopředu, a když se naskytne nějaký pozoruhodný termín nebo zaznamenáníhodná událost, stačí jej prozatím uvést jen do měsíčního kalendária. Odpadne tak nutnost tahat celé - momentálně nevyužívané - týdenní kalendárium pro celý rok. Doufám, že vás tato drobná změna potěší.

MĚSÍČNÍ PŘEHLEDY pak vypadají takto:


Jak vidíte, každý kvartál má svoji barvu. Nejde ani tak o zkrášlující prvek, jako o praktický - usnadní orientaci v celé té mase listů - a že jich není málo!
Zimní kvartál (leden až březen) má ledově modrou barvu. Připomíná hory, zamrzlé vodní plochy, mráz.
Jarní kvartál (duben - červen) není překvapivě zelený, ale sladce růžový; stejně jako všechny rozkvetlé sakury, magnólie, třešně nebo jabloně. Růžovka je velmi podobná loňské "kotvičkové".
Léto (červenec - září) je zlaté a připomíná vše sluncem zalité a všeobjímající teplo.
Podzim (říjen - prosinec) pak kromě další palety žlutých a zlatých tónů přináší i nádhernou fialovou na všech listech (zejména u javoru, škumpy, nebo přísavníku na fasádě) a fialově kvete i vřes, pýcha našich podzimních truhlíků. Zvolila jsem proto tento tón.

Měsíční chlívky mají rozměr  3,2 cm (š) x 3,6 cm (v)
Délka poznámkového sloupce je 19 cm, šířka 3,2 cm.
Stejně jako u verze 2017 jsou v měsíčních přehledech uvedené měsíční fáze, podle kterých můžete časovat kosmetické, dietní nebo detoxikační procedury, nebo přinejmenším vědět, kdy bude kočka běhat po stropě a prskat na tu velkou žlutou kouli za oknem.

(logo v tištěné verzi není)
PŘEHLED MĚSÍCE
Každý dvojlist měsíčního přehledu začíná přehledem měsíce, který slouží k vytýčení top priorit měsíce v daných oblastech, nebo ke zdůraznění důležitých událostí.
Terč v dolním pravém rohu není jen dekorace, ale představuje přehled s políčky pro každý den měsíce. Nahrazuje tabulku pro sledování tzv. návyků měsíce z minulých verzí TD Diáře. Budete moct sledovat a odškrtávat každý "úspěšně překonaný" den pěstování nebo dodržování svého nového  návyku nebo osobní výzvy, a mít svůj progres více na očích.








 

logo v tištěné verzi není
POZNÁMKY
Followerky mého insta účtu už ví, že na zadní straně měsíčního přehledu je list na poznámky. Letošní verze měla řádky, verze pro příští rok má jemné tečky v 5 mm intervalu. Ne, že bych propadla módnímu (a šikovnému!) bullet journalu; i když se mi moc líbí, nemám čas ani talent nakreslit rukou hezký diář. Ale sem tam si taky ráda načrtnu nějakou tu "věc" a tyhle tečky hezky vedou ruku při psaní poznámek, ilustracích nebo tvorbě tabulek, grafů a minipřehledů.
Mimochodem, při pohledu na malůvku Donalda Trumpa je zřejmé, že takovou stránku s tečkami by pro větší akurátnost a jistotu ruky potřeboval ve svém diáři i prezident USA. ;)












TÝDENNÍ KALENDÁRIUM
A je tady - týdenní kalendárium.

Velkorysá šířka sloupku 4,3 cm a délka 18 cm postačí na zaznamenání celého dne. Nezbytná časová osa slouží k zaznamenávání termínů, schůzek a rande od ranního kuropění v 7.00 až do pozdního večera ve 22.00. Pro největší skřivany i sovy zbyla po obou stranách ještě rezerva.
Pod aktuálním datem jsou jmeniny v češtině (hned pod lištou se dny) a barevným fontem v odstínu aktuální sezóny jsou slovenské (j)meniny. Toto barevné dělení platí pro celý diář. Češi defaultní, Slováci aktuální barvou. Příklad: v pondělí má v Česku svátek Oldřiška, na Slovensku Josefína. V úterý Lada (ČR) a Štefánia (SK). Občas se to dá celkem logicky odvodit ze znění jmen (Vavřinec/Vavrinec), jindy se dokonce úplně potkáváme (Zuzana/Zuzana).
Státní svátky jsou označeny ostrou fuchsiovou barvou. Obě země mívají takové dny nastejno, ale v několika případech se přece jen liší; v takovém případě je v závorce za názvem svátku označeno, zda jde o český nebo slovenský svátek (CZ) nebo (SK), to pro případ, že by to z názvu jako Sedembolestná Panna Mária nebo Den vzniku České republiky nebylo úplně jasné. ;)

Pod každým pracovním dnem je ještě poměrně slušný prostor na zaznamenání různých poznámek (to-do list, menu, deník, fitness track, vtipné hlášky dětí, nebo samolepky).
Pravý dolní roh dvoustrany pak zavírá měsíční přehled ukazující aktuální týden (v rámečku) a šipka vybízející k otočení listu a pokračování...


A pokračovat budem i my, zase příště - představením organizačních listů. I v nich nastaly změny! Zůstaňte naladění :) ♥

46 komentářů:

  1. Vypadá ještě lépe než ten loňský a ten miluju. Jak to vypadá s tiskem, povede se letos už někdy dříve než na konci roku? Třeba tak v říjnu? Vím, že je s tím hodně práce, ale ta touha a potřeba k tomu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bude dřív docela jistě, sice nabíráme zpoždění oproti plánu, ale právě proto jsme začali dřív, abychom měli "strýčka" a nebyla panika.
      A díky, mám radost, že kotvičky jsou oblíbené.

      Vymazat
  2. No tedy, ja se tesim moc, az budu moci ten muj puntikacek naplnit 😘.

    OdpovědětVymazat
  3. Ja mam rada vesele barvy, za me je tedy hneda dost smutna. Uvidime v realu. V prubehu roku jsem najela na diar, upravila si ho k mym potrebam a mam ho rada. Tesim se tedy na dalsi vychytavky ;-) jeste bych potrebovala najet na to uklizeni, to se mi zatim stale nedari :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne, že by to něco měnilo, ale v reálu to není tahle hnědá, ale spíš šedá.
      Veselý je snad dost, rozhodně tedy nejvíc ze všech předchozích :) Musela jsem to ladit ke všem deskám předchozích edic a taky to úplně nepřepísknout a nechat prostor těm, které si rády zdobí diář washi páskami a samolepkami nejrůznějších dekorů.

      Vymazat
    2. Dekuji za odpoved, necham se prekvapit. Jen mam dotaz asi moc dopredu. Da se poridit tedy i jen cely vnitrek bez desek? Rada bych aby to opravdu obsahovalo vse. Uvidime dle barev desek, ale ty co jsem u Vas vyskemrala jeste po roce tyrkysove plastvove zatim u me vedou ;-)

      Vymazat
    3. Hani, plástve jsou boží, souhlas. A pořád se po nich lidi ptají, proto je jedna z barev pro příští rok velmi blízká plástvím, uvidíte už o víkendu.

      Vnitřní náplň je samozřejmě k dokoupení samostatně, není nutné měnit každý rok desky, ani s tím při výrobě nepočítám ;)

      Vymazat
  4. Už ho nutně potřebuji :-) začátek vypadá úchvatně ..a na mne se termíny příštího roku už valí .....

    OdpovědětVymazat
  5. Doslova lahodí oku. Už se tak moc těším až vše zapíšu.

    OdpovědětVymazat
  6. Vypadá úžasně, už se těším na odtajnění desek :-) Kotvičky půjdou do knihovny mezi fotoalba :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Já se tak těším :) Už jsem se nemohla dočkat až začnete nový diář představovat. A taky se těším, jestli se podaří ho dostat dříve než koncem roku... Bude můj první a nemůžu se dočkat ;)

    OdpovědětVymazat
  8. Těším se, až ho budu mít u sebe. Tento rok jsem na to docela prděla, ale v únoru se nám narodí první mimčo tak organizace a "uměla paměť" bude určitě potřeba víc, než do teď :-D

    OdpovědětVymazat
  9. Nádhera!!! Hodně povedená grafika! Už se těším se na pokračování a na to, jak se bude plnit :-). M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju ♥ Věnovala jsem nemálo večerů sbližování s Illustrátorem, a potom nemálo večerů překreslování celéh diáře do ai souborů.
      Takže pokud se vám grafika líbí, nebyly to promrhané zbytky mládí :)

      Vymazat
  10. Další, další, další! Jak dlouho nás necháte čekat! :-D Je to nádhera!

    OdpovědětVymazat
  11. Milovala jsem ten loňský, miluju ten letošní, tenhle budu milovat taky. Už se těším

    OdpovědětVymazat
  12. Jen jsem si všimla chybičky ve svátcích, 12.srpna je Klára, Alena je až 13., jestli to není ještě v tisku.... zdraví Klára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak teď jsem prodělala drobnej záchvat paniky, naštěstí v tiskových datech to bylo v pořádku. Tohle jsou náhledy z pracovní verze, naštěstí. To je adrenalin! :D
      Díky, všímavá Kláro! :D

      Vymazat
  13. Byla-li by verze bez podrobného denního kalendária jen s dvoustrankovym měsíčním? Loni me od koupě nahradní naplně odradilo.ze jsem ten podrobny rok před tim vůbec nevyuzila, ale zbytek mi tedy moc chyběl.
    Asi malo planuji a na rodičáku s prcky ještě nemáme tolik zaznamenáníhodných aktivit. Jinak vypadá moooc dobře a chci ho. Díky. Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, já vás chápu, protože já jsem na rodičáku to týdenní kalendárium s časovou osou taky nevyužila v celé míře. Ovšem samostatná měsíční kalendária by finančně vyšla takřka stejně, jako komplet. Letos jsou obě kalendária oddělená, jedno se dá věnovat někomu v okolí, nebo se rovnou s někým třeba na FB domluvit a "šábnout se". Pro příklad - moje kadeřnice má to týdenní kalendárium moc ráda (na objednávky klientů) a naopak zase vůbec nevyužije zbylý obsah. Třeba budete mít v okolí někoho takového, kdo by týdny využil?

      Jen doplním, že součástí náplně jsou samozřejmě i organizační listy.

      Vymazat
    2. Já si k jednotlivým dnům lepím vytisknuté fotky dětí a toho co se dělo, mám to jako takové malé "fotoalbum", proto si ho schovám celý. Taky na mateřský nemám tolik záznamů, ale takhle je využitý celý a perfektně :-)

      Vymazat
    3. Děkuji za tipy. Ty fotky smekám. Ty jsou všeobecně můj velký rest. Jsem ráda,když jednouze za rok sestavím fotky na kalendář.

      Vymazat
    4. Ivuška Íf, to je super tip (se to i rýmuje). ;)

      Vymazat
  14. Kdy kdy kdy???? Nutně potřebuji svůj první diář od Vás!! :)

    OdpovědětVymazat
  15. Dobrý den, mám malý dotaz- bude mít kalendář přesah i do roku 2019? Stačil by alespoň lednový měsíční přehled. Děkuji Kateřina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesah nebude, je jen roční přehled 2019.
      Jak jsem psala níže Kamile, můžeme to potom dořešit individuálně, po hlavním rozesílacím šílenství. :)

      Vymazat
  16. Necetla jsem vsechny komentare, ale ocenila bych jeste rocni prehled aktivit na dvojstranu. Me to velice pomaha sladit akce s manzelem, ktery ma pres sezonu raftove zavody a ja sem tam bezecke ;) dekuji za zvazeni a pripadne zarazeni. Maji ho i diare filofax a tdk . Krasny den a uz se tesim na to az mi prijde domu! ;) Kamila

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel, na to už je letos pozdě, můžu to zařadit do případného dotisku. V každém případě Váš požadavek můžeme dořešit individuálně a na míru, ale ne v té hlavní rozesílací vlně, to raději rovnou předesílám... ;)

      Vymazat
  17. Dobrý den, bude možné objednat jen vnitřek? Miluju svoje kotvičky a ráda bych jen "aktualizovala" :-) moc díky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Samozřejmě, stejně jako loni bude i letos k dokoupení vnitřní náplň, určitě není nutné měnit desky. Náplň tvoří obě kalendária a organizační listy.
      Půjdou dokoupit i rozdělovníky nebo záložky v loňském i letošním designu a samolepky, čisté papíry k dotisku nebo na poznámky, děrovačka, zpevňovač kroužků, pera.

      Vymazat
  18. Dobrý den, bude náplň i ve formátu A6 ?? děkuji

    OdpovědětVymazat
  19. Super nadherny. Perfektni vylepseni kalendaria. Jako podnet do budoucna. Dala bych jeste rocni prehled na dvoustranu pro lepsi planovani vikendu a prazdnin. A to jak pro letosni tak nasledujici rok. Plus jeden rocni prehled,kam by sem si mohla psat kazdorocni akce a vyroci..(bez vyznacenych dnu v tydnu). Stacilo by si to stahnout.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Roční přehledy na prázdniny - není problém poskytnout oba listy k dotisku.
      Přehled akcí a výročí - myšlenku chápu, ale teď poránu mě tam matou ty dny v týdnu, popište mi to, prosím, trochu blíž :D

      Vymazat
  20. ...svoje šedé kotvičky si ponechám- jsou nádherný, miluju je. Dokoupím pouze vnitřek a už se těším!:-)) J.

    OdpovědětVymazat
  21. mám dotaz k bílým papírům- na e-shopu momentálně nedostupné, budou v dohledné době ještě v nabídce? děkuji, Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, děkuji za upozornění, napraveno, jsou k objednání tady: https://eshop.terapiedomova.cz/doplnky-k-diari/ciste-bile-papiry-do-diare/

      Vymazat
  22. Tak krásný tyrkysový diář před chvílí dorazil - už se těším jak ho večer pořádně prostuduji. Děti už mám sice velké tak některé části týkající se školy nevyužiji, ale zbytek doufám na 100% :-) Jen se trochu bojím zda se kvůli tomu, že materiál je porezní nebude víc špinit :-/ čas ukáže. Soňa (neumím si nastavit profil tak se podepisuji protože nemám ráda anonymitu)

    OdpovědětVymazat
  23. Dobrý den,
    objednala jsem si Váš diář, je nádherný. Asi jsem špatně pochopila videonávod, ale záložky nejsou součástí diáře? Nikde jsem je totiž nenašla.
    Moc děkuji za objasnění :-)
    Alena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, záložky jsou opravdu samostatně prodejné, všechny součásti diáře jsou přesně vyjmenovány a ukázány na začátku videa v prvních dvou minutách.
      Záložky jsou na videu až později, v ukázce mého setupu. Stejně tak nejsou součástí ani sponky s ozdobou z washi pásky nebo kancelářský klip, ty ani nejsou v nabídce eshopu, ale dostanete je snad v každém papírnictví. :)
      Děkuji a přeji, ať Vám diář pěkně a dobře slouží! ♥

      Fi

      Vymazat
    2. Děkuji, já si myslela, že to tak nějak bude :-)
      Mějte se krásně!
      Alena

      Vymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.