neděle 2. dubna 2017

FlyLady 3. - 9.4.

Tento týden jsme v oblasti předsíně a kuchyně
Návyk měsíce - stlát poránu postele
Každý den začínáme ranní a končíme večerní rutinou 




PONDĚLÍ 3.4.

Úkoly tohoto dne
  • Vyměňte povlečení (volitelně)
  • Vyhoďte starý tisk, katalogy, letáky 
  • Vyleštěte zrcadla a dveře
  • Utřete prach
  • Vyluxujte všechny podlahy
  • Vytřete podlahy
  • Vysypte odpadkové koše

První misí tohoto týdne bude rychlý debordel předsíně. Budeme zde jen tento jediný den, proto zde uděláme to, co hoří nejvíc - zredukujeme a srovnáme boty a svršky, uklidíme odkládací plochu na komodě nebo botníku, kde končívá došlá pošta a drobné předměty z kapes.


********************************************************************************

ÚTERÝ 4.4.

Úkol tohoto dne   
V úterý se vždy věnujeme především plánování:
  • jídel k uvaření a nákupy 
  • plánování aktivit s rodinou nebo přáteli na víkend a příští dny (vytáhněte loňský velikonoční itinerář a začněte pomalu plánovat. V úterý bude na blog nahrána i aktualizovaná verze pro letošní rok)
  • objednání k lékařům, zubařům, kontrola zásob dlouhodobě braných léků
Úterý je také o zábavě a regeneraci sil. Až budete hotovi s povinnostmi, dopřejte si nějakou příjemnou oddychovou aktivitu, která je ve vašich možnostech.

Mise dne: dnes dáme do pořádku lednici. Rychle a svižně vše vyndáme ven a vytřeme jednotlivé police a boxy. Prohlédněte box s ovocem a zeleninou, zlikvidujte vše ovadlé a naťuknuté nebo napadlé plísní.  Dál vhoďte vše, co je po datu spotřeby, vše nepoužívané, jako například různé exotické ingredience, dresinky a věci, které vám nechutnají, moc by tam toho být nemělo, děláme to po měsíci, takže bychom měli být hotovi brzy a budeme se moct přesunout níže - do mrazáku.
V zimních mrazech jsme jej odmrazovali, tak bychom zde neměli mít žádnou ledoboreckou práci. Pouze se podíváme, kolik budeme mít místa na velikonoční zásoby nebo přebytky, zda v některém z boxů nedošlo k nehodě (protržený sáček s mraženou zeleninou nebo bylinkami) a přebytek jakékoli suroviny - zeleniny, masa zahrneme do plánu k brzkému zpracování, třeba i do velikonočního menu.
Měli bychom se vejít do 15minutového limitu!


********************************************************************************

STŘEDA 5.4.

Úkoly tohoto dne
Středa je ve znamení boje s prokrastinací. Tento den se zabýváme věcmi, které máme sklon odkládat a nechávat zajít daleko. Například:


  • vracení půjčených knih a věcí
  • nejrůznější reporty
  • dotažení rozdělaných prací
  • poplacení složenek
  • úřední záležitosti
  • telefonáty, do kterých se nám jindy nechce 

Mise dne: dnes dáme do pucu troubu. Na pomoc si vezmeme citróny a jedlou sodu. Nejprve necháme v rozehřáté troubě odpařit trochu horké vody s citrónovou šťávou (umístíme do pekáčku nebo nádoby z varného skla). Potom necháme trochu vychladnout a pustíme se do odstraňování mastnoty a připečených prskanců z vnitřního povrchu trouby, roštů a dvířek. Tato mise může být trochu delší, uznávám, ale ten pohled do čisté trouby vám to pak bohatě vynahradí! ;)

*********************************************************************************

ČTVRTEK 6.4.

Úkol tohoto dne
Čtvrtky obvykle navazují na středeční antiprokrastinaci a bývají dnem, který věnujeme pochůzkám, nákupům, cestám do čistíren a opraven, dotahujeme do konce vše, co jsme včera nestihli, abychom to před sebou netlačili zase další týden.

Mise dne: se podíváme do skříňky pod dřezem, vyndáme její obsah, vytřeme vlhkým hadříkem, protřídíme obsah a vracíme zpět. Zároveň si děláme seznam všeho, co dochází - saponát, tablety do myčky, nové hadříky nebo houbičky, odpadové pytle, sami uvidíte nejlíp.
 

*********************************************************************************

PÁTEK 7.4.

Úkoly tohoto dne
Jako každý pátek nakoukneme do kabelky; vyhodíme papírky od žvýkaček a účtenky, vylovíme vypadlé mince, vyklepeme drobky, doplníme zásobu kapesníčků, žvýkaček, pomád na rty atd. a stejný pořádek uděláme i v kufru a interiéru našeho auta - pryč s kelímky, láhvemi, ubrousky a  parkovacími lístky.


Mise dne: otevřete šuplík nebo skříňku, kde skladujete roličky potravinových fólií, alobalů, sáčků na led, svačinových a zipových pytlíků a pečících papírů. Všechno pěkně přeberte, vyhoďte prázdné krabičky a obaly, podívejte se, co vám dochází nebo dokonce došlo, a připište si to na rozepsaný nákupní seznam.

*********************************************************************************

SOBOTA 8.4.

Den volna určený pro rodinu. Čas určený společným rodinným aktivitám.

*********************************************************************************

NEDĚLE 9.4.

Den volna určený obnově fyzických i psychických sil. Zkrášlovací procedura, pěkné počtení, krátká meditace v parku, všechno se počítá! :)

2 komentáře:

  1. Děkuji, zapsáno a už vyhlížím velikonoční itinerář ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Taky čekám na velikonoční :-)

    OdpovědětVymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.