pondělí 23. ledna 2017

FlyLady 23. - 29.1.

Tento týden jsme v oblasti ložnice
Návyk měsíce - udržovat čistý dřez
Každý den začínáme ranní a končíme večerní rutinou 


 

PONDĚLÍ 23.1.

Úkoly tohoto dne
  • Vyměňte povlečení (kromě ložnice)
  • Vyhoďte starý tisk, katalogy, letáky 
  • Vyleštěte zrcadla a dveře
  • Utřete prach
  • Vyluxujte všechny podlahy
  • Vytřete podlahy
  • Vysypte odpadkové koše

První misí tohoto týdne je odlifrovat z ložnice vše, co do ní nepatří. Natáhněte si budíka na 15 minut a odnášejte všechny ty hrnky, přečtené knihy a posmrkané kapesníčky z nočních stolků, dětské hračky z podlahy atd.


********************************************************************************

ÚTERÝ 24.1.

Úkol tohoto dne   
V úterý se vždy věnujeme především plánování:
  • jídel k uvaření a nákupy 
  • plánování aktivit s rodinou nebo přáteli na víkend a příští dny (blíží se výzo!)
  • objednání k lékařům, zubařům, kontrola zásob dlouhodobě braných léků
Úterý je také o zábavě a regeneraci sil. Až budete hotovi s povinnostmi, dopřejte si nějakou příjemnou oddychovou aktivitu, která je ve vašich možnostech.

Mise dne: dnes pokoříme hromádky oblečení v ložnici. Vy víte jaké - svršky přehozené přes křesílko, němého sluhu, nebo dokonce na podlaze u postele. 15 minut a sbíráme, odnášíme do koše s prádlem, nebo vracíme zpět do skříně.
A pokud narazíte na něco, co jste vytahali ze skříně a následně odložili, protože vám to nesedělo, mělo to flek, díru, nebo jiný kaz, hlavně to zase nevracejte zpátky do skříně, nastal čas...vy víte na co!

********************************************************************************

STŘEDA 25.1.

Úkoly tohoto dne
Středa je ve znamení boje s prokrastinací. Tento den se zabýváme věcmi, které máme sklon odkládat a nechávat zajít daleko. Například:


  • vracení půjčených knih a věcí
  • nejrůznější reporty
  • dotažení rozdělaných prací
  • poplacení složenek
  • úřední záležitosti
  • telefonáty, do kterých se nám jindy nechce 

Mise dne: je čas podívat se na noční stolek! Proberte se věcmi, které se na něm už zase navršily: různé posmrkané kapesníky, hrnky, čtivo atd. Na noční stolek nebo poličku umístěte svíčku nebo pěkný obrázek, něco neokoukaného, co potěší vaše zorné pole hned poránu. 

*********************************************************************************

ČTVRTEK 26.1.

Úkol tohoto dne
Čtvrtky obvykle navazují na středeční antiprokrastinaci a bývají dnem, který věnujeme pochůzkám, nákupům, cestám do čistíren a opraven, dotahujeme do konce vše, co jsme včera nestihli, abychom to před sebou netlačili zase další týden.

Mise dne: totéž uděláme s komodami a toaletními stolky. Odstraňte z jejich povrchu vše, co tam nepatří nebo není nezbytné. Tím má FL na mysli nepoužívanou kosmetiku a parfémy a další věci. Nechte tam jen to, co používáte opravdu denně, ostatní dejte do zásuvek nebo organizérů, ať se na to zbytečně nepráší a nezabírá místo na ploše.
Utřete prach a udržujte i tento povrch čistý a účelný, budete mít příjemný pocit, když se budete probouzet do ložnice, která není zabedněná a utemovaná zbytečnostmi!



*********************************************************************************

PÁTEK 27.1.

Úkoly tohoto dne
Jako každý pátek nakoukneme do kabelky; vyhodíme papírky od žvýkaček a účtenky, vylovíme vypadlé mince, vyklepeme drobky, doplníme zásobu kapesníčků, žvýkaček, pomád na rty atd. a stejný pořádek uděláme i v kufru a interiéru našeho auta - pryč s kelímky, láhvemi, ubrousky a  parkovacími lístky.
A blíží se nejzazší termín výměny dálniční známky, nenechávejte to na poslední chvíli, je opravdu čas koupit novou, odstranit starou a to do 31.1.


Mise dne: dnes vyměníme povlečení v ložnici, ale nebude to obvyklé šup šup, dáme si hezky záležet; lůžkoviny mezi výměnou povlečení vyvětráme, polštáře můžeme prohnat sušičkou, aby se načechraly, otřeme rám postele, potom povlékneme křupavě čistým povlečením a víkend může začít!


*********************************************************************************

SOBOTA 28.1.

Den volna pro rodinu. Den volna určený pro tmelení rodiny a užívání si našich nejbližších, od dětí až po prarodiče. Žádné obvyklé sobotní galeje s hadrem a prachovkou! ;)
Nezapomínáme ale na hotspoty, stlaní a dřez.


*********************************************************************************

NEDĚLE 29.1.

Další den volna, den regenerace.
Vedle ranní a večerní rutiny (a údržby čistého dřezu!) si najděte čas jen pro sebe a dopřejte si něco radostného, povznášejícího. Počasí nahrává příležitosti k četbě příjemné knížky, sledování oblíbeného filmu nebo seanci ve vaně s pěnou a oblíbeným časopisem. Dělejte cokoli vás těší a dobíjí vám baterky a odměňte se za další týden vašeho snažení a nasazení, třeba kyticí čerstvých frézií nebo tulipánů, začná jejich sezóna a vedle nablýskaného dřezu jim to obzvlášť sekne!

9 komentářů:

  1. Ahoj Fi, jako zbloudilou ovci mně zas nahodil muž s novou náplní do TD diáře. Tak jsem si ho dala dokupy a už týden a půl poctivě jedu. Nicméně mam problém s tim kdy si do něj zapsat denní mise nového týdne. V pondělí to pro samý blejsking nestíham a pak už se na to vykváknu a sleduju to tady. Což mě ale ochudí o odškrtávání v reálu. Mohla bych tě poprosit jestli bys to sem mohla plácnout už třeba kolem deváté večer, ať si to mám kdy přepsat?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky čekam kazdou nedeli abych si naplanovala tyden a nic :-D a teď už zas nemám čas :-DD achjoo...

      Vymazat
    2. Ahoj holky, máte recht, ale teď to nešlo jinak. Aktuální FL naskakuje na US webu každou neděli v 6 h ráno našeho času, takže to nejde připravit dopředu, pokud si to nechci cucat z prstu, a teď jsem poslední dva týdny na služebce, kdy na to ráno není čas a na hotel se zase dostávám až pozdě večer.

      Už se ale brzy vracím a v neděli na to budu mít pěkně klid a prostor, abych to mohla nahodit dřív.

      Vymazat
  2. Včera jsem si říkala - to by bylo fajn kdybych zítra stihla "velké pondělí" ,už to potřebujeme jako sůl trochu to tu nakopnout.... a ejhle, ono je tam 15minut v ložnici :-D pro vysvětlení - manžel celý víkend vozil nové police do kuchyně a pak obkládal )zateploval) strop v ložnici = všechno v ložnici je pokryté prachem a je tam strašný sajgon, i peřiny které zakryl se musí přeprat, koberce vyčistit...prostě hrůůůza ... 15minut mě proto pobavilo, no někdy se začít musí :-D

    OdpovědětVymazat
  3. tak tohle vše jsem dělala včera,když byl manžel v práci, tak mám tento týden volno

    OdpovědětVymazat
  4. dO SUSIčKY SOM NESKUšALA LôžKOVINY STE S TýM Spokojné? A KTORý PROGRAM NA PRIKRýVKU ALEBO OSVIEžENIE? ĎAKUJEM

    OdpovědětVymazat
  5. Dnes mám klid,u nás noční stolek je jen pro manžela a jeho brýle a mobil v noci, jinak by náš 16m syn vše odnesl jinam 😀

    OdpovědětVymazat
  6. Nič sa nedeje náhodou. Pred dvoma dňami som si sadla k pracovnému stolu, že si usporiadam svoj plán upratovania. No namiesto toho som surfovala na nete a sledovala rady o móde a náhodou som natrafila na túto stránku. Heuréka! Už rok bežím podľa svojho vypracovaného plánu denného, týždenného, mesačného upratovania. Som rodený chaotik, prokrastinátor a bordelár. Kolegyne sa chvália perfektnou domácnosťou a mne sa to nikdy neporadilo dosiahnuť, napriek tomu, že som vynakladala dosť úsilia. V rodinnom dome so 6 izbami, 2 kúpeľňami, práčovňou a psom to nie je také jednoduché. Tak som sa pustila do boja proti bordelu. Kúpila som si knihu Kúzelné upratovanie a vypracovala som si plán veľmi podobný FlyLady. Rozdelila som si miestnosti v dome na 4 zóny - každý týždeň jedna zóna mesačné upratovanie. Ale plán mal ešte nedostatky. Zbytok rodinného osadenstva má výhrady k tomu, aby sme trávili sobotu s vysavačom,prachovkou a mopom v ruke. Pračka sa nezastaví celý deň. A tie hory prádla na žehlenie v nedeľu . Toto musím zmeniť. A hľa! Niekto to urobil za mňa :). Aj keď nepôjdem presne podľa FlyLady (a možno aj hej :D), ďakujem za inšpiratívne stránky. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj, dobrý deň. Tak to skúšam opäť o a opäť a opäť po niekoľký krát prosím o informáciu, v akom stave je moja objednávka diára č. 2016000723 (predobjednávka zo dňa 10.11. 2016, uhradená bankovým prevodom dňa 5.1. 2017 z účtu OTP banka Slovensko). Netuším, aký je dôvod nereagovania na niekoľko mojich e-mailov poslaných na oficiálnu e-mailovú adresu vášho e -shopu, ale prosím vás teraz touto cestou o vyjadrenie. Niekoľko týždňov nemám ani diár, ani peniaze, ani spätnú väzbu od vás. O to viac ma to mrzí, lebo váš blog mám rada a nerozumiem vášmu správaniu. Priznám sa, že chvíľami ma chytá až zúfalstvo, ani tak nie z toho, že som pravdepodobne prišla o viac ako 41 EUR, ale viac zo spôsobu vašej komunikácie, resp.nekomunikácie so mnou. Naďa

    OdpovědětVymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.