úterý 27. prosince 2016

FlyLady 27.12. - 1.1.2017

Tento týden jsme v oblasti obýváku
Končí návyk měsíce - myslet na sebe! 
Každý den začínáme ranní a končíme večerní rutinou 




ÚTERÝ 27.12.

Úkol tohoto dne   
V úterý se vždy věnujeme především plánování:

  • jídel k uvaření na příští dny; nezapomeňte na silvestrovské pohoštění a stejně tak na novoroční čočku a vyprošťovací vývar. Pokud si chcete nechat nákup dovézt domů, zajistěte si termín ještě dnes.
  • plánování aktivit s rodinou nebo přáteli; ať už jde o silvestrovskou zábavu, nebo novoroční brunch či oběd, naplánujte si co nejpříjemnější vkročení do nového roku.
  • pokud vaši mazlíčci špatně snášejí petardy, poraďte se s vetem o podávání, dávkování a načasování vhodných léků.
Úterý je také o zábavě a regeneraci sil. Až budete hotovi s povinnostmi, dopřejte si nějakou příjemnou oddychovou aktivitu, která je ve vašich možnostech.

První misí týdne mezi svátky bude rychlý debordel obýváku. Natáhněte minutku a 10-15 minut uklízejte povrchy. Obýváky bývají bezprostředně po Vánocích plné hromádek z vybalených dárků, hraček, čtiva, společenských her, tyto hromádky zakládají na doutnající hotspoty, proto s nimi zatočíme dřív, než se rozhoří naplno. 

*********************************************************************************

STŘEDA 28.12.

Úkoly tohoto dne
Středa je ve znamení boje s prokrastinací. Tento den se zabýváme věcmi, které máme sklon odkládat a nechávat zajít daleko.
 
Pár dní před koncem roku se nabízí dát do pořádku zejména finanční záležitosti, abychom do nového roku nevstoupili s dluhem. Přirozeně nejde o předčasné splacení hypotéky nebo bankovní půjčky, řeč je o složenkách a poplatkách v prodlení, a drobné půjčky nebo zápůjčky věcí od přátel či kolegů.

.
Mise dne: navážeme na včerejšek a dál sklízíme z obýváku předměty, které do něj nepatří. 
Po svátkách se řada z nás dostává do prekérní situace a rozpaků co s nevhodnými dárky, které se objevily pod stromečkem. Zprvu bývají překládány v bytě z místa na místo, potom se zašijí někam, kde upadnou v zapomnění a zabírají místo, nebo je z povinnosti vystavíme někam, kde na ně sedá prach. Je proto vhodné připomenout si, jak náročné bylo zbavit se zbytečností, ať už v rámci debordelizací s FlyLady, zdejší Organizační série nebo programu Marie Kondo. Vybavte si hodiny přebírání plných skříněk a polic a odnášení pytlů plných nepotřebných a nechtěných věcí. Nedovolte, aby se jimi váš domov a životní prostor začal opět pozvolna plnit, a nových nechtěných dárků se brzy zbavte. Svůj účel už splnily a můžou potěšit někoho jiného.
Váš dům, váš hrad!

*********************************************************************************

ČTVRTEK 29.12.

Úkol tohoto dne
Čtvrtky obvykle navazují na středeční antiprokrastinaci a bývají dnem, který věnujeme pochůzkám, nákupům, cestám do čistíren a opraven, dotahujeme do konce vše, co jsme včera nestihli, abychom to před sebou netlačili zase další týden.

Mise dne: prach žádné sváteční volno neměl a je to znát, zejména na hladkých plochách jako jsou televize, televizní, příruční a konfereční stolky, parapety. Utřeme je a naleštíme.

*********************************************************************************

PÁTEK 30.12.

Úkoly tohoto dne
Jako každý pátek nakoukneme do kabelky; vyhodíme papírky od žvýkaček a účtenky, vylovíme vypadlé mince, vyklepeme drobky, doplníme zásobu kapesníčků, žvýkaček, pomád na rty atd. a stejný pořádek uděláme i v kufru a interiéru našeho auta - pryč s kelímky, láhvemi, ubrousky a prošlými parkovacími lístky. 

Poslední mise dne: důkladně vysajeme podlahu v obýváku, zejména v okolí stromečku, ze kterého už začíná opadávat první jehličí a mohlo by se roznášet po bytě. Přeluxujte i sedačku a sáhněte do čalounění, zda neschovávají posmrkané kapesníky a další poklady, které by mohly překvapit hosty.

*********************************************************************************

SOBOTA 31.12.

Den volna a čas pro rodinu. Do silvestrovských příprav můžeme zapojit děti, mazat jednohubky nebo přikládat kolečka okurky zvládnou určitě i ty úplně malé. Dejte včas nachladit sekt a nápoje.

*********************************************************************************

NEDĚLE 1.1. 

První novoroční den a také den určený k regeneraci sil i ducha. Dopřejte si hodně odpočinku a pořádnou porci "slepičí polévky pro duši": udělejte pro sebe něco pěkného, co vás potěší, povzbudí, naladí a zažene případné chmury nebo úzkosti ze všeho nového, co je před námi. 


**********************************************************************************

5 komentářů:

  1. Jen pro pověrčivé nebo dodržující tradice bych připomněla, že na Nový rok se nemá pozřít nic z drůbeže - neboť by Vám mohlo uletět štěstí! :-) U nás se pro případ "duše" na Nový rok dělala česnečka. :-D Všem přeji mnoho úspěchů v novém roce! hanik

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás se téměř vše z pověr porušilo, včera jsem dala ještě prát pračku a při doprání si vzpomněla, že nemá na Nový rok viset prádlo... tak jsem ještě rychle rozvěsila po topení a před půlnocí sundala. Pak se nemá zametat a vysávat, jinak si vymeteme štěstí, hlídali jsme psa, který děsně líná, malá asi začala mít alergickou rýmu, tak vysávání a vytírání bylo nutné. A kuřecí miniřízečky, které jsem dělala včera na pohoštění... no zbyly, tak jsme si dali dnes... Silvestr a Nový rok taky nic moc, takže 2017 rok bude asi stát za to :-D Každopádně všem tady přeju krásný nový rok, plný úžasných zážitků a splněných přání a předsevzetí ;-)

      Vymazat
  2. Dobrý den, já také na moc pověr nedám. Často ani mnohé neznám. Nicméně to, že se na Nový rok nedoporučuje jíst drůběž dodržuji na 100 %. Vede mně k tomu zkušenost mé babičky. Babička měla v roce 1967 hektické svátky, protože dědeček prodělal infakt a ležel mnoho dní v nemocnici, babička se ho snažila pravidelně navštěvovat a tudíž měla méně času na nějaké nakupování. Dědečka propustili 30.1. Aby připravila něco dobrého na Nový rok, zaběhla do nejbližší samoobsluhy a jediné maso, které tam zrovna měli a vypadalo obstojně, bylo krůtí. Tak to vzala. Za dva týdny dědeček zemřel. Od té doby naše rodina jí v tento den jenom hovězí... je mi jasné, že dědečkova smrt byla způsobena jeho věkem a zdravotním stavem po infarktu, přesto...nedá mi to a tiše si říkám: co kdyby.

    OdpovědětVymazat
  3. Narazil jsem na tuto úvěrovou společnost na Googlu a kontaktoval jsem e-mail, který jsem viděl, a najednou jsem byl schválen úvěr ve výši 2 000 000 USDD, takže jsem nikdy nevěřil, že to všechno může fungovat, dokud mi nebudou připsány 2 000 000 USDUSD poradím každému, kdo to potřebuje půjčky na kontaktování této úvěrové společnosti za účelem získání půjčky, jedná se o e-mail společnosti: Mrfrankpoterloanoffer@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  4. POTŘEBUJETE PŮJČENÍ NEBO CHCETE UDĚLAT VAŠE DOMY, VYPLATIT BILLY, ROZŠÍŘIT VÁŠ OBCHOD S 3% ÚROKEM? HLEDEJTE DALŠÍ KONTAKT Via: Peterheymannloanoffer@gmail.com

    OdpovědětVymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.