pondělí 12. prosince 2016

FlyLady 12. - 18.12.

Tento týden jsme v oblasti koupelny a WC
Návyk měsíce - myslet na sebe 
Každý den začínáme ranní a končíme večerní rutinou 





PONDĚLÍ 12.12.

Úkoly tohoto dne
  • Vyhoďte starý tisk, katalogy, letáky 
  • Vyleštěte zrcadla a dveře v namáhaných místech
  • Utřete prach
  • Vyluxujte všechny podlahy
  • Vytřete podlahy
  • Vysypte odpadkové koše

První mise dne zde bude úklid povrchů. Proberte vaši expozici kosmetiky a drogerie. To znamená nejen přípravky na okraji vany, ale hlavně ty lahvičky, krabičky a kelímky, které jsou na desce umyvadlové skříňky nebo v otevřených policích. Připravte si podmínky pro zítřejší misi a skliďte z povrchů, co můžete. Nechte na nich pouze dennodenně používané produkty.

Stejnou misi budeme mít v druhé místnosti dle vašeho výběru, v místnosti, která to nejvíc potřebuje, v mém případě přijde na řadu dětský pokoj. Provedu s dětmi rychlý úklid povrchů, vytřídíme "nehrané" hračky, ať máme místo na nové, které brzy Ježíšek nadělí!

*********************************************************************************

 

ÚTERÝ 13.12.

Úkol tohoto dne   
V úterý se vždy věnujeme především plánování:
 
  • jídel k uvaření na příští dny, zkusíme spotřebovat zásoby z mrazáku
  • plánování aktivit s rodinou nebo přáteli
  • objednání k lékařům, zubařům, kontrola zásob dlouhodobě braných léků
  • vánoční cukroví
Úterý je také o zábavě a regeneraci sil. Až budete hotovi s povinnostmi, dopřejte si nějakou příjemnou oddychovou aktivitu, která je ve vašich možnostech. 

Mise dne: napusťte si do kýblu trochu horké vody se saponátem a omyjte povrchy v koupelně. Míním tím hlavně vršky koupelnových a zrcadlových skříněk, polic nad umyvadlem, podezdívku u vany nebo sprchového koutu a nakonec i WC mísu zvenčí a její okolí.  Pusťte si rádio a odměřte si 1/4 hodinky a jeďte: odshora dolů, včetně dvířek a boků skříněk.

Druhá mise v libovolné zóně dle vašeho výběru je najít pár nepoužívaných věcí k DAROVÁNÍ. Ať již půjde o hračky nebo vybavení, knihy nebo dekorační předměty, porozhlédněte se a v 15 minutovém limitu něco vytřiďte, ať se vám nezakládá na nepořádek :)

*********************************************************************************

STŘEDA 14.12.

Úkoly tohoto dne
Středa je ve znamení boje s prokrastinací. Tento den se zabýváme věcmi, které máme sklon odkládat a nechávat zajít daleko.
Například:
 
  • vracení půjčených knih a věcí
  • nejrůznější reporty
  • dotažení rozdělaných prací
  • poplacení složenek 
  • úřední záležitosti
  • telefonáty, do kterých se nám jindy nechce 

Mise dne bude vyčistit zdi nad vanou a sprchovým koutem. Vememe oblíbený čistící prostředek, nastříkáme obložení, necháme chvíli působit, houbičkou poté důkladně setřeme a opláchneme vodou. Pro lepší efekt pak setřeme stěrkou nebo vytřeme do sucha, keramické obklady, zejména ty s lesklou úpravou, pak ještě špricneme Clinem a vyleštíme. Voilá!

Druhá mise v libovolné zóně dle vašeho výběru je najít pár nepoužívaných věcí k VYHOZENÍ. Vše rozbité, nepoužitelné, neopravitelné, nebo čekající na opravu déle než 1/2 roku.

*********************************************************************************

 

ČTVRTEK 15.12.

Úkol tohoto dne
Čtvrtky obvykle navazují na středeční antiprokrastinaci a bývají dnem, který věnujeme pochůzkám, nákupům, cestám do čistíren a opraven, dotahujeme do konce vše, co jsme včera nestihli, abychom to před sebou netlačili další týden.

Mise tohoto dne: zkontrolujeme zásoby šampónů, sprchových gelů, toaletního papíru a zubních past, ať nemusíme o svátkách na benzinku pro pomoc ;)

Druhá mise: ještě jednou proběhneme koupelnu, extra zónu nebo místnost a do pytle připravíme další věci na vyhození. Je den pochůzek, tak jej poté ihned využijeme k odnosu nebo odvozu pytlů do kontejneru nebo charity atd. Přiberte i tříděný odpad, ať je vaše dnešní mise co nejefektivnější!

*********************************************************************************

PÁTEK 16.12.

Úkoly tohoto dne
Jako každý pátek nakoukneme do kabelky; vyhodíme papírky od žvýkaček a účtenky, vylovíme vypadlé mince, vyklepeme drobky, doplníme zásobu kapesníčků, žvýkaček, pomád na rty, Neurolu ;) atd. a stejný pořádek uděláme i v kufru a interiéru našeho auta - pryč s kelímky, láhvemi, ubrousky a prošlými parkovacími lístky. 

Mise dne: vemte odpadkový koš v koupelně, nechte ho chvíli odmočit a pak ho vydrbejte, špricněte i sanytolem nebo octovým čističem, vytřete dosucha a založte nový pytel.

Druhá mise: dopřejte si koupel a kochejte se nablýskanou koupelnou. A nezapomeňte na Swish & Swipe i o víkendu! :)

*********************************************************************************

SOBOTA 17.12.

Den volna, den pro rodinu, rodinné aktivity, balení dárků, ladění vánoční atmosféry a ujídání nepovedených kousků cukroví ;)
 
*********************************************************************************

 

NEDĚLE 18.12. 

Další den volna, den určený regeneraci sil i ducha. Věnujte se alespoň část dne jen sobě, přečtěte si něco pěkného, odpočívejte.

9 komentářů:

  1. Já si tentokrát udělala misi ložnice :D Pač včera jsme dodělali dětský pokoj no a je to tu jak po výbuchu atomovky :(

    OdpovědětVymazat
  2. Vážená paní, již po někalité jsem Vám psala email,aby jste mi okamžitě podala informaci, kde mám svůj již měsíc zaplacený diář, nemám ani blok ani peníze, jen posíláte emaily o trpělivosti a že mám blok již doma!!! To taháte lidi za nos?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivo, nemám Vaše příjmení, takže netuším, která z 34 Iv/Ivan můžete být, nicméně, pokud jste platila v polovině listopadu, tak to opravu svědčí o tom, že se k Vám patrně nedostala jasně vykomunikovaná informace, že platit ještě nemáte. Systém předobjednávek jsem zvolila právě proto, abych byla ušetřena případných stížností, že jste zaplatila a ještě nemáte "blok", jakožto i nejrůznějších spekulací. Musím dodat, že kdyby se tak nestalo, byla by expedice i komunikace z mé strany podstaně rychlejší.

      Vymazat
  3. Dobrý den, nedá mi a musím Vám odpovědět, protože mám s termíny expedice dobré zkušenosti. Nikdo Vás přece nenutil, abyste platila předem. Musím se zastat Fi, protože všude možně psala, že po loňských zkušenostech nebude honit tiskárnu, že si máte jen předobjednat a platit, až bude mít v ruce hotové produkty a dá info. Psala to několikrát tady i na FB, například http://www.terapiedomova.cz/td-diar-2017. A právě jen z této stránky se dostanete do e-shopu. Takže pokud si tam někdo něco objednával, tak musel vidět tuto informaci. Pokud si ji nepřečetl nebo nevzal na vědomí, je to jen jeho chyba a nepozornost - viděla jsem zde už spousty netrpělivých dotazů, chce to jen číst, je to tam velkými písmeny. Jestliže Vám přišel mail Pozdravy z TD (mně přišel dnes), tak už je to na cestě. Kdyby to nikde nebylo uvedeno, pochopila bych, proč jste rozhořčená, takto ale nemáte dle mého důvod. Tak se nezlobte, ale těšte se, za chvíli si rozbalíte radost. Pěkný večer Renata

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renato, moc děkuji. Taky jsem si myslela, že jsem termíny i podmínky komunikovala dostatečně, ale zdá se, že to nestačilo, budu ještě muset dodatečně zjistit proč; nezříkám se zodpovědnosti, naopak, domnívám se, že určitě i když malé procento zákaznic se do eshopu dostalo "zvenčí", případně prostě nečtou zdejší info a objednávaly v domnění, že dostanou servis srovnatelný s Mall nebo Alza, když to přeženu.
      Každopádně děkuji za zastání. ♥

      Vymazat
  4. Paní Renato, nezlobte se, číst umím, vy o tom nic nevíte co jsem si s paní Fi psala a jak jsme byly domluvené a co slíbila, tak pochopte mně zase a mou reakci, očekávám od paní vyjádření, kde se poděl můj balíček s diářem, když mi odepsala, že ho musím mít již doma. Každý seriozní dodavatel Vám napíše, že Vám zásilku odesílá a když jste s paní Fi domluvená a ona nereaguje na emaily, tak se nedivte.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paní Ivo, omlouvám se, pochopila jsem Vás zcela jinak.

      Vymazat
    2. Ivo, ještě jednou, netuším, o který balíček konkrétně jde, od stejného křestního jména je Vás 34 a všechny jsou odeslané. Na emaily odpovědět nestíhám, zejména poté, co někdo ještě 10 dní předtím, než se vůbec měly objednávky platit, začal rozdmýchávat hysterii na téma, jaká jsem podvodnice a jak se chovám k "platícím zákazníkům".
      Tohle mi vážně vzalo chuť v čemkoli pokračovat, nemám to zapotřebí.

      Vymazat
    3. Vážená paní Ivo, vaše je reakce je opravdu přiměřená situaci, opravdu dává si smysl si stěžovat právě na tomto místě. Už jste to zkusila na hlavním nádraží?

      Vymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.