sobota 5. listopadu 2016

Nejčastější dotazy kolem TD Diáře

Milé diářechtivé přítelkyně a přátelé!

Všechny komunikační kanály se mi plní nejrůznějšími (a opodstatněnými) dotazy, čehož si nesmírně cením. Abych jejich vyřizování urychlila a nenechávala je bez odpovědi déle, než se sluší, patří a než snesete, přináším odpovědi na nejčastější z nich:

Jaké jsou rozměry diáře?
TD Diář, resp. desky mají rozměr 23,5 cm na výšku a 18,2 cm na šířku. Hřbet má 3,5 cm. Určen je pro náplň velikosti A5 - 21x14,8 cm. Rozdělovníky mají rozměr 21 cm na délku a 14,8 cm na šířku, v místě ouška + 1 cm, ať je za co chytnout!

Plánuji jiný rozměr, třeba A6?
Ne, zvolená velikost A5 má své opodstatnění: v menším formátu by některé stránky a informace na nich byly příliš titěrné a špatně by se do nich zapisovalo. Zejména A6 rozměr považuji za dost úzký. 
A naopak - aby nebyl diář příliš robustní, ale zároveň něco pojal, zvolila jsem desky o něco užší (na šířku i na hřbetu) než bývají konvenční diáře se stejným rozměrem náplně. Dva takové jsem si půjčila a vyfotila srovnávací fotku s TD:


Ráda bych však zdůraznila, že tímto nechci nijak shazovat jiné značky a typy; stojím si za tím, co jsem psala už loni: respektuji práci a úsilí všech, kdo vyvíjejí užitečné diáře, které pomáhají organizovat si život!

Domnívám se pouze, že menší ani větší formát by konceptu, který má TD Diář, úplně neprospěl.

Kolik kroužků má diář?
Diář má 4 kroužkovou mechaniku, na niž sedne jakákoli 4 dírková náplň z běžně dostupných na našem trhu, rozteč se řídí normou 4,5 - 6,5 - 4,5 cm.
Při případné výrobě vlastních doplňkových listů do diáře pak určitě oceníte, že budete děrovat jen 4 otvory namísto 6, 8 nebo 10 a nebudete potřebovat žádnou nákladnou nebo speciální děrovačku.

Jaký průměr mají kroužky?
Mají průměr 2,2 cm a pojmou cca 100-120 listů v závislosti na gramáži papíru náplně. 


Neuvažuji o větších kroužkách?
Ne, ze stejného důvodu, jako jsem volila užší desky - diář by neměl být objemnější, než je nezbytně nutné. Pokud si do něj chcete vkládat ještě další tematické listy a máte obavu, že se vám tam vše najednou nevejde, řešením může být vyjmout část nepoužívaného kalendária - tak to řeším i já, nenosím na jaře zimní kvartál a naopak.

Opět srovnávací fotka hřbetů, tentokrát přiložen i A6 a předchozí edice TD Diáře.
 

Bude náplň dostupná i na šestidírkové diáře?
Ano, menší část nákladu samostatně prodejné náplně bude mít i 6 dírek, abych vyhověla i poptávce majitelů 6 dírkových diářů, jako je např. Filofax, Carpe Diem nebo Dokibook.

Bude TD Diář ve slovenské verzi?
Spíš v československé; kalendárium bude obsahovat slovenská jména a státní svátky, organizační část bude v češtině. Tato verze bude k dispozici až začátkem prosince. Tím se dostáváme i k dotazu, zda zasílám na Slovensko: ÁNO, samozrejme! :)


Jaký papír náplně je v diáři použitý?
Vysoce kvalitní bílý se slušnou gramáží, aby stránky netrpěly. U první edice (Plástve) byl zvolen nádherný 115g křídový papír, který se ale ukázal být nepříliš vhodný pro některé z vás: ty kteří do diáře rádi lepíte, razítkujete a píšete gelovkami. Už u jahodové edice jsem proto najela na papír co nejpodobnější: bílý, hladký a pevný, který vám navíc umožní i tvořit.

Půjde nová náplň zkombinovat s předchozími deskami r. 2016?
Určitě! Při designu nového kalendária jsem přihlížela k barvám předchozích edicí a ladila tak, aby k sobě všechno pěkně pasovalo a to jak u mint Pláství, tak červených Jahod. Stejně budu postupovat i do budoucna.

Budou ještě Plástve nebo Jahody?
Nebudou. 
Jedná se vždy o limitovanou edici, ale když něco skončí, něco jiného se zase objeví. Hele, jako se vším! ;) Pokud hoříte touhou po minulé edici, nahoďte udičku na zdi FB a třeba se někdo chytí, kdo rád vymění. :)


Kdy a kde bude diář možné objednat?
Ve středu 9.11. bude spuštěn nově učesaný eshop (odkaz bude na webu, blogu i FB), ve kterém bude možné diář předobjednat. Ráda bych napsala, že bude možné jej již rovnou objednat a zaplatit, ale to si nelajsnu, dokud nebudu mít celý náklad pohromadě, abych mohla zkontrolovat kvalitu tisku u každé jednotlivé části, a nasetované a připravené k expedici; a to není u tohoto typu diáře otázka chvilky, čeká mě hodně nočních směn ;). 
Předobjednávka vám však dá záruku, že váš kus pro vás bude zarezervovaný a jakmile bude připravený a zabalený v kabátku z hedvábného papíru, bublinkové fólie a v nové vypěkněné krabici, dostanete echo. Kdybyste si to náhodou do té doby rozmysleli, objednávka bude jednoduše zrušena.

V pátek jsem ještě poslala na poslední chvíli do tisku podklady k epesním záložkám, abyste si je nemuseli "kraftit" sami, tak doufám, že to bude příjemná náplast za vaše čekání.

Do té doby děkuji za vaši trpělivost a přízeň!  

Vaše Fi

13 komentářů:

  1. Loni jsem tak dlouho váhala, až byly plástve fuč, letos si kotvičky ujít nenechám - díky, Fi!
    I.

    OdpovědětVymazat
  2. Ivuška If Šimáková5. listopadu 2016 v 7:48

    Juhůůů, už se nemůžu dočkat středy :-)) Děkuju za možnost předobjednávky, jste zlatá! :-* Já už bych asi nedočkavostí pošla :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Fi, dekuji za vycerpavajici odpovědi, teď jsem na vazkach, zda odlozit milovany cerveny filofax a poridit kotvy, nebo jen napln. Ale skladovat doma neco co nepotrebuji vice nez pul roku, to pro me není a zase ho prodat? To uz taky nevis co :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, loni jsem koukala po jahodách, ale nakonec nekoupila. Letošní růžové kotvičky si mě opravdu získaly a ty už musím mít :)
    Monika

    OdpovědětVymazat
  5. Mám strašnú radosť, že kalendárová časť je v slovenčine. Strašne totiž nemám rada, keď mám v diári info ktoré nie je pre mňa aktuálne. To platí pre všetky tie anglické "motivačné" nápisy :-) Som z doby keď angličtina nebola povinná a tak jej nerozumiem :-) Je to moja chyba, ale zase nemusíme vo všetkom strácať svoju identitu, no nie? :-) A diár je až priam intímna záležitosť :-) Ja svoj jahodový milujem, ale strááášne premýšľam aj nad ružovými kotvami. No veď uvidím keď spustíte predpredaj. Už sa teším teraz :-) Ďakujem
    Lenka

    OdpovědětVymazat
  6. Ach můj bože, to je pokušení!!! Diář snů pro mě, jen mě zajímá kolik stojí? Musím manžu připravit na investici :-D

    OdpovědětVymazat
  7. Paráda,ve středu jako na koni ;) A já mám ještě dotaz - bude možné objednat nedatované kalendárium? Třebas jen malou část, abych zvládla vyjít než začne 2017? :D

    OdpovědětVymazat
  8. Milá Fi, tuším jsi jednou psala, že ani nevíš, zda do toho "martýria" budeš mít ještě někdy chuť, ale nová výzva ty nepříjemnější momenty evidentně překonala ;-). Já plástve loni pořizovala i pro kamarádku, a obě jsme si je doteď nemohly vynachválit. Byly jsme skálopevně přesvědčené, že si budeme pořizovat jen novou náplň pro nadcházející rok. Jahody se nám sice také líbily, ale vždycky jsme si spokojeně přitakaly, že naše plástvičky jsou stejně to pravé ořechové, nadčasové, co se neokouká. Bohužel, díky Tobě už si nejsme ani jedna tak jistá. Jsi neuvěřitelně kreativní a vkusná s citem pro sebemenší detail i praktičnost. Klobouk dolů, jsi fakt frajerka ;-)!!! Kotvičky vypadají úžasně v obou barevných provedeních, a myslím, že půjdou na dračku. Držím palce, ať vše pokračuje hladce až do posledního kusu. Srdečně zdraví Kasamon Mo

    OdpovědětVymazat
  9. Pekne prosim, smutne koukam, kdyby nekdo chtel prodat lonsky jahodovy kousek, rada se jej ujmu a budu ho opatrovat jako vlastni :) Zabahala jsem a ted me to mrzi...

    OdpovědětVymazat
  10. Těším se na něj už od února!!!
    Už ho chci držet v ruce.

    OdpovědětVymazat
  11. Těším se na něj už od února!!!
    Už ho chci držet v ruce.

    OdpovědětVymazat
  12. Dovolím si trošku upravit citát a použít ho k poslední fotce:

    Fidorko, myslím, že tohle je začátek krásného komínku!

    a rovnou z limitek:-)))
    Dík!
    Laz

    OdpovědětVymazat
  13. Prosím pekne, kdy se budou diáře rozesílat do svých domovu? 😊

    OdpovědětVymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.