neděle 8. listopadu 2015

Představení TD Diáře - část III.

Včera jsem vám vyjevila, k čemu bude sloužit permanentní fix v diáři. Dneska vám přiblížím na příkladu níže, jak to zhruba funguje v praxi.

Když přijde den, kdy je potřeba naplánovat vaření a nákupy (u FlyLady to bývá úterý, kdy už se dojídají zásoby z víkendu a zároveň se rýsuje program dalšího víkendu), řada z nás bývá absolutně v koncích a neví. Pohled do lednice, pohled z okna, a v hlavě se pořád točí dokola dvě tři jídla. Pak se člověk koukne na web, zasekne se u něčeho úplně jiného a nakonec se zase narychlo dělají špagety ;)
Plánování menu je prostě taková komplikovaná věc, ale když se v tom najde systém, je to vážně velká úleva.
Proto přichází dvoustránkový zalaminovaný přehled s jídly na měsíc. Můžete si do něj sepsat oblíbený repertoár jídel a buďto jej dodržovat den po dni, nebo se seznamem jen inspirovat a vybírat z něj jako v restauraci :)
Sepsaný obsah mrazáku vám pomůže efektivněji využívat zamražených zásob a seznam potravin a surovin vám zase pomůže nezapomenout na některé položky, kvůli kterým byste se museli vracet do obchodu zas a znova.


Další zalaminovanou částí diáře jsou pak jednotlivé dny v týdnu:



Na každodenní kartě je dost místa pro všechny úkoly a poznámky. Je tam prostor pro označení zóny, ve které se uklízí, denní mise, denní program, menu, nákup, vyřizování a jiné poznámky: 


Lamino vám umožní si podrobně vypsat některé rutiny spojené s daným dnem a mazat jen ostatní poznámky.

Karty slouží pro podrobnější rozpis a plán dne, můžete ji vyjmout a připnout třeba magnetem na lednici nebo někam, kde ji chcete mít na očích a pak zase vrátit na místo. Díky laminu přežije stěhování a vaše nasazení bez úhony.

Pokud máte obavy, že nebudete mít kam psát termíny, zůstaňte v klidu. V další části diáře je regulérní (papírový) kalendář a dokonce ve dvojím provedení: v měsíčním (měsíc na dvě strany, datovaný, 12 měsíců)


...jednotlivé kvartály mají vlastní barvu...charakteristické pro roční období: chladná modrošedá, svěží zelená, prosluněná zlatá a podzimní sytá zemitá zlatá.



....a týdenním (týden na dvojstraně, s časy po hodině od 6.00-22.00, nedatovaný, 54 týdnů).

Řazení a využívání kalendářních listů je vysoce individuální věc, někdo bude chtít výlučně týdenní s časy,  to platí zejména pro zaměstnané, anebo lidi, kteří pracují ve službách (objednávky klientů na čas apod.). Maminky na mateřské nemají zas program bohatý na události a termíny, tak si mohou vystačit s měsíčním přehledem. Já kombinuji, za každý měsíční přehled si dávám 4 listy s týdny a buď je využiji, nebo nepopsané posunu do dalšího měsíce. Flexibilita!

S grafikou i barvami jsem se mírnila, protože chci potěšit ty malé holky v nás a vyřádit se dodatečně. Věřím, že už si s tímto úkolem poradíte moc rády a použijete washi pásky, scrapbookové prvky, razítka, anebo třeba samolepky. 200ks barevných kulatých je totiž ve výbavě! Najdete  na nich spoustu různých symbolů, od domácích spotřebičů až po vánoční ozdoby, narozeninové dorty a balonky nebo kafe a pivko, abyste si mohly hravě zpestřit události vašich všedních i nevšedních dní! :)


Tak to je už asi opravdu všechno. Pokud vás diář zaujal anebo inspiroval, jsem moc potěšena.
Pokud jste po něm dokonce zatoužily, budete si ho moct objednat. Ladím poslední technické detaily objednávkového systému a dám vědět, až bude online. Držte mi palce, je to vyšší dívčí ;)

Krásný den! :)


55 komentářů:

  1. Nemám slov, vypadá opravdu fantasticky. To do Vánoc nevydržím.Radka

    OdpovědětVymazat
  2. Už se moc těším a klobouk dolů před tebou. Jsi skvělá. Leonty. .

    OdpovědětVymazat
  3. Včera jsem snad do jedenácti večer....od rána....každou hodinu....sledovala stránky a čekala na třetí díl. Mám radost a těším se. Manžel také, protože už týden o ničem jiném nemluvím ��.

    OdpovědětVymazat
  4. Paráda! Je neuvěřitelně promakaný!!! Strašně se na něj těším a také o něm doma básním :o)

    OdpovědětVymazat
  5. Asi budu za šťouru, ale není v plánu (třeba do budoucna - do náhradních náplní) kalendárium po týdnech, ale "naležato" ? Prostě, že ty dny v týdnu nebudou v kalendáři ve sloupcích vedle sebe, ale pod sebou....

    Ten mi totiž vyhovuje nejvíc (na ty delší řádky se toho víc vejde) - sice TD Diář rozhodně koupím, je vymakaný :) Ale budu ho zatím asi používat spíš jako vymakanějšího autopilota a k němu si koupím nějaký malý týdenní diář s "týdnem naležato" - tak by bylo fajn, kdybych do budoucna nemusela dokupovat nic :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem nad tímto rozložením uvažovala, ale nakonec jsem si myslela, že lidi dají přednost sloupcům s časy.
      Chápu ale, že na záznamy (třeba vedení deníku) je okno naležato lepší. Obojí mít nelze, to by byl diář už opravdu nabouchaný a těžký a škoda toho nevyužitého papíru.
      Ale do náhradních náplní s ním počítat můžu, to ano :)

      Vymazat
    2. Jako náhradní náplň to úplně stačí :) Je mi jasné, že v "základní verzi" se nedá vyhovět všem.

      Ale přiznám se, že jako pracující používám ten diář (tedy ten, co zatím mám) pouze na mimopracovní dobu .. pracovní termíny mám zaznamenané v práci (a tam si zas nepíšu soukromé termíny - tedy pokud nezasahují do pracovní doby) a do soukromého diáře si zase píšu pouze ty pracovní termíny, které jsou mimo obvyklou pracovní dobu - to je hlavní důvod, proč kalendář s časy od rána do večera prostě nepotřebuji. (a navíc do prázdného řádku si údaj o čase klidně dopíšu - ale když je tam ten čas předepsaný, tak buď je tam pokaždé zbytečná spousta volného místa nebo prostě předepsané časy stejně nedodržuji a přepisuji je vlastníma)

      Vymazat
  6. Mě tento diář bude určitě vyhovovat :) Super, jsem sice na mateřské, ale zároveň i pracuji stejně jako spousta maminek, takže využiji ho opravdu celý. Ještě že Vás máme! Díky také za super web, je tu tolik inspirace :)

    OdpovědětVymazat
  7. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  8. A budeme si ho moct objednat aj zo Slovenska.peta

    OdpovědětVymazat
  9. Děkuji ještě jednou za moc milé ohlasy. Diář bude k objednání dnes od 17 h na webu terapiedomova.cz :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Juchu! Hned budu přeposílat Jeziskovi odkaz :-)

      Vymazat
  10. jééé.. já jsem úplně nadšená.. :) přečetla jsem jedním dechem všechny 3 díly popisu a už se nemůžu dočkat dnešního večera.. :) Doufám, že je jich dost, páč v pět jedu z práce a vyzvedávám ještě malýho ve školce.. tak aby na mě nějaký zbyl.. :) Moc děkuju za skvělou, i když asi náročnou, práci při tvorbě .. :) Míša

    OdpovědětVymazat
  11. Fi, ten je dokonalý!!! Nahlížím až dnes, snad nebude už vše vyprodané :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahaa, už vidím, ten komentář se taky týká dneška, dám si budík!!!

      Vymazat
  12. A nedalo by se doplnit ještě rodinným kalendářem? Takové to políčko pro každého člena rodiny den...

    OdpovědětVymazat
  13. Je nádherný a propracovaný! Krásné :) Zeptám se.. Náhodou neuvažovali jste příp. nad prodejem pouze náplně do diáře bez děr? Tak kvalitní zpracování náplně jsem dlouho neviděla a náplň by se mi líbila, jen mám již jiný obal, kam by tuto náplň ráda vložila. :) děkuji moc. Blog je pro mne inspirací. :)

    OdpovědětVymazat
  14. Diář už mám doma, je úžasný, promyšlený a propracovaný- přesně to, co bych si vytvořila, kdybych na to měla čas, energii a schopnosti.:-) Cena vzhledem k výkonu velmi příjemná.
    Velmi oceňuji, že díky typu kroužkové vazby do něj snadno mohu přidávat vlastní obsah.
    Určitě bych ocenila možnost dokoupit vnitřní stránky. Vedu v podstatě dvě rovnocenné domácnosti v různých městech a potřebovala bych duplicitně minimálně stránku s krizovými kontakty, lékaři, rozpis zón a misí v týdnu a v jednotlivých dnech, rozvrh kroužků dětí.
    K naprosté dokonalosti mi pak chybí už jen záložka studium (s rozvrhem mých hodin, plán přípravy na zkoušky apod.) a menstruační kalendář pro symptotermální metodu.;-)
    Každopádně je TD diář úžasný a mám z něj velkou radost!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuji za zpětnou vazbu! :)
      Jsem šťastná, že se Vám diář líbí, opravdu!
      Vnitřní stránky si dokupovat nemusíte. Od začátku mi bylo jasné, že některých bude potřeba více, jsou mezi námi nadženy, které mají 4 a více dětí a potřebují o to více rozvrhů, lékařů atd., takže pro tyto případy mám pro Vás k dispozici tisková pdfka, abyste si mohly stránky dotisknout podle potřeby (dotisknuté budou vypadat lépe, než okopírované).
      Rovněž už jsem avizovala, že budete dostávat ještě i jiné soubory k dotisku.
      Takže určitě vydržte ještě pár dní, až všechno dodělám a vyfakturuju a budu to mít definitivně hotové a pak Vás začnu na Vaše mailové adresy, které jste uvedly/i při nákupu, oblažovat soubory k dotisku ;) Samozřejmě si pak můžete i objednat některé vnitřní části, pokud by se vám ztratily, zničily apod., pro tyto případy tu nějakou rezervu mám a jsem schopna ji vykrýt v případě potřeby.

      Ještě jednou moc díky za reakci, velmi mě potěšila.

      Ostatní připomínky a dotazy určitě zodpovím, trpělivost prosím ;)

      Krásnou neděli!

      Vymazat
  15. Diáře je naprosto dokonalý:) momentálňe by ale by byl super kalendář na prosinec, prý někde ke stažení k dispozici už je nebo byl, dohledat se mi ho ale nepovedlo....můžu poprosit o odkaz ? Předem velký dík:) a prima den:)

    OdpovědětVymazat
  16. Prosinec je ke stažení tady: https://drive.google.com/file/d/0B9RRY3nHu_hMYW1qMjVETDF5MVE/view
    a tady https://drive.google.com/file/d/0B9RRY3nHu_hMdlQwSkhleTJTejQ/view

    :)

    A děkuji, jsem ráda, že jste spokojená! :)

    OdpovědětVymazat
  17. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  18. Dobrý den, strašně moc se mi líbí vaše náplň diáře, takhle jsem si to vždy malovala ve své mysli. Problém je, že mám od léta zakoupený Filofax A5, ale chtěla bych vyhodit náplň a dát do něj tu vaši, proto se chci zeptat zda jsou listy rozměrově stejně nebo jinak velké a zda bude možné koupit celou náplň bez diáře zvlášť. Děkuji za odpověď.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu, sešlo se Vás víc takových a ráda bych Vám vyhověla. Zatím si ale nejsem jistá, jestli půjde udělat to filofaxové děrovaní (3+3), jednám o tom s tiskárnou.
      V každém případě by tahle várka byla až po novém roce, v půlce ledna, tiskárna přes svátky nepojede.

      Vymazat
    2. To by bylo skvělé. Určitě bych tuto verzi zakoupila. Děkuji za odpověď.

      Vymazat
    3. Jsem na tom stejně. Mám A5 Filofax a je mi líto se s ním rozloučit. Také bych uvítala, kdyby se dala koupit samotná náplň Vašeho diáře.

      Vymazat
  19. Můžu se zeptat na ty zalaminované části? Už jsem ty týdenní karty zkoušela a chtěla jsem je vyčistit - odlakovač jen zesvětlil barvy, rozmazal modrou po celém papíru, ale čistou stránku opravdu nemám. Je na to potřeba nějaký speciální odlakovač? Mám normální z drogerky, co používám na nehty. Díky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vy mi dáváte :) Hned jsem si poránu hodila odlakovací session hned třemi odlakovači, abych se posté ujistila, že lamino jde vyčistit hladce.
      Zkuste dát trochu odlakovače na odličovací tampón, smázněte řádek a čistým tampónem dočistěte. Pak by měl být řádek zase čistý. Postupujte po sekcích, nelejte to na celou stránku ;) Tím spíš, že nejde o kapsové lamino, ale řezané.

      Mám tři typy odlakovačů, jeden v peru ze Sephory, druhý Essence a třetí Ebelin z drogerky a ani jeden mi nedělá to, co popisujete, barva jde dolů bez stop a stránka je zase čistá.
      Tak to zkuste ještě jednou a dejte mi vědět, jak to dopadlo .)

      Vymazat
    2. Vzít odlakovač, prvním tamponkem to vzít jen povrchově a pak vzít druhý namočený tamponek a tím klidně i trochu přitlačit. :)

      Vymazat
    3. Dobrý den. Jsem hrdou majitelkou jednoho kusu diáře, který mi můj milovaný muž věnoval pod stromeček :)
      Dnes jsem omylem objevila zlepšovák - spletla jsem se a na pevné lamino kartičky jsem použila gumovací pero a ejhle, nejen, že jde dolů, ale dokonce vygumovalo i šmouhy od odlakovávání perm. fixu :)
      Za mě příjemnější varianta, budu používat dál.

      Vymazat
    4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    5. Dobrý den, to je pěkné - a o jaké fixy se jedná? Protože já zkoušela Frixion od Pilot a ty se mi bohužel rozmazávají. Resp. když se nechají nápisy chvíli schnout, tak drží a neotiskují se na druhou stranu. Nicméně nejsou tak odolné vůči otěru, jdou dolů poměrně rychle.
      Kdyby proto existovala nějaká odolnější pera, taky bych je považovala za příjemnější variantu, tak doufám, že se podělíte o typ :)
      Děkuju za sebe i za ostatní! :)

      Vymazat
  20. Pěkný den,
    děkuju za rychlou odpověď. Já zkusím ještě jiný odlakovač, stejně mi dochází, tak si skočím pro jiný. Ještě jednou večer zkusím oba a dám když tak vědět, který neprošel :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem zjistila, v čem byl problém :-) Měla jsem doma aktuálně odlakovač od Dermacolu s mandlovým olejem (http://www.dermacol.cz/produkt/express-nail-polish-remover-expresni-dlakovac-na-nehty/) a chyba je v tom oleji :-)
      Šla jsem si koupit Ebelin a ten v pohodě funguje. Možná by nebylo špatné to napsat někam do "návodu" k diáři, že čím obyčejnější odlakovač, tím lepší :-)

      Vymazat
  21. Dakujem krasne za skvely diar...manzel ma s nim prekvapil pod stromcek..je skvely ..aj manzel :-) sasha zo ziliny

    OdpovědětVymazat
  22. Krásný dárek od Ježíška, je úžasný, chytrý variabilní - akorát bacha na ten odlakovač - už jsem si stačila odlakovat nápisy na nálepkách na rozdělovačích... (O:

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jau! To mě úplně zabolelo! Ale já to psala v mailu s návody, předal ho Ježíšek? ;) Mám tu nějaké kazové samolepky navíc, napište mi mail o které záložky se jedná, jestli bychom to nedaly z toho dohromady, aby vás to nemrzelo.
      info@terapiedomova.cz

      Vymazat
    2. No, právě že nepředal. Ale já si je dopsala fixem a aspoň je to originální. (O:
      Přece nebudeme honit českou poštu kvůli dvěma nálepkám. Ale moc děkuju za ochotu.
      Zítra jedu do obchodu, tak si rovnou pořídím ten odlakovač ve fixu. Ten který mám sice funguje, ale je to z toho takové opatlané.
      Ještě jednou děkuju. Za Váš blog, bezva rady a vtip a nadhled, které všechno provázejí. (O:

      Vymazat
  23. Dobrý den, prosím tušíte, kdy bude dotisk? A bude k dokoupení i laminovaný týden po dnech? Díky Jana

    OdpovědětVymazat
  24. Plánujete diář už na rok 2017?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, pracuji na nové náplni na r. 2017 pro všechny stávající majitele diářů, i na nové edici v nových deskách :)

      Vymazat
  25. Dobrý den, mohu se zeptat kolik váží? Kvůli dennímu nošení v kabelce... Děkuji

    OdpovědětVymazat
  26. Dobrý den, bude to něco kolem 500g-600g, s krabicí a bublinkovou obálkou v poštovní průvodce vidím 745g. Zvažte to :)

    OdpovědětVymazat
  27. Dobrý den,
    některé karty mne opravdu zaujaly a maximálně dostaly. Používám ale diář ADK A5, takže se chci zeptat, zda jsou listy kompatibilní a kdy bude možno (pokud kompatibilní jsou) objednat náplň na rok 2017.
    Děkuji Tereza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den,
      ADK diář má stejnou rozteč a kroužky, osobně jsem to zkoušela, takže si náplň můžete objednat.
      Nová náplň na 2017 bude v prodeji od půlky října, dám vědět, až se bude blížit naskladnění :)
      Děkuji a krásný den!

      Vymazat
  28. Dobrý den,
    bylo by možné si ještě objednat diář na r. 2016 (včetně náplně) a později jen samostatný kalendář na rok 2017?
    Děkuji Vám, Katka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jde to, ale určitě si nechcete ještě ten měsíc počkat? ;)

      Vymazat
    2. Když čtu, že nová náplň bude k dostání již za měsíc, tak ještě vydržím! :-) Myslela jsem, že bude k dostání až tak v prosinci... I když ty červené puntíkované desky se mi tak líbí.. :-)
      Děkuji, Katka.

      Vymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.