pátek 6. listopadu 2015

Představení TD Diáře - část II.

Výborně! Zvolili jste jméno našeho diáře - Silver Honey 2016 - a víme jak vypadá zvenčí i zevnitř. Právě vnitřek, respektive jeho vzhled, jsme si včera přiblížili v prvním díle. A nyní jste zvědaví na funkce.

Takže kde jsme to skončili? Jo...u permanentního fixu ;) Hned se dovíte co s ním.

Předtím vám ještě prozradím, že uvnitř diáře je 6 rozdělovačů s indexem (takovým tím ouškem, co trčí ven, taky se mu říká hmatník), takže obsah si budete moct rozdělit do šesti kapitol nebo témat podle svých preferencí. Jak už jsem psala, nemám ráda úplně pevně sešité diáře, proto jsem vám chtěla dát možnost si obsah a pořadí uspořádat k obrazu svému a rozdělovače proto nejsou popsané.
Mají elegantní šedomodrou barvu s jemným vzorkem a ouškem, které si můžete sami označit, anebo vybrat samolepku s jedním z několika předvolených témat, které budete mít na samostatném archu s vykrojenými samolepkami (= žádné vystřihování, ale vyloupnutí z archu). Budete si tak moct nalepit název kapitoly a samotný rozdělovač ještě dozdobit kulatou tematickou samolepkou o průměru 4 cm.

 
Tato předvolená témata jsou:

  • PROGRAM (kalendárium - denní, týdenní i měsíční, denní program)
  • DOMÁCNOST (rutiny, údržba, plánování menu, nákupní seznam, inventura mrazáku, důležité kontakty)
  • RODINA (školní rozvrhy, kroužky, přehled prázdnin, školní info, pediatr, hlídání dětí, ale i zvířata atd.)
  • WELLNESS (váha, sport, péče o tělo, návyky, péče o duši - wishlisty, kultura)
  • FINANCE (přehled plateb, přehled pojistek a bank. účtů)
  • OSLAVY (přehled jmenin a narozenin, výročí, gift listy, vánoce)
  • PRÁCE (záložka pro ty, kteří potřebují v diáři řešit práci víc, než údržbu domu, nabízí se tak místo pro vše, co může souviset s prací, lze sem přeložit i část kalendária (týden na dvě strany, s nalinkovanými časy)
  • RŮZNÉ (co se jinam nevejde)

Jak vidíte, témat je 8, to proto, že pro všechny nemusí být zajímavá nebo využitá každá záložka.

A teď se vracíme k permanentnímu fixu a jeho roli.
Při vedení diáře mě rozčiloval fakt, že jsem některé neustále opakující se údaje (denní a týdenní rutiny například) musela do zblbnutí přepisovat. A neustále psát víceméně stejné věci na denní listy v diáři, kterých bylo milion a tvořily zbytečnou "vatu". Přišlo mi to jako plýtvání papírem i mojí energií.
Vytvořila jsem si proto několik karet s jednotlivými dny v týdnu, ke kterým se vážou pravidelné rutiny, zalaminovala je, popsala a užívala pořád dokola, jen jsem si vždy smázla nerelevantní údaj a napsala aktuálnější (například zóna týdne nebo návyk měsíce u FL), ale většina rutin zůstávala nedotčená měsíce. To se mi osvědčilo natolik, že jsem i pro nový diář vytvořila několik takových karet. Jde o jeden kalendářní týden s jednotlivými dny a týdenním přehledem, dále dvoustránkový přehled menu na měsíc, nákupní seznam, obsah mrazáku nebo nepravidelné sezónní rutiny k odškrtnutí.


Karty mají matné lamino, což vypadá o řád elegantněji než to klasické kapsové lesklé.
Tak proto bude součástí diáře i permanentní fix v modré barvě se středně tenkým hrotem.

Zbytek diáře s kalendáriem a ostatními listy je papírové a jde o pevný matný křídový papír, propiska se na něm nerozmazává a nepropíjí se na druhou stranu listu :)

Zítra si zase poodhalíme víc! :)

13 komentářů:

  1. Vypadá nádherně, jen nechápu ten fix, čím ho potom smažu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. papírovou utěrkou, dětskm ubrouskem, prstem ;)

      Vymazat
    2. Nápisy perm. popisovačem nejdou lehce smazat (což je dobře, chceme, aby něco vydržely!), takže se lehce smáznou takovým tím zmizíkem s odlakovačem, který se prodává v drogerii (kolem 50 kč) jako korektor na přetažený lak na nehtech. Anebo tamponkem s odlakovačem, ale fix mi slouží skvěle.

      Vymazat
    3. Já mažu popisovací fix jde Alpou :) a tu mám doma pořád.

      Vymazat
  2. Šikovná, Fi, klobouk dolů! :-) Kasamon

    OdpovědětVymazat
  3. Je to paráda a plňuje to moje představy o diáři pro činorodou ženu. Je mi jasné, že nebude levný. Máš už představu o ceně? Unese to vůbec moje důchodcovská peněženka?:-) Filomena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Důchodcovská i mateřská peněženka by to měla unést, dneska dorazí ještě dvě faktury které se do ceny promítnou a celé to přepočítám, abych vůbec věděla, jakou cenu dát do eshopu :)

      Vymazat
  4. Dobrý den,
    Kdy a kde bude prosim diář k dostání?

    OdpovědětVymazat
  5. Dobrý den,
    Kdy a kde bude prosim diář k dostání?

    OdpovědětVymazat
  6. Dobry den,
    Mam prosbu nasla bych nekde na blogu seznam rutin? Dikx

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den,
      seznam rutin (kromě ranních a večerních) na blogu není, výše uvedené rutiny v diáři jsou obecné vodítko pro majitelky diářů, které tvoří poměrně specifickou skupinu.
      Sestavit seznam rutin, které by sedly úplně všem čtenářům, je dost těžké, protože jde o dost individuální věc a každá rodina má jiné intervaly a jiné pravidelné činnosti, takže pokud se chci vyhnout diskusím na téma proč toto dělat tak často a proč ono nedělat častěji, tak seznam rutin neuvádím, s výjimkou mých rutin pro ukázku a návod, jak si vytvořit své vlastní, viz následující odkazy:
      http://terapiedomova.blogspot.cz/2015/01/budovani-vlastnich-rutin-jak-na-to.html
      a
      http://3.bp.blogspot.com/-zY1IHhLyfjE/VKlTVWLKC_I/AAAAAAAAACo/UelH0v4drFQ/s1600/MESICNI%2BRUTINY_TD.jpg

      Vymazat
  7. Dobry den,rada bych se zeptala kdy bude k dostani na eshopu novy diar na rok 2017 a jestly bude obsahovat stejna temata.dekuji

    OdpovědětVymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.