neděle 15. listopadu 2015

Podzimní speciál - 5 týdnů do Vánoc


Ano, do Vánoc zbývá 5 týdnů! :) Ale žádná panika, máme všechno perfektně pod palcem.


 

Tento týden budeme v klidu a bez honění pokračovat v některých stěžejních vánočních úkolech:



  • v ideálním případě dokončujeme nákupy a objednávky dárků
  • podle seznamu příjemců vánočních přání a novoročenek, který jsme si sepsali už před dvěma týdny, nakoupíme odpovídající počet přáníček nebo materiálu na jejich výrobu. Nezapomeneme na obálky a také známky, abychom nemuseli za tři týdny na poštu vystávat frontu na podání.
  • k seznamu surovin na pečení vánočního cukroví, se kterým jsme začali již minulý týden, vypracujeme i nákupní seznam surovin a potravin na vánoční menu. Je na to přirozeně dost času, ale bude příjemné vědět, jak efektivně využívat slevových akcí. Až natrefíte na majonézu nebo sterilovanou zeleninu v akci, budete vědět, jestli vzít jednu sklenici nebo dvě, stejně jako instantní kávu, nebo rum na vaječný koňak.  I kuřecí prsa na řízky, štěpánské husičky nebo kachýnky už mohou trávit Advent v mrazáku. Před Vánoci už tak dokoupíte jen čerstvé potraviny, nákup bude kratší a méně vyčerpávající.

 Doma


  • využijte drobných prostojů při přípravě jídla a než se vám třeba uvaří příloha, přerovnejte šuplíky s příbory. Vyndejte obsah, vlhkým hadříkem utřete dno, otřete nebo vyměňte podložku (nebo voskovaný papír), a složte obsah zpátky. Druhý den udělejte totéž s další zásuvkou, a tak dále, každý den v týdnu jednu.
  • pokud máte kuchyňské náčiní vystavené a pověšené na závěsném systému, sundejte vše, nechte odmočit v horké vodě s jarem a pak nechte umýt v myčce, nebo umyjte v ruce. Tyč i háčky důkladně omyjte od prachu, mastnot a nečistot a otřete.


Stejně jako u FlyLady, jednotlivé úkoly by neměly přetáhnout 15 minut!


Pro tento týden zase vše, příští týden už přijde na řadu další, tentokrát předadventní díl! :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.