pondělí 2. listopadu 2015

Podzimní plán - 7 týdnů do Vánoc

Přináším další díl Podzimního plánu - do Vánoc zbývá 7 týdnů!

 

Jak vám to jde? Doufám, že jste ocenili přípravu a dnešní ranní námraza už i v nížinách vás, motoristy, nezaskočila :)


Co nás čeká tento týden?
  • stále pokračujeme v nákupech a objednávkách dárků
  • ve chvílích volna začneme sestavovat seznam adresátů vánočních přání a novoročenek. Je sice doba SMSek, MMSek a mailů, ale našim nejbližším uděláme největší radost ručně napsaným přáním. Je v něm daleko více lásky a energie, než ve většině přeposílaných vygenerovaných veleděl létajících internetem.
  • jména si začněte psát - klikněte bitte na toto SEM - a postupně doplňujte i adresy. 

 Doma


  • komáři už snad dají pokoj, takže opatrně, abychom neulomili úchytové packy, stejně křehké jako ty komáří pracky, vyndáme sítě z oken, vysprchujeme je (to uvidíte tu špínu!), necháme volně usušit a potom zabalíme do fólie a uložíme na bezpečné místo, tak, aby se nezkroutily, nebo na ně něco nemohlo během zimy spadnout či tlačit, poničit je či zdeformovat.
  • zazimujte nebo zlikvidujte rostliny z truhlíků za okny. Pokud tedy nemáte odolné odrůdy muškátů, ty ještě můžou dělat chvíli parádu. 
  • rovnou vydrbeme venkovní parapety. Okna ještě necháme být, na ty se vrhneme těsně před adventem, aby byl pohled na křišťálově čistá nazdobená okna prvních adventních dnů maximálně potěšující. 

  • zkoukněte kritickým okem stav koberců a potahů sedaček. Pokud budete potřebovat profesionální čištění nebo zapůjčení profi stroje, objednejte si tuto službu HNED. Pokud to zmáknete samodomo, zachovejte klid a nechte si to na později. Teď jde o objednání služeb
  • objednejte se do salónu ke kadeřnici, kosmetičce a na "mani & pedi" na předvánoční čas. Trocha hýčkání a zkrášlení vám v předvánočním čase sedne víc, než kdykoli jindy. A časově si to budete moct rozhodně dovolit! Budete relaxovat a popíjet napěněné latté a pod slastně přivřenými víčky sledovat ten nákupní chaos a když Aladin dá - tak i tanec sněhových vloček - za výlohou.


 Pro tento týden vše! Uvidíte, že vám jednotlivé úkoly zaberou mnohem méně času, než si myslíte!


Nashle za týden u dalšího dílu, který si veme do parády kuchyni! :)




9 komentářů:

  1. Dobrý večer, naprostou shodou neuvěřitelných událostí jsem narazila na Váš blog a začínám pracovat. Doma momentálně dlouhodobě řeším naprostou krizi a chaos způsobený porodem dcery...nyní začínám opět fungovat a dát vše dopořádku tak abych byla spokojená mi přijde jako čistit Augiášův chlév. Pročetla jsem minulou noc celý blog a ráno začala podle baby steps, děkuji, že jste :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Kláro, vítejte! :) V noci spěte a nečtěte blogy, vždyť musíte mít energii! ;)
      Každopádně s babysteps jste na nejlepší cestě se z toho brzy dostat, uvidíte! Napište zase za pár dní, jak se vám daří a jak to jde!

      Vymazat
  2. Až na ty koberece ty nechávam už pár let po vánocích o svátcích jak se sejde víc lidí občas je nehoda a takhle mi to tolik nevadí.A okna mam umytá jelikož máme starý ve staré zástavě je to docela fuška.Pak je jen přeliznu když je mráz.Ale stejně supr blog.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ani nemusím mít návštěvy, moje děti pravidelně na vypranou sedačku něco vykydnou ;) Takže to pak musím vyčistit lokálně, ale u jinak čisté sedačky to jde mnohem snáz a bez fleků, než když je už "jetá", takže neúnavně peru pravidelně.

      A děkuji za pochvalu :)

      Vymazat
  3. Fi, proč se vyndávají sítě z oken? Doposud jsem je tam měla celoročně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkracuje se jejich životnost, trpí mrazem, ale to je samozřejmě věcí výběru, povinnost to není ;)

      Vymazat
    2. Děkuji za odpověď. Tak to je ráda vyndám. :-)

      Vymazat
  4. Dobrý den. Našla jsem váš blog a chtěla bych začít ...naučit se pravidelně debordelizovat ;-) jen prosím o radu..kde začít..postupně. Děkuji moc.

    OdpovědětVymazat
  5. koukněte sem: http://www.terapiedomova.cz/#!kde-zat/c2pm

    OdpovědětVymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.