pondělí 9. listopadu 2015

FlyLady na týden 9.11. - 15.11.

Tento týden jsme v oblasti kuchyně
Máme Návyk měsíce - plánování menu
Každý den začínáme ranní a končíme večerní rutinou 


/foto/

PONDĚLÍ 9.11.

Úkoly tohoto dne
  • Vyměňte povlečení (volitelně)
  • Vyhoďte starý tisk a katalogy 
  • Vyleštěte zrcadla a dveře
  • Utřete prach
  • Vyluxujte všechny podlahy
  • Vytřete podlahy
  • Vysypte odpadkové koše

První mise tohoto týdne v oblasti kuchyně: blíží se svátky a proto tento týden zapracujeme na naší spíži. Rozdělte si ji na pětiny a každý pracovní den v tomto týdnu udělejte právě jednu pětinu.
Postupujte tak, že vyndáte obsah jedné pětiny (police) na zem, vytřete a vše naskládáte zpět. Při vracení obsahu kontrolujte datum spotřeby a stav potravin. Vše podezřelé vyhoďte, co se hýbe, zabte ;)
Spíž bude na konci týdne jako klícka a uvidíte jak to oceníte, až začnete péct a vařit na svátky!

********************************************************************************

ÚTERÝ 10.11.

Úkol tohoto dne   
V úterý se vždy věnujeme především plánování:

  • jídel k uvaření a nákupy na příští dny
  • plánování aktivit s rodinou nebo přáteli na víkend a příští dny (17.11. je státní svátek, máte plán?)
  • objednání k lékařům, zubařům, kontrola zásob dlouhodobě braných léků
Úterý je také o zábavě a regeneraci sil. Až budete hotovi s povinnostmi, dopřejte si nějakou příjemnou oddychovou aktivitu, která je ve vašich možnostech.

Mise dne: další pětina spíže.


********************************************************************************

STŘEDA 11.11.

Úkoly tohoto dne
Středa je ve znamení boje s prokrastinací. Tento den se zabýváme věcmi, které máme sklon odkládat a nechávat zajít daleko. Například:

  • vracení půjčených knih a věcí
  • nejrůznější reporty
  • dotažení rozdělaných prací
  • poplacení složenek
  • úřední záležitosti
  • telefonáty, do kterých se nám jindy nechce 

Mise tohoto dne: další pětina spíže.

*********************************************************************************

ČTVRTEK 12.11.

Úkol tohoto dne
Čtvrtky obvykle navazují na středeční antiprokrastinaci a bývají dnem, který věnujeme pochůzkám, nákupům, cestám do čistíren a opraven, dotahujeme do konce vše, co jsme včera nestihli, abychom to před sebou netlačili zase další týden.

Mise dne: další pětina spíže.

*********************************************************************************

PÁTEK 13.11.

Úkoly tohoto dne
Jako každý pátek nakoukneme do kabelky; vyhodíme papírky od žvýkaček a účtenky, vylovíme vypadlé mince, vyklepeme drobky, doplníme zásobu kapesníčků, žvýkaček, pomád na rty atd. a stejný pořádek uděláme i v kufru a interiéru našeho auta - pryč s kelímky, láhvemi, ubrousky a  parkovacími lístky.


Mise dne: poslední pětina spíže.

*********************************************************************************

SOBOTA 14.11.

Den volna pro rodinu. Trávíme den s dětmi a rodinou, užíváme si příjemně plynoucí čas víkendu společně.

*********************************************************************************

NEDĚLE 15.11.

Další den volna, den regenerace.
Věnujeme se jen sobě a svým zálibám, regeneraci, péči o tělo i duši.

21 komentářů:

  1. Jojo to bude mise odvahy. Předevčírem na muže vyskočil tak gigantickej Karel, ze se mi do toho opravdu nechce :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Ráda bych se zeptala, jaké doporučujete nádobky na potraviny do spíže tak, aby se do nich nemohli dostat potravinový moly. Má někdo positivní zkušenost s Lock&Lock? Děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lock a Lock nej...krabičky na vše, né jen proti molům. Doporučuju :)

      Vymazat
    2. Lock&Lock mám ráda, myslím, že by mohly být dobré i na toto. I když lidi tvrdí, že se jim moli dostávají do všeho. Nejjistější opatření je prostě velice pravidelně kontrolovat zásoby a nemít jich moc, spíš je točit a dosypávat čerstvé, kontrolovat sypké věci už po příchodu z obchodu. Jako doplněk pak slouží feromonové pásky, takové ty mololapky. Jednak detekují výskyt molů (ačkoli už jde o pokročilé stádium, to první jsou drobné pavučinky v obsahu dóz, pak larvy a nakonec samozřejmě samotný mol, ale pokud do spíže mohou létat od sousedů světlíkem, mololapka aspoň zabraňuje množení, když se na ni nachytávají).

      Vymazat
    3. Já mám pocit, že se dostanou fakt úplně všude. Nejnáchylnější věci, pokud to jde, radši skladuju v mrazáku (třeba ovesné vločky, mletý mák...)

      Vymazat
    4. Já mám korken z ikey, jsou skvělé, ale když si člověk přinese moly už z obchodu, tak se nedá moc nic dělat. jedině, jak psala Fi - točit a kontrolovat a moc se nepředzásobovat.

      Vymazat
  3. Franci, tak to znám :) Ve starém bytě jsem měla takovou hlubokou tmavou vyzděnou spíž a fakt jsem se bála někam úplně dozadu strkat ruce ;) Zlatý výsuvy! Nicméně pomáhaly mi gumový rukavice skoro po lokty, nikdy na mě nic nebaflo, ale kdyby jo, cítila bych se líp s nimi :) Tak držím palce ať to jde, uvidíš, jaká to bude úleva, až to tam bude probraný ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Tyhle týdenní plány jsou bezvadný, většinou selhávám při přemýšlení, co udělat z té haldy práce nejdřív :-) Hlásím se po prvním týdnu snahy o zařazení se mezi Flylady :-) Začala jsem v úterý vyčištěním dřezu a baterie a patnáctiminutovou debordelizací v dětském pokoji kde je nejhorší chaos, ve středu jsem přidala ranní a večerní rutinu a ono to šlo a jde...jupí a dokonce to stíhám i s mrňatama :-) Díky díky díky

    OdpovědětVymazat
  5. Zkusím napsat ještě tady :) Ráno jsem Vám psala do zprávy,která je na těchto stránkách vlevo,ale přišlo mi že nelze doručit.Jde o to,že jsem odebírala ranní meily.Nyní jsem měnila email aderesu a na tu novou jsem chtěla znovu ranní meily zasílat.Jenže nemohu najít kolonku,kde se to přihlašovalo,asi špatně hledám.Můžete sem vložit odkaz kde mohu ranní meily přihlásit? Díky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byla to ta nová adresa na centrum.cz? Doručeno to bylo, ale vrátilo se to mně, protože tam nebylo T ve slově centrum ;) Je to ono?
      Přidala jsem to ručně. Od zítřka to bude zase chodit :)

      Vymazat
    2. Ano ,centrum.Tak to byla pak chyba u mně,ne u Vás.Ono ten text o nedoručení přišel v angličtině a já s ní moc nekamarádím. Takže se omlouvám a budu ráda,když mi budou meily znovu chodit.Děkuji.

      Vymazat
    3. Taky bych ráda maily, ale netuším, kam vložit adresu

      Vymazat
    4. Příjem odběratelů mám dočasně pozastaven, do doby, než vyřeším kapacitu. Už je vás prostě strašně moc a dosahuju stropu pro bezplatnou rozesílku, kterou nesmím přetáhnout. Ale třetina emailů je nečtená, proto pošlu výzvu, aby se "nečtenáři" odhlásili a uvolnili místo dalším, kteří o službu stojí.
      Takže trpělivost, prosím :)

      Vymazat
    5. Výborně. Taky jsem se chtěla přihlásit k odběru a nenašla jsem kde. Už se těším.

      Vymazat
  6. Moje kuchyně je tento týden nastěhovaná do obývacího pokoje. Místnost "kuchyně" je prázdná a schne tam nová podlaha. Takže já tam mám uklizeno naprosto dokonale, v kuchyni není ani zrnko nepořádku, misí dne tento týden netřeba :-D. Ale až to tam budeme rvát zpátky... nechci to vidět, dámy.

    OdpovědětVymazat
  7. Fi, tak jsem naskočila do tohoto rozjetého vlaku, snad se nějak chytím, zvládnu to i s miminem a nezabije mě to:-) Některým věcem zatím moc nerozumím, ale nejdříve počtu vše co tu je a pak se kdyžtak doptám. Díky za postrčení správným směrem! A diář jsem objednala, je dokonalý, ten mi s tím pomůže. A Baby step 1-3 taky dnes splněn :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Fi,mohla bych se zeptat,kde jsi koupila ty skleničky na marmelády a ty bílé košický a kolik to stalo?já to měla v zelených boxech,ale dostala se nam tam.myš,tak musím všechno vyhodit.prosím,kam se třeba dává nakoupene ovoce a zelenina?já mám zeleniny hodně velikou spotřebu.a jinak.bych ti nebo VAm,nevím,zda mohu tykat nebo vykat,chtěla.moc poděkovat za tak úžasnou práci pro nás pro všechny.klobouk.dolů,že mas ve všem.takový systém.já jsem na začátku,ale snazim se a tohle.mě hodně motivuje.takže moc moc diky

    OdpovědětVymazat
  9. Ahojky, mám na tebe dotaz...s uklízením jsem začala teprve nedávno (tedy s tím, podle tvého blogu :)) a když jsem dělala generální úklid koupelny, zjistila jsem, že mám pár čistících prostředku (zjm. na vytírání kachliček a plovoučky) prošlých. Myslíš, že je mám nemilosrdně vyhodit nebo můžu spotřebovat? Pokud je mám nechat, tak v jakém časovém horizontu je spotřebovat? :) Děkuji předem ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj :) Jak moc prošlých? Měsíce, nebo léta? ;)
      Pokud je plovoučka dřevěná, nedráždila bych to, přece jenom může přípravek po datu spotřeby ztratit některý vlastnosti a naopak to může na podlaze něco dělat - třeba odmašťovat, nebo něco.
      Na kachličky bych to neřešila.

      Jinak hodně prošlý přípravky nemají už správnou účinnost. Je to na zvážení no. Moje zkušenost taky je, že pokud jsem něco doteď nepoužívala, mělo to důvod a při tom znovuobjevení a používání si ho osvěžím: buďto to smrdí, nebo špatně čistí, má to nevyhovující konzistenci nebo něco podobného. A pak to letí.

      Vymazat
    2. Dnes jsem to probrala všechno a něco je prošlé cca 3 měsíce a něco i 5 let :-D Celkem překvápko...takže to asi nejspíš poletí do koše. Riskovat to neubudu. Přece jen mám plovoučku v celém bytě kromě koupelny a to mi za to asi nestojí. Děkuji za radu ;)

      Vymazat
    3. Určitě, za nějaký nežádoucí efekt to vážně nestojí :)

      Vymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.