neděle 13. září 2015

FlyLady na týden 14. - 20.9.


Tento týden jsme v zóně koupelny & WC a jedné další místnosti
Návyk měsíce - VEČERNÍ RUTINA
Každý den začínáme RANNÍ RUTINOU



PONDĚLÍ 14.9.

Úkoly tohoto dne
  • Vyměňte povlečení (volitelně)
  • Vyhoďte starý tisk a katalogy 
  • Vyleštěte zrcadla a dveře
  • Utřete prach
  • Vyluxujte všechny podlahy
  • Vytřete podlahy
  • Vysypte odpadkové koše
Tento týden budeme mít jednoduché krátké mise v oblasti koupelny, a k nim si denně přidáme ještě pětiminutovku, kterou strávíme debordelizováním libovolné části domu nebo pokoje, který to potřebuje nejvíc.

První mise tohoto týdne nebude nic pro budhisty: budeme zabíjet a to rovnou celé kolonie po milionech. Vemte silný dezinfekční prostředek, vyřazený kartáček na zuby nebo jiný úzký kartáč a papírové ručníky, a vyčistěte místo za toaletou a kolem ní. Díky Swish & Swipe máte sice permanentně čisté prkénko a vnitřek mísy, ale pokud přesto něco uniklo do okolí, zabte to. Zvládnete i jiný účinný a přitom bezpracný úkon - postříkejte vymáchanou WC štětku dezinfekcí, skřípněte ji do otvoru mezi mísou a prkénkem a nechte prostředek působit. Pak důkladně vymáchejte v čisté vodě na dně mísy, nechte zase okapat pod prkýnkem a vraťte na své místo.
Do toho, ať to u vás vypadá a voní jako ve Four Seasons, a ne U Pivrnce.
Nakonec si dejte 5 minut rychlého pofackování libovolné zóny.


*********************************************************************************

ÚTERÝ 15.9.

Úkol tohoto dne   
V úterý se vždy věnujeme především plánování:

  • jídel k uvaření na příští dny
  • plánování aktivit s rodinou nebo přáteli na víkend a příští dny
Úterý je také o zábavě a regeneraci sil po velkém pondělí. Až budete hotovi s povinnostmi, dopřejte si nějakou příjemnou oddychovou aktivitu, která je ve vašich možnostech.

Mise dne v úterý: jak vypadá váš koš v koupelně a na WC? Pokud používáte odpadové pytle, pak vám postačí koš jen postříkat Sanytolem a vytřít dosucha, pokud jste ten druhý případ, pak předtím nechte koš odmočit v horké vodě se saponátem a dobře vydrbejte.
Nezapomeňte na fackovací 5 minutovku!

*********************************************************************************

STŘEDA 16.9.

Úkoly tohoto dne
Středa je ve znamení boje s prokrastinací. Tento den se zabýváme věcmi, které máme sklon odkládat a nechávat zajít daleko. Například:

  • vracení půjčených knih a věcí
  • nejrůznější reporty
  • dotažení rozdělaných prací
  • poplacení složenek
  • úřední záležitosti
  • telefonáty, do kterých se nám jindy nechce  

Mise dne: podzim klepe na dveře a s ním i první rýmy a další vos..onemocnění. Proto je nejvyšší čas projet lékárnu, zkontrolovat expiraci všech přípravků a udělat si seznam všeho, co je potřeba doplnit.
Pro osvěžení organizace domácí lékárny nakoukněte na 25.díl OS z letošního jara, kde se této kapitoleme rozsáhle věnujeme.
Vzhledem k náročnosti úkolu dnes 5 minutovku vynechte, i když je ta středa.

*********************************************************************************

ČTVRTEK 17.9.

Úkol tohoto dne

Čtvrtky obvykle navazují na středeční antiprokrastinaci a bývají dnem, který věnujeme pochůzkám, nákupům, cestám do čistíren a opraven, dotahujeme do konce vše, co jsme včera nestihli, abychom to před sebou netlačili další týden.


Mise dne: důkladně umyjte umyvadlo a jeho okolí, nezapomeňte na desku, pokud je umyvadlo usazené na skříňce.
Opět si dopřejeme 5 minutovku v libovolné zóně.


********************************************************************************

PÁTEK 18.9.

Úkoly tohoto dne
Jako každý pátek nakoukneme do kabelky; vyhodíme papírky od žvýkaček a účtenky, vylovíme vypadlé mince, vyklepeme drobky, doplníme zásobu kapesníčků, žvýkaček, pomád na rty atd. a stejný pořádek uděláme i v kufru a interiéru našeho auta - pryč s kelímky, láhvemi, ubrousky a starými parkovacími lístky.

Poslední misí dne tohoto týdne v oblasti koupelny a WC je vytření podlahy. Hezky pěkně po koutech, pod skříňkami atd. Při vytírání se podívejte, jak vypadá topný žebřík, pokud jsou šprušle zaprášené, otřete i je.

Na závěr věnujte 5 minut roztřídění věcí, které jste během týdne nastřádali v rámci pětiminutovek s úmyslem s nimi později nějak naložit, případně vás už od jejich třídění a ukládání na své místo něco vyrušilo. Zbytek nepotřebných věcí vyhoďte, věnujte.

*********************************************************************************

SOBOTA 19.9.

Den volna pro rodinu, věnujeme se našim blízkým a společným aktivitám, výletujeme, navštěvujeme se, tvoříme společné zážitky a vzpomínky.

*********************************************************************************

NEDĚLE 20.9.

Další den volna, který velí FL věnovat péči o sebe a svého ducha.
Udělejte pro sebe něco hezkého, odpočinkového a radostného, vydobijte si svou porci času jen a jen pro sebe.

*********************************************************************************

6 komentářů:

  1. Dobry den, moc prosim o radu. Prave cistim okna, sviti mi na ne slunicko a ja stale a stale vidim smouhy a nemohu se docistit konce. Nejdrive jsem je umyla klasicky vodou se saponatem a vysala aku sterkou (mimochodem bezvadna vecicka). Jeste jsem je chtela dolestit, ale to je prave kamen urazu. Zkousela jsem iron a hadriky nejruznejsi vcetne novin (ktere se mi zatim zdaji nejlepsi)...ale stale neni kyzenz efekt. Mate zkusenosti s nejakou bezva lestici uterkou, ktera nezanechava smouhy?
    Dekuji za odpoved. Jsem rada, ze se mam v tak zapeklitem problemu kam obratit :)
    Tereza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terez, já se obávám, že hlavní kámen úrazu je v tom mytí oken na slunci. Pěkné počasí k tomu sice svádí, ale lepší je mýt okna, když je pod mrakem, anebo navečer (všimněte si, že večer vidíte "kocoury" na okně úplně nejlíp).
      Jinak já dolešťuju Clinem nebo Mr Musclem a papírovýma utěrkama /kvalitnějšíma, aby nepouštěly chloupek/ a paráda.

      Schválně zkuste a pak dejte vědět, jestli to bylo tím sluncem, vsadím se, že ano ;)

      Vymazat
    2. Slyšela jsem o mytí oken šamponem. Prý se lesknou jak blesk a téměř bezpracně. Ještě jsem to nezkoušela, okna jsou teprve v plánu, ale bylo mi to celkem doporučováno ;) tak kdyby selhalo vše ostatní, můžete zkusit.

      Vymazat
  2. Díky za váš web i stránky, jsou skvělé a moc se těším na záložku Kde začít.
    Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, já taky, já taky ;) Trochu nás na samý start školního roku zaskočily neštovice, ale kluci už jsou ok a já nabírám energii na další etapu a dodělání restů. Tahle záložka je priorita.

      Moc díky všem za trpělivost!

      Vymazat
    2. Jejda, tak to je teď priorita - mazání, chlácholení a zabavení kluků :-) a všichni, kdo se těší na záložku Kde začít, určitě trpělivě počkají. Alespoň to budou mít kluci za sebou. Pěkný víkend.
      Jana

      Vymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.