neděle 20. září 2015

FlyLady na týden 21. - 27.9.


Tento týden jsme v zóně ložnice
Návyk měsíce - VEČERNÍ RUTINA
Každý den začínáme RANNÍ RUTINOU

Tento týden budeme mít nekomplikované mise v oblasti ložnice. Proto si k nim přidáme ještě každodenní krátkou misi v šatníku. Nebojte se nic, jen přehodíme sezónní oblečení ;) Více o výměně šatníku v tomto postu.



PONDĚLÍ 21.9.

Úkoly tohoto dne
  • Vyměňte povlečení (volitelně)
  • Vyhoďte starý tisk a katalogy 
  • Vyleštěte zrcadla a dveře
  • Utřete prach
  • Vyluxujte všechny podlahy
  • Vytřete podlahy
  • Vysypte odpadkové koše
První mise tohoto týdne: koukneme pod postel. Toto místo často využíváme jako úložný prostor a proto je potřeba do něj pravidelně udělat ponor a poklady zkontrolovat: není tam něco, co tam nepatří? Nežije tam snad něco? Všechno vytáhněte, zkontrolujte, vysajte prach a zase uložte. 

Šatník: vytáhněte ze skříně všechny ryze letní horní díly oblečení, tzv. topy - tílka, trička, tuniky, halenky, košile, tenké svetříky. Proberte a připravte k uložení přes zimu.
*********************************************************************************

ÚTERÝ 22.9.

Úkol tohoto dne   
V úterý se vždy věnujeme především plánování:

  • jídel k uvaření na příští dny
  • plánování aktivit s rodinou nebo přáteli na víkend a příští dny
Úterý je také o zábavě a regeneraci sil po velkém pondělí. Až budete hotovi s povinnostmi, dopřejte si nějakou příjemnou oddychovou aktivitu, která je ve vašich možnostech.

Mise dne v úterý: otevřete šuplík s ponožkami a spodním prádlem a udělejte trochu průvan. Všechny kalhotky a slipy, které mají povolené gumy, vypárané lemy, nevzhledný design, střih nebo barvu, pročež tam jen tak leží a nejsou nošené - pryč s nimi. 
S ponožkami dtto - ty ponožky, které nemají partnera, dejte na stranu, pokud se po 4 týdnech znovu neshledají, vyhoďte je. 

Šatník: dnes vytáhněte ze skříně všechny letní spodní díly - tenké sukně, kraťasy a šortky, 3/4 a příliš tenké kalhoty. Proberte a připravte k uložení přes zimu.

*********************************************************************************

STŘEDA 23.9.

Úkoly tohoto dne
Středa je ve znamení boje s prokrastinací. Tento den se zabýváme věcmi, které máme sklon odkládat a nechávat zajít daleko. Například:

  • vracení půjčených knih a věcí
  • nejrůznější reporty
  • dotažení rozdělaných prací
  • poplacení složenek
  • úřední záležitosti
  • telefonáty, do kterých se nám jindy nechce  

Mise dne: vemte vlhký hadr a utřete prach ve výškách: na garnýžích, hranách dveří, obložkách, obrazech. 

Šatník: vytáhněte ze skříně všechny letní šaty, kabátky a sáčka. Proberte a připravte k uložení přes zimu.

*********************************************************************************

ČTVRTEK 24.9.

Úkol tohoto dne

Čtvrtky obvykle navazují na středeční antiprokrastinaci a bývají dnem, který věnujeme pochůzkám, nákupům, cestám do čistíren a opraven, dotahujeme do konce vše, co jsme včera nestihli, abychom to před sebou netlačili další týden.


Mise dne: zkontrolujte potenciální doutnající hotspot, kterým může být váš noční stolek: zasáhněte dřív, než se rozhoří! Věnujte pár minutek porovnání jeho povrchu, nechte na něm jen používané nebo oblíbené věci a aktuální  čtivo, všechno ostatní dejte pryč.
Neberte to jako povinnost, ale velebení, udělá vám to hezčí večer i ráno :)

Šatník: dnes ukliďte všechny letní boty (žabky, sandálky, plážové pantofle, příliš vykrojené balerínky) a letní doplňky (slamáky, šátky, plavky (nechte si jedny sportovní v celku na návštěvu bazénu). Proberte a připravte k uložení přes zimu.

********************************************************************************

PÁTEK 25.9.

Úkoly tohoto dne
Jako každý pátek nakoukneme do kabelky; vyhodíme papírky od žvýkaček a účtenky, vylovíme vypadlé mince, vyklepeme drobky, doplníme zásobu kapesníčků, žvýkaček, pomád na rty atd. a stejný pořádek uděláme i v kufru a interiéru našeho auta - pryč s kelímky, láhvemi, ubrousky a starými parkovacími lístky.

Poslední mise dne tohoto týdne v ložnici a šatníku: složte a řádně uložte všechny letní vyřazené svršky, které budete nosit i příští rok. Co je k vyprání, vyperte. Vše co je obnošené, sežmolkované, nekompletní, nepadnoucí nebo neoblíbené, zlikvidujte: věnujte, kvalitní prodejte, poškozené vyhoďte.
Nyní je váš šatník připravený k vyskládání teplého oblečení na nadcházející sezónu.

*********************************************************************************

SOBOTA 26.9.

Den volna pro rodinu, věnujeme se našim blízkým a společným aktivitám, výletujeme, navštěvujeme se, tvoříme společné zážitky a vzpomínky.

*********************************************************************************

NEDĚLE 27.9.

Další den volna, který velí FL věnovat péči o sebe a svého ducha.
Udělejte pro sebe něco hezkého, odpočinkového a radostného, vydobijte si svou porci času jen a jen pro sebe.

*********************************************************************************

2 komentáře:

  1. Dobrý den, děkuji za Váš blog, konečně se začínám cítit doma jako doma i když jedu teprve druhý týden, domov slušně prokoukl, je to přesně to co jsem potřebovala abych zvládala rodinu, práci i domácnost.
    Dětský pokoj je v rámci zóny ložnice? Úklid hraček je na dětech, ale taková ta větší "debordelizace" jako třídění nepoužívaných hraček, oblečení atd. na to bývají extra mise nebo jak? Děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den,
      moc mě těší, že už po tak krátké době vidíte výsledky, gratuluju :)
      Dětský pokoj je ona další libovolná místnost nebo zóna, která přichází na řadu jednou měsíčně. FlyLady nepočítá s tím, že všichni mají děti, které mají notabene vlastní místnost, což je od ní celkem prozíravé, aspoň jsme to zjistila z reakcí některých jiných "uživatelů", kteří mají děti v malých bytech bez dětského pokoje - a myslím, že takových není v našich podmínkách málo, bohužel.
      Ať se vám dál daří! :)

      Vymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.