neděle 26. července 2015

FlyLady na týden 27.7. - 2. 8.

Tento týden jsme v oblasti obýváku 
Návyk měsíce - Swish & Swipe
Každý den začínáme RANNÍ a končíme VEČERNÍ RUTINOU

Tento týden prokouknou obýváky

PONDĚLÍ 27.7.

Úkoly tohoto dne
  • Vyměňte povlečení (volitelně)
  • Vyhodťe starý tisk a katalogy 
  • Vyleštěte zrcadla a dveře
  • Utřete prach
  • Vyluxujte všechny podlahy
  • Vytřete podlahy
  • Vysypte odpadkové koše

První misí tohoto týdne bude rychlý debordel obýváku. Natáhněte minutku a 10 minut uklízejte oblečení, odnášejte nebo vyhazujte věci, které do obýváku nepatří, neplní zde svou funkci, překážejí a přitahují další binec, zkrátka pokropte doutnající hotspoty.

*********************************************************************************

ÚTERÝ 28.7.

Úkol tohoto dne   
V úterý se vždy věnujeme především plánování:

  • jídel k uvaření na příští dny
  • plánování aktivit s rodinou nebo přáteli na víkend a příští dny
  • objednání k lékařům, zubařům, kontrola zásob dlouhodobě braných léků
Úterý je také o zábavě a regeneraci sil po pondělním šoku. Až budete hotovi s povinnostmi, dopřejte si nějakou příjemnou oddychovou aktivitu, která je ve vašich možnostech.

Mise dne v úterý: pokračujeme v zóně obýváku. Po odstranění hotspotů zas vypadá k světu, ale jistě v něm najdete ještě něco, co by tam nemuselo zabírat místo a chytat prach - zrovna včera jste ho zde utírali, jak se vám pracovalo? Otravovalo vás zvedat jeden předmět po druhém a oprašovat? Bylo to zdlouhavé? Měli jste chuť s něčím mrsknout do kouta? Pak přišla vaše chvíle. Rozhlédněte se po policích se soškami a svíčkami, suvenýry a fotorámečky, a odstraňte nebo dočasně schovejte přebytečné a vše, z čeho vám nezaplesá srdce, kdykoli na to pohlédnete.
Vyhoďte také uvadající květiny z vázy, o sušených zaprášených a vybledlých pugetech ani nemluvě. Potřebujete pozitivní životní energii, šťávu a náboj pro cestu vpřed, neobklopujte se proto ničím, co symbolizuje pravý opak.

*********************************************************************************

STŘEDA 29.7.

Úkoly tohoto dne
Středa je ve znamení boje s prokrastinací. Tento den se zabýváme věcmi, které máme sklon odkládat a nechávat zajít daleko. Například:

  • vracení půjčených knih a věcí
  • nejrůznější reporty
  • dotažení rozdělaných prací
  • poplacení složenek
  • úřední záležitosti
  • telefonáty, do kterých se nám jindy nechce  

Mise dne: dneska vyleštěte obrazovky vašich televizí a počítačů. Velmi jemným hadříkem a prostředkem na sklo setřete všechny otisky prstů a rezidua různých (ne)dobrot.

*********************************************************************************

ČTVRTEK 30.7.

Úkol tohoto dne

Čtvrtky obvykle navazují na středeční antiprokrastinaci a bývají dnem, který věnujeme pochůzkám, nákupům, cestám do čistíren a opraven, dotahujeme do konce vše, co jsme včera nestihli, abychom to před sebou netlačili další týden.


Mise dne: možná vám při včerejším pucování obrazovek padl zrak na DVD, CD a další nosiče, které se přes rušnou sezónu prázdnin rozhrabaly (anebo na ně naopak sedá prach). Dnes je tedy trochu oprašte a porovnejte, tak, abyste zase nabrali kontrolu nad tím, kde je co uložené, zvláště u nosičů, které s vámi absolvovaly dovolenou, se může snadno stát, že v obalu od Mickeyho klubíku bude 50 odstínů šedi a naopak (což by mohlo později v době projekce vzbudit rozpaky u obou diváckých skupin).

*********************************************************************************

PÁTEK 31.7.

Úkoly tohoto dne
Jako každý pátek nakoukneme do kabelky; vyhodíme papírky od žvýkaček a účtenky, vylovíme vypadlé mince, vyklepeme drobky, doplníme zásobu kapesníčků, žvýkaček, pomád na rty atd. a stejný pořádek uděláme i v kufru a interiéru našeho auta - pryč s kelímky, láhvemi, ubrousky a prehistorickými parkovacími lístky.

Mise dne:  dnes se odměníme za celotýdenní úsilí v oblasti obýváku, zapálíme si vonnou svíčku nebo tyčinku, někam umístíme kytici čerstvých sezónních řezaných kytek nebo krásnou fotku z dovolené, a můžeme si pustit jeden z těch filmů, které nám včera prošly rukama (a najdeme ho hned na první dobrou ve správném obalu!).

*********************************************************************************

SOBOTA 1.8.

Den volna pro rodinu, věnujeme se našim blízkým a společným aktivitám, vypněte notebooky s prací a dětem telku a tablety, tvořte společné zážitky a vzpomínky.

*********************************************************************************

NEDĚLE 2.8. 

Další den volna, který velí FL věnovat péči o sebe a svého ducha.
Udělejte pro sebe něco hezkého, odpočinkového a radostného. Největší frustrace  matek malých dětí pramení z toho, že nemají žádný skutečný víkend a nemohou si ani v klidu sednout na wc, nerušeně umýt vlasy, naložit se do vany, nebo si něco jen tak přečíst (do konce!). Proto je tu neděle a milá povinnost zajistit si čas pro sebe a toto okénko vyplnit něčím, na co zase nebude příštích 6 a půl dne čas a prostor.

*********************************************************************************

6 komentářů:

  1. Mě by stačilo, kdyby náš obývák vypadal jako na obrázku nalevo :-))) Ale lepším se! Jedu podle Vás sice jen týden, ale už vidím velké výsledky, takže moc děkuju :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) Ať ty výsledky rostou geometrickou řadou, až se slejou do jedné krásně zorganizované domácnosti :)

      Vymazat
  2. Chodím sem sporadicky a při pohledu na obrázek jsem si říkala, že bych za úspěch považovala stav vlevo. Pak mrknu na komentáře ... :-D Je dobré vědět, že nás zoufalců je víc. Mně to vždycky funguje do doby, než spadnem do nějaké choroby (což je každou chvíli), pak nasadím nouzový režim a bazální údržbu domácnosti a než se z toho vyhrabem, tak jsme tam, kde na začátku nebo je ještě hůř. Momentálně jedeme cyklus chorob už měsíc a půl a nejvíc to tentokrát postihlo mě, takže katastrofa je pro to okolo mě jen slabý slovo.

    OdpovědětVymazat
  3. Veroniko, to mě mrzí, přeju brzké uzdravení!
    My máme tyhle kolotoče každou zimu, no spíš od října do dubna permanentně.
    Až skončí výjimečný stav a nouzový režim, přijďte častěji a začněte s babysteps - každý den trochu a bude to brzy znát!

    OdpovědětVymazat
  4. Právě jsem objevila váš blog a je super! Hned se jdu vrhnout na pondělní úkoly, jen to povlečení vynechám, to jsem dělala v pátek :). Určitě vás budu sledovat a těším se jak to u nás prokoukne. Krásný den!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě těší, vítejte! :) Začněte ale s aktuálními úkoly pro tento týden: http://terapiedomova.blogspot.cz/2015/08/flylady-na-tyden-17-238.html
      Jsme v oblasti koupelny a máme trochu jiné denní mise.

      Hodně úspěchů a hezký den i vám! :)

      Vymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.