pátek 26. června 2015

Teorie zařezávajících komínků


Dnes přináším přímo vědecký příspěvek, takže se soustřeďte ;)

 

Pokud nejste fanoušky seriálu Teorie velkého třesku, nebo jste neviděli epizodu, ve které si Sheldon Cooper skládá trika, pak nejdřív malou ukázku na úvod:


Vypnout youtube, zpátky k věci (věcem)!

Nevím, jestli za to může tato epizoda, nebo někde běží nějaká reklama, ale sešly se mi dva dotazy v krátké době, zda jsem majitel rychloskládače triček (v první chvíli jsem vůbec netušila, která bije ;)) a zda bych vám ho doporučila.

Stručně - skládací bazmek doma nemám, ne že by mě nezaujal, já jsem pro každou legraci a usnadnění práce, ale při představě, že mi ta věc dorazí domů poštou ranní a já vzápětí začnu při skládání trik mávat takovými plastovými okenicemi a dělat průvan, mi v hlavě naskakuje kontrolka a vtírají se otázky:

  • kam dám věc, která má 59x23cm ve složeném stavu? (našla bych ho, ale znám se a byla bych líná pro něj někam dojít a vzít si ho ke skládání)
  • jak se tím skládají trika s dlouhým rukávem? 
  • jak ta velká věc složí dětské triko?
  • nevznikají na oblečení sklady při tom ledabylém přehazování sem tam? (na videích vidím, že ano)
  • budu to opravdu pravidelně používat, abych si za půl roku nekladla obligátní otázku: prodat? darovat? vyhodit? ;)

Zkrátka, mám trochu obavu, jestli by to nebyla jen další jednoúčelová věc. Složení trika trvá cca 5 vteřin tak či onak, na dětská trička bych si navíc musela z kartonu vyrobit menší formát, významné usnadnění práce v tom proto nevidím.

Pokud si potrpíte na krásné zařezávající komínky, skládání ale ještě nemáte díky létům praxe v ruce a myšlenka na nějakou pomůcku ve vás vzbudila nadšení, pak se rozhlédněte doma, jestli nemáte kus plastu nebo kartonu, který by vám sloužil jako šablona. Například obyčejné (nepoužívané ;) kuchyňské prkénko z Ikea za dvacku o formátu 14.5 x 24.5 cm na skládání malých dětských triček:

ajaj, blesk vytáhl nějaké flíčky na juniorově triku


Nebo při použití na šířku jako šablona na složení větších dospěláckých:

A při skládání máte možnost ohlídat, aby se nevytvářely nereprezentativní sklady.

Suma sumárum, nic proti ničemu, podle recenzí vidím, že rychloskládač má své spokojené uživatele, ale pokud se vám nechce investovat 150-400 Kč a skladovat doma další věc a nechcete se přitom vzdát myšlenky na hezké komínky, existuje řešení.
Zadarmo nebo za dvacku a uložené může být (po ruce) na dně koše na vyprané prádlo, kde při svých rozměrech a tloušťce 5 mm místo nezabere. 

Pro dnešek vše, přeji hezký den, skladatelky voňavého prádla :)

7 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Fi, mám doma celkem 3 skládače, jeden plastový originál na mužova trika, a dvě velikosti z kartonu, muž mi vyrobil, ty zase na mé a synkovo oblečení. Za tuto vychytàvku jsem fakt ráda, už jinak trika, mikiny, dřív i miiminkovské oblečky, nakládám.
    Líbezný pohled na vystřižené komínky ve skříni mne jen tvrdí v tom, že ten průvan plastovými okenicemi má smysl :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 3 skládače! :) Tak to musí být fakt průvan ;)
      Ne, vážně, ráda slyším, že to v praxi funguje, komínky jsou totiž nejen okulahodící, ale zásadně usnadňují orientaci v šatníku.

      Vymazat
  3. Já jsem vždy normálně skládala, jak jsem byla zvyklá z domova (a sobě a manželovi i nadále skládám), ovšem při pohledu do skříní pubertálních dcer jsem to vzdala -a požádala manžela, aby připevnil do jejich skříní dvě ramínkové tyče v určité výši nad sebou, nakoupila jsem dostatečné množství ramínek a trika či mikiny visí.
    Mě ubyla práce a jim taky - nemusely to skládat- protože když vyndaly triko a pak zjistily, že ho nechtějí, daly ho zpět na ramínko (před tím by ho nacpaly zpátky a pak by přišly, že je to ňáký zhuncaný a zase by si musely ode mě vyslechnout-však víte :)
    Ale když byly malé, bylo to o něčem jiném, to je fakt, to komínky byly..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se rozumí, holky potřebují mít i větší přehled a oblečení vybírají podstatně déle, než my ;) Já na to pískoviště nemusím svetřík brát do ruky a přikládat ho k pěti dalším svrškům, abych viděla, jestli to bude ladit, bohatě mi postačí, když si v tom budu moct sednout na lavičku a ohnout se k dítě, aniž bych se dostala na Módní peklo s kasičkou lezoucí z kalhot ;)

      Vymazat
    2. Myslím, že komínky od ruky docela postačují, alespoň u nás. Pro mne se ukázalo důležitější osvětlení ve skříni a také výška a hloubka polic. Nesmí být moc vysoko nad sebou, to se rozhrabe sebelepší komínek, a také ne moc hluboké, tam zase není vidět. A na dětské oblečení (děti 1,5 roku a 5 let) s úspěchem používáme bílé knihovny Billy z Ikea s přikoupenými policemi. Bylo to řešení z nouze, ale nakonec už tak k naší spokojenosti zůstalo jako nejpřehlednější. A vzhledem k tomu, že jsem od máti zažila domácí komínkový teror, svůj čas ráda věnuju pro mne příjemnějším věcem. Na kalhotky a podprsenky například používám košíčky a s klidem si je sama sobě rozhrabu :-).

      Vymazat
  4. Omlouvám se, neměla to být odpověď na příspěvek Drahomíry B., ale k celkové diskuzi. Nápad s ramínky pro holky je super. Mít víc místa, asi mám i pro sebe.

    OdpovědětVymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.