čtvrtek 7. května 2015

Den 129. - Den pochůzek

Dnes je ČTVRTEK, budeme mít DEN POCHŮZEK
Věnujeme se oblasti kuchyně
Pracujeme na novém návyku měsíce - hýbat se

Den začněte RANNÍ RUTINOU pro úspěšný start
Úkol tohoto dne
Čtvrtky obvykle navazují na středeční antiprokrastinaci a bývají dnem, který věnujeme pochůzkám, nákupům, cestám do čistíren a opraven, dotahujeme do konce vše, co jsme včera nestihli, abychom to před sebou netlačili další týden.


redding.com
Misí tohoto dne v oblasti kuchyně má být dnes podle FL velmi důkladné očištění kuchyňské baterie u dřezu nějakým starým vyřazeným zubním kartáčkem a silným prostředkem, který rozpustí prstenec nánosu u kořene baterie.
Pomůže tekutý jemně abrazivní prášek nebo jedlá soda s citrónem,  baterii pak důkladně opláchněte a otřete dosucha. Skvělé! :)


Samozřejmostí je i VEČERNÍ RUTINA

4 komentáře:

  1. Protože mě čeká to bílení skoro celého baráku, vrhla jsem se na druhou vlnu organizační série :) a moc se mi to líbí a mám z vyhazování i méně výčitek nežli poprvé, a taky je toho po prvním třídění podstatně méně, ale ještě by to něco chtělo. Kuchyň jsem dodělala, tam to je krásně přehledné.
    Teď je asi nejhorší botník, po jarním nákupu bot- tedy já mám 4 páry bot, manžel je na tom podobně, ale naše dcery- 20 a 16 let-to je děs -tenisky, botasky, balerínky- několik párů od všech, pevné kožené, zimní, pak společenské - co jim přestala růst noha tak se police plní a plní, hlavně ta mladší :(,, už mají celý velký botník pro sebe, já a manžel jsme si ty naše přendali do spodního-každý máme malou poličku.

    Ještě bych se chtěla zeptat - čím nejlíp vyčistit sklokeramickou desku sporáku, aby byla jako nová ?
    Naše už není pěkná, máme ho 7 let a jsou tam takové šedé kruhy a zatím se mi to nepovedlo odstranit. Děkuji.

    Přeji pěkný den a nadcházející prodloužený víkend.

    Tak já jdu na procházku se psem, dokud není velké teplo -je to asi 5km trasa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobré ráno :)
      věřím, že dvě velké slečny mají hodně bot! :) Já osobně bych se je snažila zlákat k tomu, aby je měly přehledně srovnané a uložené, aby jim vydržely co nejdéle a našly vždycky rychle nejvhodnější pár k určitému outfitu. A to může být třeba na takových těch organizérech, co se dají připevnit na dveře šatníku nebo komory.

      Sklokeramickou desku nejlíp vyčistím jemným tekutým pískem (Real, Cif) a houbičkou, otřu hadrem úplně dočista a doleštím ubrouskem s Clinem. Nečistoty jako připečené zbytky jídel odstraňuji žiletkovým nožem.
      Máme desku 9 let a nebýt škrábanečků od šoupání hrnci, byla by jako nová.

      Hezký víkend!

      Vymazat
  2. Na usazeniny okolo dřezu mi nejlépe funguje obložit postižené místo ubrouskem, promočit octem a nechat působit. Třeba přes noc. Ráno vstanu, ubrousek vyhodím a dřez je bezpracně dokonale čistý.
    Jinak děkuju za výborné stránky, moc mě inspirují!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A nemůže ten ocet při tak dlouhém působení poškodit baterii? Jednou jsem četla nějakou stížnost, že někomu udělal ocet mapy, ale asi bude záležet na kvalitě materiálu. Ale souhlas, že ocet je v boji s vodním kamenem velmi účinný.
      Každopádně díky za tip a pochvalu! :)

      Vymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.