čtvrtek 9. dubna 2015

Jarní restart - péče o vlasy

Je tady další Jarní restart, dnes věnovaný péči o vlasy, které si zaslouží samostatnou kapitolu, páč jak se říká, jsou korunou krásy.


Takže - jak jste na tom s vlasy?

Nepotřebují sestřih? Zastřihnout roztřepené konečky? Dobarvit odrosty, nebo úplně komplet přebarvit? Pokud už vaše "voživíno" je všechno jen ne živo, vytočte číslo vašeho kadeřníka a požádejte ho o rande!

Pokud toužíte po úplné změně, koketujete s myšlenkou jít z dlouhých na krátké, nebo z brunety na blond, ale nejste si jistí a bojíte se spoléhat na názor druhých, můžete si pohrát s virtuálním makeoverem v prográmku, třeba tím na webu Taaz.
Posurfujete po galerii inspirace, pak nahrajete svoji fotku a něco z toho zkusíte a zažijete nejen spoustu legrace, ale uděláte si jasno v tom co fakt ne a možná najdete něco, co vám fakt sedne.

Pokud jste se svými vlasy spokojeni tak jak jsou, pak je to skvělé, ale neusínejte na vavřínech a pečujte o ně, ať zůstanou, jaké jsou. Doplňujte vitamíny, občas si dopřejte vyživující masku nebo zábal a pravidelně si nechávejte zastřihávat konečky.
Otevřete diář a naplánujte si příští seanci u kadeřníka a až od něj budete odcházet, dohodněte si rovnou příští termín a do měsíčních rutin vměstnejte i domácí péči o vlasy. Když to uvidíte pěkně napsané, budete to brát na vědomí a z myšlenky "měl(a) bych si dojít k holiči" se stane jasný plán "za 4 týdny jdu k holiči" a "v neděli si po umytí vlasů dopřeji olivový zábal" - například. A budete mít jistotu, že se péči věnujete opravdu pravidelně. Kdybychom se totiž měli spoléhat jen na paměť, pak skoro s jistotou můžu říct, že zatímco máme pocit, že naposled jsme si vlasy nechali zastřihnout před pár týdny, ve skutečnosti to budou nejméně tři měsíce - čas hrozně letí!

Jakou péči dopřáváte svým vlasům vy? Inspirujte ostatní a podělte se o tipy! :)

8 komentářů:

  1. Já jsem se toto jaro rozhodla i pro očistu svých vlasů a přešla jsem na "no poo" metodu. Musím říct, že nic lepšího jsem pro své vlasy ještě neudělala. Mohu jen doporučit. Myji jen vodou (spešl postup) a pak na konečky kokos olej. ;o)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak přesně tohle jsem udělala :) Rande s kadeřníkem mám za 14 dní !

    OdpovědětVymazat
  3. Snad se to tez trochu tyka : http://baby-cafe.cz/forum/diskuse/147/53395
    Dalif

    OdpovědětVymazat
  4. já už od září mám vždy objednaný další termín při odchodu od kadeřnice... nějak skokově jsem zešedivěla a chodit po půl roce už si nějak nemůžu dovolit. A moc mi to vyhovuje, protože jdu v okamžiku než to začne být neúnosné a těším se na to, protože si zajistím hlídání, u paní kadeřnice si hodím nožky nahoru (doslova) a k tomu dostanu kafe a nějaký fajnový sušenky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je přesně můj případ, musím dodržovat 5 týdenní interval max.! :)

      Vymazat
  5. Myšlenku no pooh jsem jaksi opustila od chvíle, kdy máme již od Vánoc pořád vši (i já...)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mohu vás ujistit, že tento problém není jen u vás. Kluci ve škole a školce mají vši neustále, protože některé maminky posílají zavšivené děti do tříd. My naštěstí nemáme problém, kluci mají vlasy na ježka a já si vlasy musím barvit abych zakryla šediny a používám preventivně proti vším šampon (Capissan FORTE). Vši jsou starý strašák v této moderní době.

      Vymazat
  6. Začínám se drbat...! :)))) Ale máte pravdu!

    OdpovědětVymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.