úterý 10. března 2015

Tiskárna štítků (představení na vaše přání)

Zdravím a mávám, milí čtenáři!

Zatímco nabíráme dech na poslední fázi organizační série, ve které přijdou na přetřes naše dokumenty a hned na to šatník, přináším malý organizační bonbónek.

Už nějakou dobu průběžně vznášíte dotazy "jak dělám ty štítky", které mám nalepené na dózách, krabicích, boxech, hračkách a všude možně.
Jelikož nejsem zas až taková potvora, abych zamlčela knowhow (i já jsem asi před 3 lety tápala, "kde se dají takové štítky sehnat"), podělím se. Sama jsem nebyla ochotná trávit čas výrobou štítků na počítači, jejich tiskem, přelepováním lepící páskou a následným předěláváním (odolnost takových popisků se totiž v provozu ukázala nepříliš vysoká), rozhodla jsem se vám tuto organizační vychytávku blíže představit a poukázat na její využití v domácnosti. Možná jste doteď žili v předsvědčení, že tiskárna štítků je spíše doménou kanceláří a skladů, ale uvidíte, že tomu tak není. Nu, člověk se pořád učí, já jsem taky koukala!
Pokud nevíte, na co byste to doma využili a máte pocit, že je blbost mít na kávovaru štítek "kávovar" a na koštěti "koště", pak  máte správný pocit a čtěte dál.


Stručně shrnuté důvody, které mě nadchly a vedly k  pořízení vlastního štítkovače 
(aneb co to teda jako umí):


  • mohu vytisknout popisky v několika velikostech, fontech, barvách a dokonce přidávat grafické prvky
  • obsluha je snadná jako psaní sms na mobilu, zvládnu to i já, zvládne to kdokoli!
  • výtisk je otázkou několika vteřin, štítkovač vyplázne proužek než bys řekl švec
  • odstřihnu štítek pomocí integrované řezačky, udělá to cvak a hotovo
  • snadno (bez nutnosti používat zuby, nehty, páska jde lehce oddělit) odloupnu ochrannou pásku na rubové straně a mohu lepit, kam potřebuji.
  • štítek drží, je zalaminovaný a proto je voděodolný, odolává mrazům i vedrům, můžete dělat popisky na Sibiři i na Sahaře, a i když se tam zrovna nechystáte, štítky využijete třeba na popisování obsahu mrazáku, sazeniček ve skleníku, popisování květináčů, svačinových boxů, láhví s pitím, dávkovačů na léky, lékovky, a popsané předměty pak můžete bez obav strčit do myčky na nejvyšší teplotu, nic se s nimi nestane.
- štítkovač užiju hodně v kuchyni:



- v domácí lékárně


 - při organizaci dokumentů 

- k označení fotografií nebo médií:

- i technických věcí, konečně si člověk přestane plést nabíječky nebo identifikuje technický předmět, 
který mu jinak nic neříká


- do štítkovačů lze dokoupit i textilní nažehlovací pásku, se kterou zase 
jde dětem označovat oblečení do školky, školy, na kroužky a tábory.

- označit lze i hračky, nejen boxy, ale i stavby, 
jako třeba dopravní spoje a jejich depo (Kačerov) ;)
- nebo boxy s oblečením


Protože jste mě zároveň žádali i o konkrétní tipy na přístroj, obrátila jsem se na svého oblíbeného dodavatele pásek do tiskárny a autorizovaného prodejce značky Brother, firmu C Servis Liberec, s.r.o.  a požádala ji o zapůjčení dvou typů k otestování. Podmínkou byla cenová relace dostupná i maminkám na rodičovské dovolené a samozřejmě i snadná uživatelská obsluha, protože nikdo nemá rád překážky a studování manuálů a už vůbec ne vprostřed práce!

Pan Chvojka a jeho tým zareagoval velmi vstřícně (za což ještě jednou srdečně děkuji) a během pár dní mi přišel domů balíček se dvěma typy štítkovačů: ručním PT-H105 a stolním PT-D200VP. Třetí typ, který jsem rozhodla do přehledu zařadit, je ruční PT-1010, protože konkrétně na ten jste se mě ptali, anžto ho mívá asi dvakrát do roka v nabídce Lidl.
Tento model už je však mírně zastaralý a není v nabídce prodejní sítě Brother. Osobně bych ale dala přednost novějším typům, protože jak vidíte z mé tabulky srovnání níže, jsou jen o trochu dražší a mají ve výbavě deko režim, který je s dětmi prostě nedocenitelný. Navíc se mi zdá, že ty novější mají vyšší rozlišení tisku a nápis není mírně kostrbatý jako u PT-1010.



 

Kdybyste se mě zeptali, který z těchto tří přístrojů bych si vybrala, kdybych mohla, pak bych využila akční nabídky a skočila právě po PT-D200VP. Je jen zdánlivě o trochu dražší - v ceně má adaptér v hodnotě 324 Kč, takže když si vemete ten nejlevnější model a dokoupíte si k němu adaptér, jste na stejné ceně a už nedokupujete baterky (přístroje jsou jinak na 6 AAA - tužkové baterie). Navíc má PT-D200VP ve výbavě epesní kufřík, který tiskárnu chrání, když není používán, dál má ten parádní must have deko režim, 14 fontů na výběr (ách!) a tak nějak se mi s ním pracovalo nejlíp, třeba grafické symboly se mi vybíraly lépe, než na druhém modelu (postrádala jsem náhled symbolů při vybírání i náhled štítku před tiskem).

Chybu ale určitě neuděláte ani s jedním, štítkovač prostě najde doma využití a pomůže vám s organizací, o tom vůbec nepochybujte.

Všechny mašinky mají v základní výbavě i 4 metry bílé pásky s černým fontem. Každá další páska, kterou doobjednáte, už bude mít 8 metrů, kromě textilní, která je dlouhá 3 m.
Já nejvíc používám právě bílou s černým textem, černou s bílým textem, průhlednou s černým textem a textilní nažehlovací, která je bílá s modrým textem. Nejvíc užiju 9 a 12mm šířku pásky.

Pro nákup tiskárny i pásek si dovoluji doporučit již zmiňovanou firmu C Servis Liberec. Jsou velmi milí, vstřícní, zboží expedují bleskově a za bezkonkurenční cenu 49.- Kč i s dobírkovným. 


Pokud jste však zatoužili po svém štítkovači, pospíchejte, slevová akce trvá jen do konce března nebo do vyprodání zásob, podle toho, co nastane dřív :)
Kompletní nabídku štítkovačů pak najdete ZDE.


Doufám, že vám srovnávačka i tip na dodavatele přišly vhod a máte ve vašich otázkách jasněji.

PĚKNÝ DEN VÁM VŠEM! :)




P.S. Díky čtenářce Janě máme i pěkné produktové video k dispozici:



18 komentářů:

  1. Taky chválím firmu Servis Liberec - mám od nich doma už asi dva měsíce štítkovač PT-D200VP - ten s kufříkem. Zákaznický servis ani štítkovač nemají chybu :-)
    A jen přidám jeden tip na štítky, co se u nás tiskly snad první - označení kastlíků v botníku. Konečně ráno nehledáme boty po všech čertech, svůj obrázek pozná i tříleťák.
    I.


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ženo, však já mám pocit, žes to byl zrovna ty, kdo mě před časem na C Servis Liberec odkázal, do té doby jsem platila PPL a ČP jak mourovatá, já chytrá :D

      Vymazat
    2. Vážně!? Ta hlava, ta hlava... :-)

      I.

      Vymazat
  2. Děkuji za tip, budu uvažovat o koupi, přesvědčila mne hlavně možnost oštítkovat textilní páskou školkové oblečení, konečně bychom nosili domů to naše a ne cizí :) .
    Martina

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji za nápad na další prima věc. Jsem ráda, že štítky drží a přežijí myčku i pračku. Ještě by mě ale zajímalo, jak je to s odstraňováním? Jdou sloupnout, je nutné použít odlakovač, nechají lepivou šmouhu? A z oblečení, jde to dolů?
    Díky Kamila

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak jsem psala níž, na odlepení není nic potřeba, lepidlo se netáhne a nezůstává na podkladu, sloupne se lehce. U nestabilních podkladů (jako starší lak u natíraných předmětů nebo levný potisk) ale může jít podklad dolů.
      Z oblečení to jde taky dolů, jen teda nedoporučuju nažehlování na ultrajemný materiál. U těch je lepší nažehlit to třeba na cedulku. Jo a lepší je nažehlovat přes jemný ubrousek, aby se potisk nerozmázl...

      Vymazat
  4. Děkuji za tip. Právě jsem si objednala štítkovač s kufříkem a navíc průhlednou pásku. Určitě bude mít bohaté využití nejenom v domácnosti, ale i v mé kaceláři.
    Jitka

    OdpovědětVymazat
  5. jenom dodam - tady ji maji take, postovne je zdarma - http://www.tsbohemia.cz/brother-pt-d200vp-ptd200vp-_d149623.html

    OdpovědětVymazat
  6. Zajímavý tip! Taky by mě zajímalo, jak snadno jdou štítky oddělat (co je nutné použít) a jak složitá je výměna nové pásky, vyplatí se přemontovat kazetu za jiný druh např. kvůli 3 jiným štítkům?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výměna kazet je zhruba stejná jako u MC kazet ve walkmanu :) Otevře se kryt, vyjme se stará kazeta, vloží nová, zaklapne se kryt.
      Běžně měním i kvůli jednomu štítku, je to otázka vteřin :)
      Na odlepení není nic potřeba, lepidlo se netáhne a nezůstává na podkladu, sloupne se lehce. U nestabilních podkladů (jako starší lak u natíraných předmětů nebo levný potisk) ale může jít podklad dolů.

      Vymazat
  7. Mame doma tento ... http://tlaciarne-stitkov.heureka.sk/dymo-omega/ ..... je skvely, su k nemu aj farebne pasky, deti si oznacili fascikle aj krabice, .. inak dostala som od manžela pred rokom, ... oznacila som si nadoby v kuchyni s nimi najskor a potom to islo samo, u nas je to fakt vyuzite a ulahcuje to hladanie ... odporucam....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za tip, koukám, že to není na bázi termotisku ale embosování, že? Tak to lze najít věci i poslepu :D

      Vymazat
    2. Ano ano, presne aj po tme :-) a hlavne som zapojila deti, sami si to pekne potriedili a oznacili, syn ma iba 6 rokov, a sam si vyklepal pismenka, velmi ho to bavilo.....

      Vymazat
  8. dovolím si vložit video :) , které jsem teď objevila na alze https://www.alza.cz/brother-pt-d200vp-d604948.htm?kampan=adw1_tiskarny_brother-produkty&gclid=CIaK7fucoMQCFXGWtAodfQgArw#video Jana

    OdpovědětVymazat
  9. Prosím jaké šíře pásek využíváte nejčastěji? :-) Předem děkuji za odpověď

    OdpovědětVymazat
  10. Dobrý večer Fi,

    prosím máte tip na nějakou současnou vhodnou štítkovačku? Tato vámi doporučovaná se již neprodává.

    Bylo by prosím možné toto téma oživit? Moc o štítkovačce uvažuji, ale je tolik typů a různém cenovém rozsahu, že se v nich nedokážu vyznat. Přece jen vy máte v tomto již velký přehled a radu bych moc ocenila...potřebovala bych nějakou v přijatelné cenové hladině pro domácí použití... ne profi...

    Děkuji předem, Kateřina

    OdpovědětVymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.