pátek 13. února 2015

Prací prostředky & překvapení pro vás

V návaznosti na příspěvek o Čistících prostředcích, který se vám podle vašich reakcí líbil, přináším pokračování, tentokrát o pracích prostředcích.



Peru často, při dvou malých dětech se pračka denně nasbírá, a kromě toho není nouze ani o skvrny všelikého původu. Ovocné šťávy, pyré, kakao, čokoláda, kolena od trávy, do toho donedávna látkové pleny - no co vám budu vykládat, známe to všichni. Při odstraňování skvrn čerpám z webu Miele, kde mají šikovný lexikon, a protože vím, že ne vždy je po ruce nastartovaný počítač a skvrna nečeká, zpracovala jsem tipy z tohoto lexikonu do této tabulky, kterou si můžete stáhnout a zalaminovat a mít po ruce třeba na pračce nebo v domácím šanonu.

Velkým pomocníkem je mi při odstraňování skvrn žlučové mýdlo (mám oblíbené z DM), nebo Odstraňovač skvrn (Dumeko). Skvrny namočím a ošetřím jedním z těchto přípravků a dám do pračky. Přidám obvyklý prací prostředek (Persil sensitive nebo Persil Duo Caps), dávám trochu aviváže (Coccolino).
Šátky na nošení dětí peru v Ecoveru na delikátní tkaniny, ty s příměsí vlny nebo vlněnou funkční výbavu peru zásadně v ruce, s přídavkem gelu s lanolinem na vlnu (DM).
Nejraději suším prádlo venku a to pokud možno celoročně, vyjma těch nejhorších dnů, kdy opravdu cedí, nebo je velká vlhkost vzduchu. Podle mě se nic nevyrovná vůni venku sušeného prádla, ale chápu, že pokud má někdo okna na rušnou magistrálu, nemusí se mnou v tomto názoru souznít! :)

Na téma praní asi vše, ale ještě nekončím.

Dnešní příspěvek zakončím malým překvapením, které by mohlo potěšit (a odměnit za svou snahu a nasazení) mé čtenáře nejen ze všech koutů republiky, ale i ze Slovenska, kteří sem chodí v hojném počtu a které opravdu srdečně zdravím! :)
Zároveň by překvápko mohlo potěšit všechny, kdo preferují a používají spíše přírodní přípravky.
 
Ve spolupráci s již zmiňovanou společností Dumeko jsme pro vás připravili speciální akci na veškerý sortiment, tedy i prací a čistící prostředky, ekologické pleny a kosmetiku značek Dumeko, Frosch, Ecover, Almawin, Klar a mnohé další z eshopu na adrese webu Dumeko.

5% sleva se vám automaticky odečte na konci nákupu po zadání hesla TERAPIE (velkými) do okénka slevový kupon.
Doprava u nákupu nad 600 Kč nebo 24.50€ je ZDARMA po ČR i SR.

Platnost akce je od dnešní půlnoci do 20.2. 2015 včetně.

Doufám, že vás akce potěší! A pak že je pátek 13. nešťastný! :D

6 komentářů:

  1. Dobrý den, chtěla bych se zeptat - znamená to, že prací prášky speciálně na černé nebo bílé prádlo nepoužíváte? A to žlučové mýdlo potíráte až těsně před praním nebo hned jak se zašpiní? Děkuji!!! Karolína :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobré ráno,
      na černé opravdu ne, tady mi stačí přípravek na barevné. Nicméně - černých věcí moc nemáme, jde spíš o spodní prádlo. Depešácké období mám už 20 let za sebou :D
      Bílé zvládne Persil sensitive. Teď už ho občas prostřídám s Persil Duo Caps Levandule, ten nádherně voní a je na bílé, miluju ho hlavně na ložní. Ale dlouho jsem na něj nenarazila v akci (prací pr. zásadně kupuju akci, kdy jsou aspoň o 30% levnější).
      A to žlučové mýdlo - když skvrnu zjistím hned, tak to ošetřím hned, ale často na ni přijdu až před praním. I tak to pomáhá potřít a trochu promnout. A prádlo mám opravdu pěkné a barvy syté - to se nevychloubám, ale jen konstatuju - maminka nás dost cepovala. Možná bych se o praní prádla, teplotách, věšení a skládání, mohla rozepsat víc ;) Způsob manipulace s prádlem totiž buďto ušetří nebo přidělá práci po usušení :)

      Vymazat
    2. tak to se budu těšit ;) Jana

      Vymazat
  2. Také bych podrobnější článek uvítala! Zároveň i organizaci šatní skříně - nedávno mě velice překvapila kamarádka, která má skříň zorganizovanou podle barev...

    OdpovědětVymazat
  3. Také bych podrobnější článek uvítala! Zároveň i organizaci šatní skříně - nedávno mě velice překvapila kamarádka, která má skříň zorganizovanou podle barev...

    OdpovědětVymazat
  4. díky díky za akci, ani nevíš jak, zrovna jsem chtěla někde objednávat 5ti litrový Ecover na nádobí a už vím tedy kde :)
    co se týče praní tak já peru bílé v Qalt Excel (česká ekoznačka, i když s tou ekologií to až tak žhavé nebude, ale já jsem s tím práškem spokojená, a to i vzhledem k ceně )
    tmavé a barevné peru v gelu z mýdlových ořechů firmy Yellow and Blue. Vzhledem k tomu že skvrny předpírám a nepřijde mi na tom nic divného a že na bílou bělejší si nepotrpím, tak mi uvedené prostředky stačí :) Občas přihodím k opravdu světlému prádlu odměrku perkarbonátu
    Klaris

    OdpovědětVymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.