úterý 24. února 2015

Den 59. - Antiprokrastinační den

Zítra je středa, Antiprokrastinační den
Věnujeme se oblasti ložnice
Finišujeme Návyk měsíce - 15 minut debordelizace denně

Den zahájíme ranní rutinou pro úspěšný start


Úkol tohoto dne
Středa je ve znamení boje s prokrastinací.
Nečekejte až něco prošvihnete, vyřiďte to a pusťte z hlavy, uleví se vám.
Například:
  • úřední záležitosti, pokuty, upomínky
  • vracení půjčených knih a věcí
  • objednání k lékaři
  • nejrůznější reporty, vyúčtování
  • telefonáty, do kterých se nám už dlouho nechce
  • blíží se daně, máte všechna potvrzení? Nezapomeňte na slevu na dani "na manželku" nebo za "školkovné"!

Mise dne v ložnici:
Trochu porovnáme šatník a vememe to od podlahy, resp. od bot.
Přerovnejte boty, které máte uložené v šatníku. Je zima, takže uložené máte především mimosezónní kousky, = sandálky, žabky, pantofle, střevíce, baleríny atd. Zbavte se všech, které jste loni nenosili; pokud vám nevyhovovaly, protože mají příliš vysoký podpatek nebo jsou příliš úzké, vylézají vám z nich prsty, potila se vám v nich noha nebo vám odíraly patu, nelichotily vašemu tvaru nohy, chodili jste v nich jak nametení, nebo jste si v nich připadali jako bimbo, protože to prostě není váš styl, patrně to letos nebude jiné. Dejte je stranou, nafoťte takové botky a prodejte nebo věnujte.
Přestanou vám zabírat drahocenné místo a váš výběr obutí bude za pár týdnů, až se zase konečně oteplí, o něco snazší - to jsou dva důvody k radosti! :)

Den zakončete VEČERNÍ RUTINOU

9 komentářů:

  1. Mám velkou radost, že jste zpět. Bez Vás mne to uklízení moc nebavilo :) Jitka

    OdpovědětVymazat
  2. Tak já tedy s uklízením problém nemám, rodina není nijak zvlášť nepořádná, takže máme pořád celkem uklizeno. Ale ten systém se mi líbí, udělala jsem si jakous rámcovou představu a jedu většinou podle toho, ani to už nemusím nějak zvlášť študovat. Dodržuju rutiny, patnáctiminutovky, snažím se vždy trochu víc pokutit v dané zóně a taky je tu spousta dobrých nápadů a tipů. Kde mám trochu rezervy, to je žehlení.
    Díky, je to fajn.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám se žehlením taky problém, hodně věcí už vůbec nežehlím, jen je dobře pověsím a pak je dobře složím - vypadá to dobře, děti mají i puky ;)
      Mužovy věci do práce žehlím jednou týdně, zpravidla v úterý, a trvá to do 30 minut, což se večer u televize dá. Denně žehlit bych nechtěla.

      Vymazat
  3. Tuším že fly lady,koncept, že kterého vychází autorka webu, zásadně nezehli, ze mám pravdu?:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. FL vychází z toho, že se prádlo suší v sušičce, takže se ihned poskládá a je vyžehleno. Proto taky klade důraz na to, že se má prádlo složit hned po dosušení, jinak se dost pomačká.
      V našich podmínkách by žehlení znamenalo denně po usušení věci vyžehlit a uložit, aby se z jednoho koše na vyžehlení nestala během několika dní hromada (FL tomu říká Mt.Everest).
      Já bych denně žehlit nechtěla, jak jsem psala výše, řeším to trochu filištínsky ;)

      Vymazat
  4. Když jsem včera četla misi dnešního dne, říkala jsem si, že žádné boty k vyhození nemám a v podvečer jsem jela do sběrného kontejneru charity s taškou plnou oblečení - výsledek debordelizace a pěti páry bot :-)
    Fakt mě to uklízení s FL baví. A teď některé možná naštvu, ale žehlím opravdu ráda :-), takže hned po usušení.

    OdpovědětVymazat
  5. Ja taky.! a bavi me to.!vyzehlene pradlo je vizitka pani domu ale je to na kazde z nas,jak si to zaridime,a jak to delame..terapie domova dava a pomaha... jeji system mne kazdy den pobizi k cinostem jsem za ni rada.! mejte vsichni hezky slunecni den.!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vizitka paní domu, jako bych slyšla maminku :)
      Žehlení je příjemná věc, je hezké jak žehlička klouže po prádle a všechno to tak krásně voní a prádlo se navíc dezinfikuje....jenže: žehlení v denní praxi vytížené ženy (ať už je "doma" s dětmi nebo chodí do práce) nebývá krásná uklidňující relaxační činnost, ale večerní únavná povinnost nebo adrenalinový vopruz (když se kolem motají děti) :)

      Vymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.