pondělí 16. února 2015

Den 51. - Den plánování a oddychu

Zítra je ÚTERÝ, budeme mít Den plánování a oddychu
Věnujeme se oblasti koupelny a dětského pokoje
Pilujeme nový Návyk měsíce - 15 minut debordelizace denně

Den zahájíme ranní rutinou pro úspěšný start

Úkol tohoto dne
v úterý se vždy věnujeme především plánování.
Týkat se bude:
  • plánování jídel k uvaření na příští dny
  • plánování aktivit s rodinou nebo přáteli na víkend a příští dny
  • cokoli vás napadne, ale v souvislosti s probíhající organizací kuchyně můžete naplánovat nějakou změnu tohoto prostoru

Úterý je také o zábavě. Až budete hotovi, dopřejte si nějakou příjemnou oddychovou aktivitu - kino, sport,  nebo dobrou knihu, cokoli si přejete a je ve vašich možnostech.

Mise dne v oblasti koupelny: vydrbeme umyvadlo, povrch umyvadlové skříňky, dále vanu a/nebo sprchový kout a nakonec i WC.
Nenechte se unést, nepřetahujte 15 minut - 2 minuty máte na WC, 3 minuty vám zabere umyvadlo a deska skříňky, na vanu vám zbývá celých 10 minut - vsadím se, že to zvládnete ještě dříve!

Mise dne v oblasti dětského pokoje: zapojte svoje dítě do procesu stlaní jeho postele. Napněte spolu prostěradlo, upravte přikrývku, naklepejte polštář, žádné americké ani francouzské precizní stlaní, ale společná práce a progres. Nechte ho být součástí téhle rutiny, to není tortura, ale způsob, jak ho naučit vnímat příjemný pocit z rozdílu mezi čistou upravenou postelí a brlohem ;) Obstojně to s dopomocí zvládá i to moje (ještě pořád) batole, zvládne to určitě i vaše!

Den zakončete VEČERNÍ RUTINOU

5 komentářů:

  1. Chci se zeptat zkušenějších, jak to děláte, když třeba odjedete na pár dní z domova nebo onemocnite? Doháníte zameskanou práci dle FL nebo jen pokračujete dal??Děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen pokračujte dál, naskočte kde jste :) K výpadkům dochází, nejsme stroje. Pokud znovu naskočíte, nic se nestane.

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Fii, jachym ma krasny spaci kutik!! ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji!
      A víš, jakej mám já spací kutik? To se zasměješ: na tý vysouvací přistýlce. Moje děťátka mají postele jak princátka, ergonomický matrace a já spím na 10cm molitanu na přistýlce mezi nimi. Teda já samozřejmě nemusím, ale při uspávání tam vytuhnu a proberu se tak ve dvě a někdy až ráno :D

      Vymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.