pátek 2. ledna 2015

Den 6. - DEN VOLNA

Máme před sebou víkend, budeme mít DVA DNY VOLNA
Věnujte se sobě, partnerovi, dětem, přátelům.
Nezapomínejte na dodržování ranních a večerních rutin a udržujte svůj dřez v absolutní čistotě.



Kromě čerpání energie využiji volna k bližšímu představení Fly Lady.

Kdo/co je Fly Lady?
Definice: "Podpůrný program zaměřený na time management, organizační schopnosti, systematický přístup, zavádění rutinních postupů, zvyšování efektivity práce, eliminaci prokrastinace a sebemotivaci."

Paní Marla Cilley, američanka původem ze Severní Karolíny, založila v roce 1999 fórum ve kterém poprvé představila svoje úklidovo-organizační schéma, inspirované systémem dvojice "Slob Sisters", Pam Young a Peggy Jones, autorkami knihy s trefným názvem "From Pigpen to Paradise" - Z chlíva do ráje :) z roku 1977. Kniha popisuje podobný styl údržby domácnosti pomocí pravidelných rutinních činností, nepříliš zevrubným úklidem stylem "v letu" a systematického pohledu na údržbu dobře šlapající domácnosti.
Cilley tento systém adaptovala a proslavila pod značkou Fly Lady na stejnojmenném webu s příponou .net.
Přesná čísla nejsou známa, neb nemohou být nikdy přesně změřena, ale v roce 2011 měla FL 630 tisíc registrovaných odběratelů denních úkolů přímo do mailové schránky. Skutečných "praktikujících" stoupenců pak bude mnohonásobně víc.

V čem spočívá ta genialita systému FL?
V metodice - jednoduché, v praxi aplikovatelné, uživatelsky příjemné. Pomocí každodenních příkazů vede své svěřence nenásilně drobnými krůčky k osvojení návyků, kterými se naučí organizovat a udržovat svůj domov i život v hladkém chodu. Systém je nastaven tak, aby se jeho uživatel necítil přetížený, otrávený, nerozptyloval se a udržel si motivaci. Většina jednotlivých kroků trvá jen několik minut, úkoly nikdy nemají přesáhnout 15 minut v kuse. Systém zároveň pomáhá překonávat některé dřívější zažité zlozvyky, například sklon k odkládání věcí, přílišnému perfekcionismu, tendenci nedotahovat věci do konce nebo odbývat péči o sebe sama - ať už jde o příjem tekutin, pravidelné stravování, dostatek spánku nebo péči o zevnějšek.

Většina aktivních uživatelů v průzkumu uvedla, že dodržování FL jim pomohla změnit doslova celý život. Věřím!

To je ona. Marla Cilley, zakladatelka systému Fly Lady
a autorka několika knih, mezi nimi i "Sink reflections"


Zdroj informací:
flylady.net, wikipedia.org

Žádné komentáře:

Okomentovat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.