pátek 23. ledna 2015

Den 27. - Den volna pro rodinu (a 3 tipy jak ho přežít)

Jupííí, zítra je SOBOTA, máme Den volna pro rodinu :)
Nezapomínáme na udržení čistého dřezu

Den začněte RANNÍ a zakončete VEČERNÍ RUTINOU

Pokud jste bezdětní, nemám strach, že už se svým volnem nějak bohulibě nenaložíte.
Ale pokud máte děti, pak už vám možná dochází invence, jak vprostřed vlezlé deštivé zimy takový rodinný den strávit. Bruslit se nedá, sáňkovat se nedá a lyžovat taky ne, tedy pokud nežijete ve Špindlu, nebo Svatém Mořici. Kromě toho všechny venkovní aktivity jsou podmíněny dobrým zdravotním stavem, a to vprostřed zimy u ratolestí nebývá samozřejmost (zvlášť když jde o zimu jako je ta letošní, kdy teploty neklesají pod nulu a viry všeho druhu zažívají svůj roh hojnosti).


Tak co podniknout, pokud už jste postavili z Lega úplně všechno, přečesali a převlékli všechny barbíny, odoperovali a stabilizovali všechny plyšové pacienty, přečetli všechny knížky i pozpátku, ohrané stolní hry hrajete i poslepu, společnými silami jste upekli koláč i pizzu a už vážně nevíte co dál, aby do výsostných vod vašeho obýváku nevplula jedna velká nepřátelská ponorka?

Přihlédněte k věku vašich ratolestí a třeba vám jeden z následujících tipů přijde vhod a výsledkem může být i  trvalejší hodnota, než jen zabití nudy.

1. Domácí kino. Se vším všudy - vyhlašte promítání na určitou dobu, připravte občerstvení a ručně udělané vstupenky "k prodeji", udělejte sezení, zatemněte promítací místnost a dejte si nějakou rodinnou komedii: Ratatouille, Kdopak to mluví, Denis postrach okolí, Shrek a podobná dílka pobaví celou rodinu a předchozí příprava s rozdělenými rolemi povýší obyčejné vysedávání u telky na společný kulturní zážitek.

Cik cak pěšinka holčičky nalevo mě pobavila :)
 2. Dekorace hrnků. Může jít o otisk dětských ruček či jiné rané umělecké projevy, každopádně výsledek vám může projasnit každé ráno a nejen vám, ale i prarodičům, pokud je takovým dílkem později při nějaké vhodné příležitosti obdarujete.
No a v neposlední řadě - představte si, jaká nálada zavládne u snídaně, když hlavní autorita rodiny bude upíjet kávu z podobného hrnku ;)



3. Rodinný strom. Tentokrát nikoli živý, ale genealogický. Projděte si rodinná alba a fotografie a shromážděte podobizny vašich nejbližších příbuzných. Vytvořte strom - je jen na vás, jak bude vypadat, jestli půjde o strom nebo graf , a jak daleko zajdete ve ztvárnění, ale výsledkem můžou být opravdu krásné rodinné poklady a vzpomínka na jedno zimní odpoledne.



2 komentáře:

  1. Ten strom je krásný, díky! Ten náš asi nebude tak umělecky vymazlený ;), bude úspěch, pokud se stromu vůbec bude podobat a podobizny budou uchráněny rohů a vyplazených jazyků, ale když zkrotím svou trpělivost, mohlo by z toho být hezké tvoření! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Vymazlený-nevymazlený, bude váš.. :)

    OdpovědětVymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.