středa 7. ledna 2015

Den 11. - DEN POCHŮZEK

Zítra je ČTVRTEK, budeme mít DEN POCHŮZEK
Věnujeme se stále oblasti kuchyně



Den začněte RANNÍ RUTINOU pro úspěšný start

Úkol tohoto dne

Čtvrtky obvykle navazují na středeční antiprokrastinaci a bývají dnem, který věnujeme pochůzkám, nákupům, cestám do čistíren a opraven, dotahujeme do konce vše, co jsme včera nestihli, abychom to před sebou netlačili další týden.


Misí tohoto dne v oblasti kuchyně má být dnes podle FL velmi důkladné očištění kuchyňské baterie u dřezu nějakým starým vyřazeným zubním kartáčkem a silným prostředkem, který rozpustí prstenec nánosu u kořene baterie. Věřím ale, že my, děvčata česká, moravská a slovenská (a naši muži) máme baterii vyčištěnou, protože co by to bylo za radost, kdybychom měly naleštěný džez dřez a naše baterie přitom měla z ostudy (špíny) kabát! ;)

zdroj: http://littlesignandmore.blogspot.cz/2013/12/shining-your-sink-101.html


Pokud tedy i vaše baterie hází prasátka na všechny strany, pak máte čas udělat následující;
Už druhý týden uklízíme podle předepsaných rutin. Jak jsme si několikrát opakovali, tyto jednotné a obecné  rutiny nemusí vyhovovat každému. Jejich smyslem v počátcích je, aby nás jen vyvedly z temnoty a ukázaly světlo na konci tunelu ;) Ideálem ale budou časem naše vlastní fungující rutiny. Je proto čas, abychom si začali zaznamenávat postřehy ohledně četnosti některých z nich a jejich zavedení do naší domácnosti.
Kupříkladu FL přikazuje otírat dveře, zrcadla a skleněné plochy a vysávat podlahy jednou týdně. Pokud ve vaší domácnosti žijete dva dospělí lidé a jedna kočka, pak sami po dvou týdnech vysledujete, že vám bohatě stačí udělat první úkol ob týden a naopak, luxovat bude potřeba dvakrát týdně. Sedačku taky budete přejíždět častěji a mikrovlnku zase může šidit, protože v ní denně neohříváte mrkvový a špenátový příkrm (pokud není kočička vege ;)).


V sobotním mimořádném úkolu jsem vás požádala, abyste si připravili archivační desky s kroužkovou vazbou a euroobaly. Dnes vám dávám odkaz na první vklad do této složky a tou je tento excelový soubor s mými předepsanými rutinami na 4 týdny. Ty si vymažte (slouží jen jako příklad zápisu) a do prázdných políček u každého dne a týdne si nyní začněte psát rutiny, které se vám tento den a v této frekvenci provádění osvědčily. Váš plán se tak začne postupně skládat jako mozaika. Vaše unikátní mozaika. Wow!

Po několika týdnech budete mít jasno o tom, jak by měly vypadat vaše denní, týdenní a měsíční rutiny a přejdeme na jejich rozšíření o kvartální až roční. Ale všeho do času!

Začátečníci, nezapomeňte na pravidelnou 15minutovku debordelizace.

Udržujeme čistý prázdný dřez a den zakončíme jako vždy VEČERNÍ RUTINOU

6 komentářů:

  1. jak moc aktuální musím mít excel, aby se mi soubor otevřel, prosím? moje stařešina ukazuje ledacos, ale text z toho nevyčtu :) díky. zítřek zaměřím na ty pochůzky, to bude na dlouho... Kima

    OdpovědětVymazat
  2. Kimo, mám 2007, neříkej, že máš starší ;) Nezkusíme to mailem? Třeba to půjde.

    Kdokoli jiný by měl problémy, napište na terapiedomova(zavinac)gmail.com a zkusíme to pořešit mailem. Díky! :)

    OdpovědětVymazat
  3. já mám tay starší:D ty ukládáš jako .xlsx a my to potřebujeme jako .xls .... pomůže jedině "uložit jako."

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, stačí přepsat koncovku. Například v Commander smažete x na konci a tak z xlsx dostanete xls a pak už to otevřete. Není to starším počítačem ani exelem. Je to tím, že Tereapie Domova nemá plnou verzi, ale ořezanou pro domácí použití a ta prostě ukládá s koncovkou xlsx, kterou ale plná verze Excelu neumí otervřít. Nechápu proč, ale prostě to tak je.Tento problém může nastat i u Wordu.
      T.

      Vymazat
  4. Moc díky, je to opravdu tím!
    Takže ukládat s koncovkou .xls.

    Hezký den! :)

    OdpovědětVymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.