pondělí 22. března 2021

FlyLady 22. - 28.3.

Tento týden jsme v oblasti ložnice  
Končíme návyk měsíce - oblékat se poránu (nějak slušně)
Každý den začínáme ranní a končíme večerní rutinou 



PONDĚLÍ 22.3.

Úkoly tohoto dne
  • Vyměňte povlečení
  • Vyhoďte starý tisk, katalogy, letáky 
  • Vyleštěte zrcadla a dveře
  • Utřete prach
  • Vyluxujte všechny podlahy
  • Vytřete podlahy
  • Vysypte odpadkové koše


První misí tohoto týdne v oblasti ložnice bude rychlý debordel povrchů. Natáhneme si minutku na 10-15 minut max a uklidíme vše, co není na svém místě nebo do ložnice vůbec nepatří. Z podlahy sbíráme hračky, svršky, obaly, přečtené čtivo, hrnky, "vyřídíme" takové ty zapomenuté igelitky nebo krabice někde v rohu místnosti nebo pod postelí.


*********************************************************************************

ÚTERÝ 23.3.

Úkol tohoto dne   
V úterý se vždy věnujeme především plánování:

  • jídel k uvaření na příští dny
  • plánování aktivit s rodinou nebo přáteli
  • objednání k lékařům, zubařům, kontrola zásob dlouhodobě braných léků (!)
Úterý je také o zábavě a regeneraci sil. Až budete hotovi s povinnostmi, dopřejte si nějakou příjemnou oddychovou aktivitu, která je ve vašich možnostech.

Mise dne: dnes pokoříme hromádky oblečení v ložnici. Vy víte jaké - svršky přehozené přes křesílko, němého sluhu, nebo dokonce na podlaze u postele. 15 minut a sbíráme, odnášíme do koše s prádlem, nebo vracíme zpět do skříně.
A pokud narazíte na něco, co jste vytahali ze skříně a následně odložili, protože vám to nesedělo, mělo to flek, díru, nebo jiný kaz, hlavně to zase nevracejte zpátky do skříně, nastal čas...vy víte na co!
 

*********************************************************************************

STŘEDA 24.3.

Úkoly tohoto dne
Středa je ve znamení boje s prokrastinací. Tento den se zabýváme věcmi, které máme sklon odkládat a nechávat zajít daleko.
Například:

  • vracení půjčených knih a věcí
  • nejrůznější reporty
  • dotažení rozdělaných prací
  • poplacení složenek
  • úřední záležitosti (online)
  • telefonáty, do kterých se nám jindy nechce 

Mise tohoto dne: dnes trochu porovnáme dno šatní skříně nebo šatníku. Obvykle jsou na podlaze nebo nejnižších policích nenošené boty a kabelky a taky tašky s věcmi na rozdání, nebo na opravení, nebo... Otevřete proto šatník dokořán, posviťte si na to (doslova) a proberte to, srovnejte a co má jít pryč, odneste pryč.


*********************************************************************************

ČTVRTEK 25.3.

Úkol tohoto dne
Čtvrtky obvykle navazují na středeční antiprokrastinaci a dotahujeme do konce vše, co jsme včera nestihli, abychom to před sebou netlačili další týden.

Mise dne: poklidíme noční stolky, porovnáme i obsah uvnitř, doplníme kapesníčky a vše, co je potřeba (léky, antikoncepce), vyhodíme prázdné obaly, papírky a zbytečnosti.



*********************************************************************************

PÁTEK 26.3.

Úkoly tohoto dne
Jako každý pátek nakoukneme do kabelky; vyhodíme papírky od žvýkaček a účtenky, vylovíme vypadlé mince, vyklepeme drobky, doplníme zásobu kapesníčků, žvýkaček, pomád na rty atd. a stejný pořádek uděláme i v kufru a interiéru našeho auta - pryč s kelímky, láhvemi, ubrousky a prošlými parkovacími lístky (= nyní méně práce!). 

Mise dne: týden v ložnici zakončíme čtvrthodinkou věnovanou šuplíkům prádelníku nebo komody. Proberte šuplata a odstraňte všechno nenošené drobné prádlo, které už dosloužilo nebo nesedí. Zbavte se i svršků, které jste si dávno připravili k vyspravení a doposud k tomu nedošlo. 
Pokud máte tendenci na komody nebo skříňky odkládat věci k pozdějšímu odnosu, udělejte to. Stačí, když zmizí jen pár věcí a hned místnost působí zase o něco vzdušněji.


*********************************************************************************

SOBOTA 27.3.

Nechte sebe, mop i prachovku vydechnout a věnujte se svým dětem, rodičům, prarodičům a přátelům, prostě vašim blízkým a společnému programu, i když v těchto časech spíše bezkontaktnímu. Telefonujte, skypujte, komunikujte a dělejte si plány na lepší časy. ♥

Dnes v noci nás čeká přechod času ze zimního na letní, tzn., že před odchodem na kutě posuneme hodiny o hodinu DOPŘEDU. Ano, to je ta horší varianta :)))

*********************************************************************************

NEDĚLE 28.3. 

Neděle, den regenerace.
Nezapomínejte na sebe a péči o svoje blaho, najděte si chvilku jen pro sebe a obnovujte své síly!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.