neděle 1. listopadu 2020

FlyLady 2. - 8.11.

Tento týden jsme v oblasti vchodu, předsíně a jídelního koutu
Začínáme nový Návyk měsíce - plánování menu
Každý den začínáme ranní a končíme večerní rutinou 





PONDĚLÍ 2.11.

Úkoly tohoto dne
  • Vyměňte povlečení
  • Vyhoďte starý tisk a katalogy 
  • Vyleštěte zrcadla a dveře
  • Utřete prach
  • Vyluxujte všechny podlahy
  • Vytřete podlahy
  • Vysypte odpadkové koše


První mise tohoto týdne v oblasti zádveří: podzimní přírodní dekorace rychle podléhají zkáze, to platí zejména pro dýně. Mrkněte na ní, aby nestrašila vaše hosty a sousedy trochu neplánovaně ještě týden po Halloweenu. Pak taky myslete na to, že je určitě lepší ji odklízet ještě v době, kdy drží pohromadě a nemusí se po ní drhnout flek na dlažbě ;)

Následně vyklepejte rohožky a otřete vchodové dveře, zvláště v těch namáhaných místech jako je okolí zámku a kliky zvenčí i zevnitř. Postačí pár minut a uvidíte rozdíl!

********************************************************************************

ÚTERÝ 3.11.

Úkol tohoto dne   
V úterý se vždy věnujeme především plánování:

  • jídel k uvaření a nákupy na příští dny
  • plánování aktivit s nejužší rodinou na víkend a příští dny
  • objednání k lékařům, zubařům, kontrola zásob dlouhodobě užívaných léků
Úterý je také o zábavě a regeneraci sil. Až budete hotovi s povinnostmi, dopřejte si nějakou příjemnou oddychovou aktivitu, která je ve vašich možnostech.

Mise dne: nařídíme si budíka na 15 minut a uklízíme předsíň: Odneseme došlou poštu, probereme roznošené svetry a jiné oblečení, které se tam hromadí. 
Zredukujeme a srovnáme boty, uklidíme odkládací plochu na komodě nebo botníku, kde končívají letáky, mince a drobné předměty z kapes.

********************************************************************************

STŘEDA 4.11.

Úkoly tohoto dne
Středa je ve znamení boje s prokrastinací. Tento den se zabýváme věcmi, které máme sklon odkládat a nechávat zajít daleko. Například:

  • vracení půjčených knih a věcí
  • nejrůznější reporty
  • dotažení rozdělaných prací
  • poplacení složenek
  • úřední záležitosti
  • telefonáty, do kterých se nám jindy nechce 


Mise tohoto dne: V jídelně poklidíme jídelní stůl. Ten je přímo magicky přitažlivý pro letáky, poštu, časopisy, výkresy, školní papíry a vůbec papíry všeho druhu. Je to úplně přirozený důsledek našeho pohybu po domě a fungování. Abyste nemuseli stolovat mezi hromádkami papírů a váš stůl byl vždy prázdný a příjemný, zřiďte si poblíž stolu speciální místečko s dvěma třemi pořadači, kam budete ukládat písemnosti k vyřízení a účty k zaplacení, křížovky k vyluštění u kafe, letáky k prohlédnutí při sestavování nákupního seznamu a menu a další typy papírů, které se vám chronicky objevují na jídelním stole.

*********************************************************************************

ČTVRTEK 5.11.

Úkol tohoto dne
Čtvrtky obvykle navazují na středeční antiprokrastinaci a bývají dnem, který věnujeme pochůzkám, nákupům, cestám do čistíren a opraven, dotahujeme do konce vše, co jsme včera nestihli, abychom to před sebou netlačili zase další týden.

Mise dne: Ometeme pavučiny ze stropu a rohů místnosti a opatrně vymontujeme stínidlo lustru a umyjeme ho, osušíme a vrátíme zpět na místo. Dále vlhkým hadříkem otřeme obložky dveří a lišty u podlah, rámy obrazů nebo fotografií (pokud je v jídelně máme).

*********************************************************************************

PÁTEK 6.11.

Úkoly tohoto dne
Jako každý pátek nakoukneme do kabelky; vyhodíme papírky od žvýkaček a účtenky, vylovíme vypadlé mince, vyklepeme drobky, doplníme zásobu kapesníčků, žvýkaček, pomád na rty atd. a stejný pořádek uděláme i v kufru a interiéru našeho auta - pryč s kelímky, láhvemi, ubrousky a  parkovacími lístky.


Mise dne: poslední den. Marla Cilley dostala mimořádně dobrý nápad a na pátek naplánovala tuto misi: "ačkoli je listopad, dnes mi zdá být den jako stvořený na připomenutí prosincového "hýčkacího" návyku. Vychutnejme si šálek čaje, kávy nebo velkou sklenici něčeho dobrého. Přečtěte si svůj oblíbený časopis, knihu, bibli nebo blog, prostě si udělejte chvíli nicnedělání a času pro sebe."
Marlo, děkujeme! Hned, jak dokorzuji mezi dvěma stolky s online výukou, dám si velkou sklenici něčeho dobrého, to se spolehni! :D


*********************************************************************************

SOBOTA 7.11.

Den volna pro rodinu. Trávíme den se svými nejbližšími - věnujeme se jeden druhému a tvoříme společné zážitky.

*********************************************************************************

NEDĚLE 8.11.

Další den volna, který velí FL věnovat péči o sebe a svého ducha.
Věnujeme se jen sobě a svým zálibám, na které jindy absolutně není čas.

3 komentáře:

  1. V pátek se skleničkou a pekne na zdraví! ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Nevím, jestli vydržím se skleničkou do pátku... Já korzuju mezi třemi dětmi na on-linu a vlastním on-line vyučováním! A jestli bude nouzový stav a zavřené školy ještě měsíc, zřejmě ze mě bude alkoholička 😫 Ale předsíň mám uklizenou😁

    OdpovědětVymazat
  3. Tak tady to nevyresite, jim zavolejte a zeptejte se. Me normalne napln dosla, jako vzdycky vsechno.

    OdpovědětVymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.