neděle 5. března 2023

FlyLady 6. - 12.3.

Tento týden jsme v oblasti kuchyně
Návyk měsíce - oblékat se po ránu (nějak slušně ;))
Každý den začínáme ranní a končíme večerní rutinou 




PONDĚLÍ 6.3.

Úkoly tohoto dne

  • Převlékněte ložní prádlo 
  • Vyhoďte starý tisk, katalogy, letáky 
  • Vyleštěte zrcadla a dveře
  • Utřete prach
  • Vyluxujte všechny podlahy
  • Vytřete podlahy
  • Vysypte odpadkové koše

Mise dne: podíváme se na malé spotřebiče na kuchyňské lince. Zpravidla tam máme varnou konvici, kávovar, sodovkovač, topinkovač... ještě něco? Jsou to spotřebiče, které denně používáme a osaháváme a je to vidět. Vezmeme si na pomoc horkou vodu se saponátem a hadřík nebo houbičku a ošetříme je - otřeme, vyklepeme zásobník na drobky u topinkovače, vymyjeme kávovar, otřeme konvici atd. 
15 minut max a bude to znát!
PS: nejsme v USA, ale přesto mi dovolte upozornění: spotřebiče vždy nejprve vyndejte ze zásuvky a určitě je neponořujte do vody ;) 


********************************************************************************

ÚTERÝ 7.3.

Úkol tohoto dne   
V úterý se vždy věnujeme především plánování:
  • jídel k uvaření a nákupy 
  • plánování aktivit s rodinou na víkend a příští dny
  • objednání k lékařům, zubařům, kontrola zásob dlouhodobě užívaných léků
  • velikonočního programu 
Úterý je také o zábavě a regeneraci sil. Až budete hotovi s povinnostmi, dopřejte si nějakou příjemnou oddychovou aktivitu, která je ve vašich možnostech.

Mise dne: dnes se podíváme na ovládací tlačítka a knoflíky našich troub a sporáků. Chytá se tam mastný prach, saháme na ně při přípravě jídla a bývají opomíjeny během běžné údržby. Dnes je tedy vyndáme (pokud vyndat jdou), namočíme na chvíli do dřezu s horkou vodou a saponátem, a kartáčkem vydrbeme. Opatrně, abychom nesundali špínu i s případnými nápisy, nebo je nepoškrábali, pochopitelně! Nebuďme perfekcionisti, nemusí vypadat jako nové, cokoli uděláme, bude vypadat lépe než předtím - sázka? :) 

P.S.: pokud máte parní čistič, použijte parní čistič, je na to ideální!

********************************************************************************

STŘEDA 8.3.

Úkoly tohoto dne
Středa je ve znamení boje s prokrastinací. Tento den se zabýváme věcmi, které máme sklon odkládat a nechávat zajít daleko. Například:


  • vracení půjčených knih a věcí
  • nejrůznější reporty
  • dotažení rozdělaných prací
  • poplacení složenek
  • úřední záležitosti (blíží se daně!)
  • telefonáty, do kterých se nám jindy nechce 

 

Mise tohoto dne: sklidíme hotspoty - skvělá příležitost, jak se vypořádat s pomnoženými ubrousky, zátkami a víčky od pití, kabely, účtenkami, zkrátka zbytečnostmi, které se na lince nebo ostrůvku v provozu nastřádají a začneme je přehlížet. Pryč se vším, co nám komplikuje kuchyňský provoz a brání udržovat pracovní desku čistou a suchou.

*********************************************************************************

ČTVRTEK 9.3.

Úkol tohoto dne
Čtvrtky obvykle navazují na středeční antiprokrastinaci a bývají dnem, který věnujeme pochůzkám a nákupům. Dotahujeme do konce vše, co jsme včera nestihli, abychom to před sebou netlačili zase další týden.

Mise dne: dnes se zaměříme na velké spotřebiče - lednice, trouby a sporáky, mikrovlnky, myčky. Zredukujeme počet magnetů, papírků, vzkazů a všelijakých okras na panelech spotřebičů, otřeme madla a jejich okolí od otisků, prskanců a cákanců, naleštíme nerez a kocháme se. :D

 

*********************************************************************************

PÁTEK 10.3.

Úkoly tohoto dne
Jako každý pátek nakoukneme do kabelky; vyhodíme papírky od žvýkaček a účtenky, vylovíme vypadlé mince, vyklepeme drobky, doplníme zásobu kapesníčků, žvýkaček, pomád na rty atd. a stejný pořádek uděláme i v kufru a interiéru našeho auta - pryč s kelímky, láhvemi, ubrousky a  parkovacími lístky.

Mise dne: v závěru týdne strčíme hlavu do spíže a v rychlosti zkontrolujeme trvanlivost a stav uložených potravin - vše, co se chýlí ke konci lhůty se snažíme zužitkovat a zahrnout do jídelního plánu. Se vším, čemu skončila trpělivost, se rozloučíme, stejně jako se vším, co jeví známky napadení nějakou havětí.


*********************************************************************************

SOBOTA 11.3.

Den volna pro rodinu. Věnujeme se dětem, partnerům, rodičům, přátelům, pokud situace dovolí, jezdíme na výlety, pořádáme oslavy, navštěvujeme se.

*********************************************************************************

NEDĚLE 12.3.

Dnes je neděle, další den volna, který FL velí věnovat péči o sebe a svého ducha.

Den začněte RANNÍ a zakončete VEČERNÍ RUTINOU, nezapomeňte na hotspoty a hlavně si najděte čas jen pro sebe.
Udělejte pro sebe něco hezkého, povznášejícího, odpočinkového a radostného, se stejným nasazením, jako byste to dělali pro druhé.

Odměňte se za uplynulý týden, zasloužíte si to!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.