pondělí 14. listopadu 2022

Podzimní plán - 6 týdnů do Vánoc

Necelých 6 týdnů do Vánoc! :)

Co nás čeká tento týden?

Tento týden máme především státní svátek a děti mají (aspoň větsinou ředitelské volno), dá se očekávat, že toho neuděláme tolik, a tak trochu zvolníme i v plánu

  • Ke stažení v odkazu pod článkem
    ve chvílích volna začneme sestavovat seznam adresátů vánočních přání a novoročenek. Je sice doba SMSek, MMSek a mailů, ale našim nejbližším uděláme největší radost ručně napsaným přáním. Je v něm často daleko více energie a pozornosti, než ve většině přeposílaných internetových hitech lidového umění.
  • jména si začněte psát na seznam a postupně doplňujte i adresy. Ti, kteří "jedou" PP už podruhé (potřetí, počtvrté, popáté...) už jen otevřou starou dobrou "vánoční složku", kde mají z minulých let a kde mají již spoustu věcí připravených. 
  • sledujeme slevové akce. Aktuálně probíhají slevy - namátkou na majonézu, Nescafe, máslo, rum, bohemku, ořechy - to vše  budeme brzy potřebovat a byla by škoda platit zbytečně navíc!
  • stále pokračujeme v nákupech a objednávkách dárků. Z minulých týdnů na to máme tyto tabulky: tipy na dárky a sledování stavu pořizování dárků (zejména těch objednaných na eshopech). Seznam všech souborů k výtisku je v zápatí článku.



V kuchyni:

můžete vyskočit na kuchyňskou linku a vyměnit kuchyňský voskovaný papír (noviny, folie) z vršků skříněk. Pokud jste dosud vršky svých skříněk neměli takto chráněné, čeká vás možná drbačka (doslova). Zkuste "homeopatickou metodu", které se tak (v nadsázce) říká proto, že vychází ze stejného principu, kdy proti symptomu bojujeme stejným prostředkem (stejné stejným, čili mastné mastným). Na vrstvu zažloutlé chlupaté vrstvy nalejte obyčejný kuchyňský olej, rozetřete, nechte chvilku působit, seškrábněte a dočistěte nějakým abrazivním přípravkem (Cif, Real) a houbičkou. Postupujte tak sekci po sekci a až budete hotovi, nezapomeňte vršky přikrýt, abyste už takovou fušku nemuseli absolvovat.

Nashle u dalšího dílu příští týden! ♥


Printables - k výtisku:
 

PF & novoročenky

Suroviny na cukroví - předtištěný seznam nejčastějších surovin (mouka, máslo...) 

Suroviny na cukroví - nepředtištěné (na vlastní a méně časté suroviny, přísady a koření)

Recepty na cukroví - zaznamenání receptur a poznámek k jednotlivým druhům cukroví

 

 
Dávejte při tisku pozor na vlastní nastavení. Soubory mají formát A5, aby se nám vešly do diářů nebo kabelek a mohli jsme je mít stále při sobě!

3 komentáře:

  1. Pěkný den, včera jsem omylem na postraní liště outlooku klikla na odhlášení. I když jsem hned v pravém horním rohu křížkem zrušila, přestala mi chodit pošta. Protože mi chodí od samého počátku této služby, opravdu moc mi tyto maily chybí. Nemohu najít, kde se mohu znovu přihlásit. Děkuji za zprávu a zdravím. Jitka Pohanková

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. omlouvám se za chybu: postranní

      Vymazat
    2. Formulář se mi podařilo najít, takže rozpis už mi zase v pořádku chodí do pošty. :) Jitka Pohanková

      Vymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.