pondělí 25. října 2021

TD Diář 2022

Minulý týden se vrtala kalendária a tento týden přijde na řadu naskladnění a zahájení prodeje. Posedmé vychází TD Diář!




Než dorazí pořádné fotky, pojďme se podívat, na co se můžeme začít těšit!

Nejprve začnu deskami.  

Co se týká výroby, situace se od loňska nijak významně nezlepšila, proto v tuto chvíli další barva desek není. Pokud bude, pak opět až v průběhu následujícího roku, a to pouze pokud se trochu uklidní ceny. 

Při výběru barvy budu vycházet z výsledku vašeho hlasování z letošního ledna, kdy druhá preferovaná barva hned po petrolejových kotvách byla rosegold a indikuje poptávku po nějaké víc holčičí barvě, ale nejsem si jistá výběrem přímo metalické barvy, protože vidím, jak se opotřebovává vzorek. Budu tedy vybírat co nejpodobnější, ale v trvanlivějším materiálu.

Naopak jsem hodně mile překvapená právě materiálem u petrolejek; vy, které je již máte, určitě potvrdíte, že jde o velmi přirozenou strukturu, na pohled i omak velmi luxusní, k nerozeznání od pravé kůže a se skvělou údržbou. Je to zatím nejlepší materiál použitý na TD Diáři, věřím, že sběratelky mezi vámi, které mají vzorek od každé edice, mi dají za pravdu!


KALENDÁRIUM

Letošní kalendárium otevírá zalaminovaná titulka s velkou kotvou v pudrově růžové barvě se

stříbrnou metalickou obvodovou linkou, umístěnou na podkladu z jemných šedých linek (vlnek).
Kotva je stejně jako loni rozdělena vedví a do vzniklého políčka lze vepsat jméno majitelky diáře, případně si nechat za příplatek vyrobit vinylovou samolepku se jménem nebo přezdívkou (na eshopu zaškrtnete ve variantách navíc "+ jméno na titulce"). Velká škoda, že titulka bude až v závěru týdne a ještě nemám hotový vzorek k nafocení, stříbrná fólie vypadá fantasticky (na ilustračním obrázku supluje stříbrnou linku šedá barva).

Náplň na letošní rok byla v lososově růžovém provedení a jakkoli se mi to líbilo, časem té jedné barvy na mě přece jen bylo dost a mám teď ke konci roku pocit, že už mi i zvedá cukr v krvi. Pro příští rok tedy vyhlašuji návrat k neutrálnímu podkladu: nové kalendárium zdobí šmrncovní jemné proužky ve světle šedé barvě. Proužky krásně ladí s designem kotviček a hodí se ke každému barevnému provedení desek.

čtyři roční období
Názvy měsíců a popisky pak budou opět ve 4barevném provedení, respektive každý kvartál má svoji barvu. Pokud jste zde noví, nebo si už nepamatujete, jde o tuto paletu:

Zimní kvartál (leden až březen) má ledově modrou barvu. Připomíná hory, zamrzlé vodní plochy,
mráz.

Jarní kvartál (duben - červen) není překvapivě zelený, ale sladce růžový; stejně jako všechny rozkvetlé sakury, magnólie, třešně nebo jabloně. 
Léto (červenec - září) je zlaté a připomíná vše sluncem zalité, všeobjímající teplo a žně.
Podzim (říjen - prosinec) pak kromě další palety žlutých a zlatých tónů přináší i nádhernou fialovou na všech listech (zejména u javoru, škumpy, nebo přísavníku na fasádě). Fialově kvete i vřes, pýcha našich podzimních truhlíků, a je to taky sváteční a duchovní barva a skvěle se hodí k měsícům v období závěru roku.

MĚSÍČNÍ KALENDÁRIUM
Jako vždy otvírá každý z 12 měsíců strana s přehledem měsíce, který slouží k vytýčení top priorit měsíce v daných oblastech, nebo ke zdůraznění důležitých událostí.

dashboard července v letní barvě


Na této stránce jsou také uvedeny státní svátky, pod nimi je horizontální lišta s datumy celého měsíce. Víkendové předěly jsou označeny odlišnou barvou (v barvách aktuálního kvartálu) a státní svátky jsou uvedené fuchsiovou barvou. 
Bez nutnosti otáčet na druhou stránku tak hned uvidíte, v čem je daný měsíc speciální a na která data spadá třeba víkend nebo jiná událost.
Po levé straně měsíčního přehledu je vertikální sloupek s českými a slovenskými jmeninami, a hned napravo od něj okénka pro zaznamenání oslavovaných událostí, dále místo pro seznam priorit týkající se domova a domácnosti, okénko "důležité" (např. pracovní události, hořící termíny) a okénko "jiné" (nápady, kulturní událost, motivační citát atd.)
Poslední okénko je už tradičně věnované odškrtávání tzv. Návyku měsíce - zde můžeme sledovat a odškrtávat každý "úspěšně překonaný" den pěstování nebo dodržování svého nového návyku nebo osobní výzvy, a mít tak svůj progres více na očích.

poznámková strana nalevo, dashboard měsíce napravo


Celá levá protilehlá strana je pak určena vašim poznámkám.
Verze pro příští rok má opět tečky v 5 mm intervalu, které hezky vedou ruku při psaní poznámek, ilustracích nebo tvorbě tabulek, grafů a minipřehledů ve stylu bullet journal.
Tečky jsou letos tmavě šedé, jsou jemnější, než v předchozím roce, aby příliš nevystupovaly ze zápisků nebo neprosvítaly pod samolepkami. Strana je doplněna malou kotvou v levém dolním rohu, která ladí s barvou protilehlého měsíce. ;)
 
Měsíční přehledy jsou rozloženy na dvoustranu. Jednotlivá okna mají rozměr  3,2 cm (š) x 3,6 cm (v). Délka poznámkového sloupce je 18 cm, šířka 3,2 cm.
Stejně jako u předchozích verzí jsou v měsíčních přehledech uvedené měsíční fáze, podle kterých můžete plánovat kosmetické, dietní a detoxikační procedury, čarodejnické rituály, nebo přinejmenším vědět, kdy zase bude kočka běhat po stropě.

Dále zde najdete označené významné dny (Den žen, Den dětí...), svátky a státní svátky.

V pravé části měsíční dvoustrany je pak sloupek pro poznámky vyplněný jemnými tečkami pro BuJo a dva boxy pod sebou, jeden s přehledem předcházejícího měsíce a druhý s přehledem toho nadcházejícího. 
Na levé straně u pondělního sloupku najdete číslování aktuálního týdne

měsíc na dvoustraně

Měsíční přehledy (spolu s titulkami a listy na poznámky) jsou ve standardní výbavě TD Diáře a dají se koupit i samostatně.



TÝDENNÍ KALENDÁRIUM
Týdenní kalendárium tvoří dvoustrana na jeden týden. Lichý počet dní nabízí pouze dvě možnosti: buď bude 8 úzkých sloupečků a svůj vlastní bude mít i sobota s nedělí, avšak na úkor šířky sloupečku, anebo se sobota s nedělí podělí o jeden sloupec a pracovní dny budou mít více místa. Volím tuto druhou možnost, i když vím, že tím k mé lítosti opět zklamu některé z vás. Musím však přihlížet k tomu, že spousta každoročně vracejících se zákazníků je již zvyklá na zavedené řešení.

 

týden na dvoustraně
 

Velkorysá šířka sloupku 4,4 cm a délka 18 cm postačí na zaznamenání programu celého dne. Nezbytná časová osa slouží k zaznamenávání termínů, schůzek a rande od ranního kuropění v 7.00 až do pozdního večera ve 22.00. Pro největší skřivany i sovy zbyla po obou stranách ještě rezerva.
Pod aktuálním datem jsou jmeniny v češtině (hned pod lištou se dny) a barevným fontem v odstínu aktuální sezóny jsou slovenské (j)meniny. 



Toto barevné dělení platí pro celý diář. Češi defaultní (šedou), Slováci aktuální barvou. Příklad shora: v pondělí má v Česku svátek Břetislav, na Slovensku Dáša. V úterý Bohdana, Tea (ČR) a Malvína (SK). Občas se to dá celkem logicky odvodit ze znění jmen (Kristýna/Kristína, Vavřinec/Vavrinec, Kateřina/Katarína), jindy se dokonce úplně potkáváme (Zuzana/Zuzana, Radovan/Radovan).
Státní svátky jsou označeny ostrou fuchsiovou barvou. Obě země mívají takové dny nastejno, ale v několika případech se přece jen liší; v takovém případě je v závorce za názvem svátku označeno, zda jde o český nebo slovenský svátek (ČR) nebo (SK), to pro případ, že by to z názvu jako Sedembolestná Panna Mária nebo Den vzniku České republiky nebylo úplně jasné. ;)

Pod každým pracovním dnem je ještě poměrně slušný prostor na zaznamenání různých poznámek (to-do list, menu, deník, fitness track, vtipné hlášky dětí, nebo umístění samolepky).
Pravý dolní roh dvoustrany pak zavírá měsíční přehled ukazující aktuální týden (v rámečku) a v jeho sousedství se zase tu a tam objeví nějaký hravý grafický prvek.


Týdenní kalendária také samostatně prodejná (jinak ve standardní výbavě kompletu TD Diáře).

Rozdělovače

Letos mají z jedné strany stejný proužek jako kalendárium a z druhé leopardí motiv v pudrové růžovce. Používat se mohou oboustranně a je jen na Vás, který motiv bude na líci. Rozdělovačů s hmatníkem (ouškem) je 6.

Záložky pak mají úplně stejný motiv. Pozor, naskladněny budou až po neděli.

rub & líc nebo naopak? To je na vás!


 Co je letos jinak?

  • Návrat k neutrálnímu podkladu v šedém tónu.
  • Poznámkové listy mají jemnější tečky, aby neprosvítaly. Políčka na poznámky u měsíčních přehledů jsou rovněž jemnější a v barvě aktuálního kvartálu.
  • U některých státních svátků přibyl červený nákupní košík. Asi není těžké se dovtípit, že jde o dny, kdy jsou obchody ze zákona zavřené a nenakoupíte si. Tato značka ale platí pouze pro Českou republiku. Omlouvám se slovenským zákaznicím, ale přidání této značky v jiné barvě pro Slovensko a uvedení u slovenských svátků už působilo zmatečně a upustila jsme od nich.
  • Organizační listy i lamino karty zůstávají beze změny, jako v minulých letech
  • Ceny kalendária a organizačních listů se nemění, lehce podraží jen laminované části (lamino karty, rozdělovače, záložky).
 
 

Papírové kalendárium má rozměr 14,8 x 21 cm (A5).
K dostání bude ve standardní 4kroužkové variantě (TD Diář, ADK)

A 6kroužkové (Kikki.K, Webster's Pages, Filofax, Carpe Diem)

I letos bude v nabídce zcela neděrovaná náplň, kterou si budete moci přizpůsobit na míru jiným atypickým diářovým deskám.

 

NASKLADNĚNÍ A EXPEDICE  

Aktuálně setujeme a balíme kalendária, ve středu přebíráme titulky a prodej kalendárií a diářů bude spuštěn ve čtvrtek 28.října na eshop.terapiedomova.cz

Rozdělovače, záložky a lamino karty budou doskladněny až 1.11.

 

Děkuji, snad jsem na nic nezapomněla, těším se na vaše dotazy! :)


Fi

6 komentářů:

  1. Fí, budu si určo brát šestikroužkovou náplň, ale letos bych potřebovala i ty leopardí rozdělovače. Budou v nabídce i na filofax? Díky Klára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za dotaz!
      Jj, kromě náplní budou i rozdělovníky, záložky a lamino karty 6kroužkové a neděrované, do vyprodání zásob. Tenhle atyp tvoří vždycky jenom menší část nákladu, většina je 4kroužková.
      Fi

      Vymazat
  2. Je krásný.
    Zatím ještě žádný nemám.....

    OdpovědětVymazat
  3. Prosím kdy budou týdenní kalendária na rok 2022? Chci je k vánocům Děkuji Ivana Jaklová

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý deň, viem ze veľkosť personal nerobíte, kvôli úzkym stranám, ale neuvažovali ste nad veľkosťou personal Wide? Tam je šírka strany 120mm

    OdpovědětVymazat
  5. Dobrý den, můžeme se začít těšit na diář pro rok 2023 :) nenašla jsem o něm nikde žádné informace, web nefunguje, pouze blog...

    OdpovědětVymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.