pondělí 18. října 2021

Podzimní plán - 9 týdnů do Vánoc

Vítejte u dalšího dílu podzimního plánu!

Zbývá 9 týdnů + pár dní do Vánoc. Doufám, že vám jdou první úkoly hladce od ruky a nikde to nedrhne.

Úkoly tohoto týdne

  • pokračujeme v nákupech dárků a jednotlivé objednávky evidujeme a odškrtáváme v tabulce, kterou jsme si vytiskli minulý týden v tomto odkazu (všechny odkazy jsou pod příspěvkem).
  • touto dobou také vždy vyrážíme pomalu i do kamenných obchodů a nákupních center na lov dárků, které je potřeba pořídit. Nechce se vám? Ani mně ne! Ale jistě se nám bude lépe nakupovat v klidnějším tempu nyní, než za pár týdnů, kdy budou obchody narvané davy nervózních (často i kašlajících a frkajících) bližních a stres bude vrcholit. Až bude kulminovat nákupní šílenství ve vydýchaných nákupácích, my si budeme vychutnávat svařák a trdelník na trzích v nazdobených ulicích. Když Bůh, situace a nový ministr zdravotnictví dá!

Doma

  • proveďte sezónní debordelizaci koupelnové skříňky s kosmetikou. Nedělejte z toho tříhodinový projekt; ve svižném tempu se zaměřte na ryze letní kosmetiku včetně dekorativky: různé opalovací přípravky, bronzery a tmavší odstíny makeupu, ochranné spreje na vlasy, letní stíny, glittery, rtěnky a další věci, které v zimě k neopálené pokožce nepoužíváte a můžou zimu přečkat v nižších poličkách, nebo uložené v krabici úplně  mimo koupelnu. Podívejte se rovnou na dobu spotřeby, část věcí už totiž může být na jaře prošlá a zbytečně by vám zabíraly místo ve skříňce, proto je vyhoďte rovnou. Kvalitní opalovák na obličej na horské zimní slunce si samozřejmě ponechte. Skříňku také vytřete od prachu a nečistot, přerovnejte obsah a máte zase na dlouho hotovo.
  • projdeme byt a sepíšeme si seznam drobných úprav a oprav, které bychom chtěli do svátků stihnout. Držte se při zemi a nepouštějte se do příliš náročných úprav, které by vás vysály po všech stránkách. Jde o drobná vylepšení a zútulnění: pověsit konečně obraz nebo nové fotografie, přivrtat poličku, přetřít odřenou zeď v jídelně, obnovit těsnění kolem vany, našít nové povlaky na polštářky atp. Své plány si můžete zanést do TÉTO TABULKY, rozdělit si je s partnerem nebo rodinou a postupně začít s realizací.

  Auto
  • objednejte auto do servisu na přezutí pneu a předsezónní servis. Ať světla svítí, stěrače stírají, klakson troubí atd. Nechte si namazat těsnění kolem dveří speciální směsí, ať přes zimu nezpuchří, dolít olej, fridex a další dobroty.
  • a rovnou si zkontrolujte povinnou výbavu: kompletnost autolékárničky, reflexní vestu a nezapomeňte na extra deku, kdybyste někdy nedejbože uvízli.
  • koukněte i na platnost STK a svého řidičáku (a rovnou i občanky), ať není nějaké nepříjemné překvapení při silniční kontrole, pokuta před Vánoci zamrzí víc, než kdykoli jindy!



Pro tento týden vše! :)
Jako vždy se doma pěkně podělte o úkoly a vrhněte se na to.

Mějte se krásně a nashle u dalšího dílu za týden, kdy budeme odpočítávat už 8 týdnů do Vánoc!

 

Printables:
 
 
Dávejte při tisku pozor na vlastní nastavení. Soubory mají formát A5, aby se nám vešly do diářů nebo kabelek a mohli jsme je mít stále při sobě!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.