pondělí 4. října 2021

Podzimní plán 2021 - 11 týdnů do Vánoc

Je tady 41. týden tohoto roku a do Vánoc zbývá: 11 týdnů a pár dní.

Nejvyšší čas sejít se nad tradičním Podzimním plánem - letos už posedmé! Vítejte!

 
Noví followeři a příchozí, nebojte, nevyhlašuji žádnou vánoční paniku a cinkání rolniček v prvních říjnových - ještě teplých - dnech.
Kromě Vánoc tu ještě totiž máme celý podzim, který si žádá své rutiny, bez kterých by to na Vánoce (a celou zimu po nich) nevypadalo a neprobíhalo ani z půlky tak, jak si přejeme.
Každý týden (letos poprvé v pondělí) si proto v klidu a s předstihem stanovíme pár úkolů a přidáme si do našeho rozvrhu trochu práce navíc, abychom v polovině prosince nemuseli šílet a nesnažili se všechno dohánět na poslední chvíli.

 
Následující týden to budou tyto: 






Oprášíme loňskou (předloňskou/každoroční) složku Vánoce. Pokud jste zde noví, vytvořte si ji. Vyčleňte si desky, karis blok, pár stránek v diáři, nebo jinou formu vedení záznamů. Se
m si odteď budeme ukládat vše, co se bude týkat vánočních příprav a podzimních rutin. Budeme v archivaci důslední, protože nám to ušetří mnoho času nejen počas příprav nadcházejících, ale i všech budoucích Vánoc. Jak, už jsem popsala v tomto příspěvku před lety. 


 

  • Do složky si rovnou vytiskněte první tabulku, do které si odteď můžete zaznamenávat nápady a tipy na dárky. Je to takový gift list nanečisto. Pište, přepisujte i škrtejte, cílem je, abyste měli v horizontu zhruba dvou až tří týdnů konkrétnější představu o tom, co komu letos koupit, objednat či vyrobit. Link na tabulku najdete pod článkem.
  • Druhý soubor, který letos dávám do placu, je podzimní TO-DO list. Seznam všeho, co je potřeba, kam je třeba zavolat, koho zaúkolovat - to vše si teď můžeme zaznamenat právě na tento seznam. Link je též pod článkem.

A co dál?

Doma: 
je třeba postarat se o příslušenství a blaho mazlíčků. Vyčistěte škrábadla a odpočívadla (posypat jedlou sodou, nechat 15 minut působit a poté důkladně vyklepat a vyluxovat), vyprat pelechy, dečky, budky a jiné schovky. 
Vyčistěte akvárka a terárka a také vyměňte filtry, žárovky, zkontrolujte, zda je všechno v pořádku a funkční. Rovněž zkontrolujte očkováky a veterinární průkazy, zda se neblíží nějaký termín očkování, odčervení nebo jiné tortury. Toto se bude řešit lépe nyní, než v předvánočním období (a také náš bytový kocour se přimlouvá a vyřizuje, že když už to musí být, tak raději teď, dokud není venku tak "nufně" a nefučí do přepravky všemi směry. Teď z toho může být ještě příjemný špacír. 

V domě:
  • odvzdušněte všechna topení (pokud jste tak ještě neučinili zrovna nedávno v rámci Zónového úklidu)
  • pokud ještě nemáte hotovou revizi komína, objednejte kominíka (dtto)
  • objednejte i technika na seřízení oken, venkovních rolet a zimní zahrady, máte-li.  Bylo by nepříjemné, kdyby vám v zimě utíkalo teplo, nebo něco nefungovalo.

Rozdělte si s partnerem úkoly, přizvěte si na pomoc děti, ať vám jde práce od ruky a nejste na všechno samy, milé ženy. Domov dělá celá rodina!
 
Seznam vypadá dlouhý, ale ve skutečnosti nebudou mise tak náročné, uvidíte. Zároveň, co můžu zapracovávám průběžně do Zónového úklidu, takže to půjde zvládnout! ♥

 
Za týden v pondělí se opět sejdeme a vytyčíme si další úkoly na 10. týden do Vánoc.

Krásné podzimní dny! :) 
 
Fi
 
Printables:
Dávejte při tisku pozor na vlastní nastavení. Soubory mají formát A5, aby se nám vešly do diářů nebo kabelek a mohli jsme je mít stále při sobě!
 

Podzimní to do list

10 komentářů:

  1. Jedu s Vami uz tretim rokem a je super, ze na nic v prubehu nezapomeneme a pritom vse zvladnem s usmevem a vcas :-) Diky za Vas blog!
    Jana F.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím a děkuji! ♥ Ať Vám to jde i letos od ruky!
      Fi

      Vymazat
  2. Ohó, super, těšila jsem se! Děkuji!!!

    OdpovědětVymazat
  3. Zakládám složku Vánoce a dekuji, ze jsem Vas objevila :-) Vypada to, ze letos by ty vánoce mohli byt bez totálního "vyflusání" na Štědrý den :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A nejen to, určitě si užijete i celé adventní období mnohem víc :)

      Vymazat
  4. Dobrý deň, idem s Vami jesenný a predvianočný plán upratovania druhý rok a je super. Chcela by som sa ale spýtať, či máte nejaké tipy na čistenie pelechov chlpáčov. Pred týždňom nám do rodiny pribudol jazvečík a všetky miesta, na ktorých odpočíva, sú plné drobných chĺpkov, ktoré sú tam zabodnuté a nejdú vytriasť. Máte tipy na nejaké nástroje alebo čistiace prostriedky, príp. nejakú rutinu odchlpovania domu, aby som sa z tých chlpov nezbláznila? Ďakujem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, na tohle funguje jediné - lepicí válečky na šaty a přejíždět to jimi. Nic jiného se mi zatím neosvědčilo, než kombinace vyklepat - vyluxovat - převálečkovat :)
      Fi

      Vymazat
  5. Len som chcela jedno velke dakujem za predvianocny plan :)

    OdpovědětVymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.