neděle 21. února 2021

FlyLady 22. - 28.2.

Tento týden jsme v oblasti ložnice
Návyk měsíce - debordelizace 15 minut denně
Každý den začínáme ranní a končíme večerní rutinou 


 

 

PONDĚLÍ 22.2.

Úkoly tohoto dne
  • Vyměňte povlečení
  • Vyhoďte starý tisk, katalogy, letáky 
  • Vyleštěte zrcadla a dveře
  • Utřete prach
  • Vyluxujte všechny podlahy
  • Vytřete podlahy
  • Vysypte odpadkové koše

První mise tohoto týdne je určena zejména pro majitelům skříní, které nejsou vestavné, resp. nejsou až do stropu. Vzniklý prostor mezi vrškem skříně a stropem totiž bývá často využíván k ukládání krabic, tašek a dalších hůře skladných předmětů. Co sejde z očí, sejde z mysli, dnes si proto vezmeme štafličky a podíváme se do tohoto bermudského trojúhelníku, co vlastně skrývá. Tašky a krabice přebereme, vytřídíme, utřeme prach na skříni s zpět na ni vracíme jen to nejnutnější.
Pro někoho to může být náročnější mise, proto si ji v případě potřeby přehoďte s jinou méně náročnou misí tohoto týdne.
Majitelé vestavných skříní vytřídí horní police, kde bývá nemlich podobný neřád, jen skrytý za dvířky a méně se tam práší.


********************************************************************************

ÚTERÝ 23.2.

Úkol tohoto dne   
V úterý se vždy věnujeme především plánování:
  • jídel k uvaření a nákupy 
  • plánování aktivit s rodinou nebo přáteli na víkend a příští dny (apropos, Velikonoce jsou sice až za dva měsíce, ale už je čas plánovat co, kde, s kým a za kolik)
  • objednání k lékařům, zubařům, kontrola zásob dlouhodobě braných léků
Úterý je také o zábavě a regeneraci sil. Až budete hotovi s povinnostmi, dopřejte si nějakou příjemnou oddychovou aktivitu, která je ve vašich možnostech.

Mise dne: opět si vezmem štafličky nebo schůdky a zůstáváme v horních policích šatníku. V prostorách nad úrovní očí se nám v běžném denním provozu špatně vegetí, občas se tam něco doslova mrskne a jindy se odtud něco zase vytáhne tak, že se poboří vše kolem, známe, že?
Dnes proto všechno pěkně srovnáme. Neděláme hloubkový úklid a přeskládávání skříně! Jen pěkně porovnáme obsah horních polic, pokud narazíme na něco, co je nepoužívané, neoblíbené, vyřadíme to, aby to nezabíralo místo ve skříni. Jaro je za rohem, zvířecí útulky ocení staré oprané nebo nemoderní lůžkoviny a ručníky. Stejně tak mohou skončit v kontejneru na textil.


********************************************************************************

STŘEDA 24.2.

Úkoly tohoto dne
Středa je ve znamení boje s prokrastinací. Tento den se zabýváme věcmi, které máme sklon odkládat a nechávat zajít daleko. Například:


  • vracení půjčených knih a věcí
  • nejrůznější reporty
  • dotažení rozdělaných prací
  • poplacení složenek
  • úřední záležitosti
  • telefonáty, do kterých se nám jindy nechce 

Mise dne: na řadě jsou toaletní stolky nebo komody, kde máte uložené šminky a makeupy. Místo utřete od prachu, v rychlosti protřiďte staré oční stíny a vyschlé řasenky, srovnejte je a jděte od toho (žádné zkoušení, špulení rtů, klapání řasama a pořizování selfíček; zkoušení nových trendů v líčení podle tutorialů na YouTube si nechte na neděli a chvilku pro sebe, nebo na úterní "odpočinek"). ;)

 

*********************************************************************************

ČTVRTEK 25.2.

Úkol tohoto dne
Čtvrtky obvykle navazují na středeční antiprokrastinaci a bývají dnem, který věnujeme pochůzkám, nákupům, cestám do čistíren a opraven, dotahujeme do konce vše, co jsme včera nestihli, abychom to před sebou netlačili zase další týden.


Mise dne: přesouváme se k nočním stolkům. V rychlosti poklidíme jejich povrch, odneseme hrnky, vyhodíme papírky, posmrkané kapesníčky, zbytečnosti. Lampičky a povrchy stolků utřeme od prachu.
 

*********************************************************************************

PÁTEK 26.2.

Úkoly tohoto dne
Jako každý pátek nakoukneme do kabelky; vyhodíme papírky od žvýkaček a účtenky, vylovíme vypadlé mince, vyklepeme drobky, doplníme zásobu kapesníčků, žvýkaček, pomád na rty atd. a stejný pořádek uděláme i v kufru a interiéru našeho auta - pryč s kelímky, láhvemi, ubrousky a  parkovacími lístky.


Mise dne: dnes umyjeme okno v ložnici. Pokud bude velká zima nebo se vám do toho nebude chtít, nechte to na jindy. K oknům se dostaneme v rámci velikonočního speciálu někdy v březnu. Pravdou je, že FlyLady rozpis je určen domácnostem celého světa a všude není 7 °C a déšť se sněhem, jsou dokonce místa, kde je teplo celoročně (tak tam teda pozdrav neposílám!). :D
Pokud nebudete mýt okno, určitě alespoň vyčistěte žaluzie od prachu a nečistot.


*********************************************************************************

SOBOTA 27.2.

Den volna určený pro rodinu. Přes týden bývá tempo hektické, o víkendu proto zvolníme a věnujeme se dětem a jeden druhému.


*********************************************************************************

NEDĚLE 28.2.

Další den volna, den regenerace. Najděte čas jen pro sebe a dopřejte si něco radostného, povznášejícího, cokoli vám zvedne náladu a dodá trochu energie.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.