neděle 14. února 2021

FlyLady 15. - 21.12.

Tento týden jsme v oblasti koupelny 
Pokračuje návyk měsíce - 15 minut debordelizace denně
Každý den začínáme ranní a končíme večerní rutinou 



 PONDĚLÍ 15.2.

Úkoly tohoto dne
  • Vyměňte povlečení
  • Vyhoďte starý tisk, katalogy, letáky 
  • Vyleštěte zrcadla a dveře
  • Utřete prach
  • Vyluxujte všechny podlahy
  • Vytřete podlahy
  • Vysypte odpadkové koše

První misí tohoto týdne je vydrbat zástěnu u sprchového koutu. Přípravkem na to určeným postříkáme skleněnou zástěnu, necháme působit, zubním nebo jiných úzkým kartáčkem vydrbeme žlábky u kolejniček a další případná záludná místa, houbičkou plochu zástěny, proudem vody opláchneme, stěrkou setřeme a hadříkem z mikrovlákna pak doleštíme z obou stran. 
Pokud nemáte zástěnu ale závěs, pak perete nebo čistíte... závěs. :)



********************************************************************************

ÚTERÝ 16.2.

Úkol tohoto dne   
V úterý se vždy věnujeme především plánování:
  • jídel k uvaření a nákupy 
  • plánování aktivit s rodinou na víkend a příští dny
  • objednání k lékařům, zubařům, kontrola zásob dlouhodobě braných léků
Úterý je také o zábavě a regeneraci sil. Až budete hotovi s povinnostmi, dopřejte si nějakou příjemnou oddychovou aktivitu, která je ve vašich možnostech.

Mise dne: odkloníme se na chvíli z koupelny a budeme  papírovat. Vytřiďte hromádku papírů, která se vám nastřádala na stole kde překáží, nebo v šuplíku, kde může být "uklizena" na hodně dlouho. Nevýznamné papíry vyhoďte nebo skartujte, úřední založte nebo vyřiďte, nejlépe hned zítra.


********************************************************************************

STŘEDA 17.2.

Úkoly tohoto dne
Středa je ve znamení boje s prokrastinací. Tento den se zabýváme věcmi, které máme sklon odkládat a nechávat zajít daleko. Například:


  • vracení půjčených knih a věcí
  • nejrůznější reporty
  • dotažení rozdělaných prací
  • poplacení složenek
  • úřední záležitosti
  • telefonáty, do kterých se nám jindy nechce 

Mise tohoto dne: zpět do koupelny. Tady vyhodíme všechny prázdné obaly od gelů a šampónů, odstraníme zbytečnosti z okrajů vany a připíšeme na nákupní seznam vše potřebné k dokoupení. Pozdě bycha honit, když stojíte pod proudem vody, třesete s láhvičkou, přemlouváte ji, aby vydala jednu jedinou poslední dávku, ale ona jen výsměšně prdí naprázdno..pfrrr!



*********************************************************************************

ČTVRTEK 18.2.

Úkol tohoto dne
Čtvrtky obvykle navazují na středeční antiprokrastinaci a bývají dnem, který věnujeme pochůzkám, nákupům, cestám do čistíren a opraven, dotahujeme do konce vše, co jsme včera nestihli, abychom to před sebou netlačili zase další týden.

Mise dne: dnes budeme mít dvojitou misi, v koupelně a prádelně. Koberečky a předložky kolem vany a z WC dejte do prát na jemný cyklus (sledujte cedulky se symboly údržby). Ještě před spuštěním pracího programu otřete dvířka a horní a přední část pračky a sušičky a nevynechte dávkovací šuplík na prací prostředky.


*********************************************************************************

PÁTEK 19.2.

Úkoly tohoto dne
Jako každý pátek nakoukneme do kabelky; vyhodíme papírky od žvýkaček a účtenky, vylovíme vypadlé mince, vyklepeme drobky, doplníme zásobu kapesníčků, žvýkaček, pomád na rty atd. a stejný pořádek uděláme i v kufru a interiéru našeho auta - pryč s kelímky, láhvemi, ubrousky a  parkovacími lístky.

Mise dne: dnes bychom podle FlyLady měli vynést odpadkové koše z koupelen, pracoven a celkově všechny koše, které se doma nachází. Pokud nemáte ve své třípatrové vile 6-8 odpadkových košů (které navíc měly být vyneseny již v pondělí, kuchyňský pak denně), nevadí, můžete vycídit koš v koupelně a na WC. Pěkně ho vydrbejte a vypláchněte, nechte uschnout a založte nový pytel.
 

*********************************************************************************

SOBOTA 20.2.

Den volna pro rodinu. Každou sobotu trávíme volný den s našimi nejbližšími a především dětem vynahrazujeme naše týdenní zaneprázdněnost.

*********************************************************************************

NEDĚLE 21.2.

Další den volna, den regenerace.
Stále ještě pokud možno nepracujeme,  najdeme si čas na své záliby, obnovu sil a péči o tělo i duši.

3 komentáře:

  1. Zajímala by mě jedna věc. Nevlastníme třípatrovou vilu, ale 3KK :). Máme jenom jeden koš na odpadky (a pak ještě na tříděné, ale všechno na jednom místě). Kde všude máte koše a co do nich vyhazujete? Chápu to třeba s miminkem, že je praktický po ruce i další koš, ale v běžné domácnosti se tomu pořád bráním, i když manžel občas navrhuje koš i do koupelny, když ho někde vidí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My teda máme také více košů, protože jsme líní chodit s papírkem přes celý byt, takže u nás takto:

      Kuchyň - směsný a tříděný
      Koupelna - malý zvlášť na použité vatové tyčinky, zubní nitě, vlasy ze záchytných sítek, jeden na obaly od spotřebovaných produktů k recyklaci, obojí schované v umyvadlové skříňce.
      Dětský pokoj - malý koš na odstřižky, papírky od sladkostí, nesmí být vyloženě bio odpad typu ohryzky od jablek, zbytky svačin.

      Jakmile je dětských pokojů více a k tomu se přidá pracovna nebo pracovní kout, prádelna, tak ty koše se násobí.
      Jinak se teda přikládám k názoru vašeho manžela, že ten koš v koupelně by bodl, je to opravdu praktické, že nemusíte nosit hned každý papírek nebo vlas do kuchyně, jen teda věřím, že použité dámské potřeby (nebo i zvířecí výkaly, pokud není v domácnosti splachovací stelivo) je lepší hned házet do "hlavního" denně vynášeného koše, aby se na ten koupelnový nezapomínalo.

      Vymazat
  2. Máme 4 izbový dom a koše:
    1. v kuchyni - 3 priehradky: zmesový odpad, papier a plasty
    2. v komore - sklo
    3. kúpeľňa - plienky
    3. kúpeľňa - všetko ostatné
    4. pracovňa
    5. detská
    ...asi je to o lenivosti....:)....ale dom je poschodový, takže schody tiež zavážia....

    OdpovědětVymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.