neděle 27. října 2019

Podzimní plán - 8 týdnů týdnů do Vánoc

Vítejte u dalšího dílu Podzimního plánu!


  Podzim se krásně vybarvuje a dostává ty pravé grády! Zbývá 8 týdnů do Vánoc a ten následující vyplníme těmito úkoly:

  • stále pokračujeme v nákupech a objednávkách dárků. Každou přijatou a obstaranou položku odškrtáváme v tabulce, kterou jsme si vytiskli už před dvěma týdny v tomto dílu.
  • v souvislosti s Dušičkami (2.11.) provedeme patřičné úpravy a aranžmá místa odpočinku  našich nejbližších z druhého břehu*.

 Doma

  • provedeme lehkou debordelizaci komory, případně skříně (obvykle v předsíni), kde skladujeme takové-to-všechno. Už před časem jsme si definovali, co předsíňové úložné prostory obvykle skrývají - bývá to něco z níže uvedeného  (anebo taky všechno z níže uvedeného):
    - bundy, kabáty a obuv
    - úklidové a čistící prostředky
    - zřídka používané elektrické spotřebiče
    - drobné domácí potřeby
    - nářadí
    - krmivo nebo stelivo pro zvířata
    - XXL balení pracích prášků, zásoby toaletního papíru a ručníků
    - recyklační nádoby
    - věci připravené k vrácení
    - nákupní tašky 
    - cestovní tašky a kufry
    - zásoby konzerv a zavařenin, pití
    - dekorace, ozdoby atd.
    Na podzim tyto prostory trochu pofackujeme, žádné velké přehrabování a gruntování, jinak hrozí zaseknutí a půldenní práce. Jeďte podle tohoto klíče:

  • útroby komory zmapujte, podívejte se, jestli se někdo něco nepomnožilo - nevykynula krabice se zavařovačkami nebo koš  s igelitkami? Box s věcmi k vrácení - nepřetéká? Nestěžuje si tchýně, že má málo plastových krabiček od proviantu? Věci určené k vrácení připravte a naplánujte předání.
  • zrevidujte zásoby úklidových a pracích prostředků, náčiní a drogistických zásob. Není někde něco prošlého? Je všeho dost? Není čas na nákup nového smetáku, hadrů, hlavice na mop, gumových rukavic, sáčků do vysavače atd.? Napište si na nákupní seznam, co je potřeba doplnit.
  • zkontrolujte také zásobu žárovek a baterií.
  • přichystejte sadu na čištění a ošetřování zimní obuvi. Pokud jsou houbičky rozdrbané a krémy vyschlé, vyhoďte je a připište na nákupní seznam. Nezapomeňte na impregnaci.
  • krabici s jarními a letními věcmi (třeba dekorace, sportovní potřeby) dejte co nejvíce nahoru a dozadu a naopak do popředí vytáhněte krabici s vánočními dekoracemi, svíčkami a světýlky. Odolejte pokušení se v tom začít přehrabovat. Pouze mapujete terén a přerovnáváte a chystáte si podmínky na další týdny!
  • vyhoďte nefungující spotřebiče, které v komoře čekají na opravu déle než tři měsíce, rozlučte se i s různými bezvadnými náhradními díly, zvláště takovými, pro něž nemáte ani pojmenování, natož uplatnění. 

Zahrada
  • vyperte podsedáky u zahradního nebo balkónového nábytku a ukliďte je
  • umyjte venkovní nábytek a zahradní hračky, a zazimujte je




Výborně, skvělé!

Nashle u 7. týdne do Vánoc! ;)
Fi 

* nepochybuji, že se o toto místo staráte průběžně, a proto možná nepovažujete za důležité se "povinně dostavit" na určité datum. S tím se dá určitě souhlasit, ale i tak raději zajděte podívat se, jestli je po dušičkových nájezdech vaše místo v pořádku a shrabat nánosy nově spadaného listí - a že ho teď je!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.