neděle 3. února 2019

Organizační série 2019 - předsíň, 2. díl

Jsme u druhého dílu Organizační série vašeho domova, vítejte.

V pilotním díle jsme si stručně shrnuli účel a funkci předsíně a dnes se zaměříme na nešvar, se kterým se v této oblasti potýkáme nejvíce:

Příliš mnoho věcí při nedostatku místa 

S tím, že české domácnosti mívají často velmi malou předsíň, už nic nenaděláme. Pokud je to i váš případ, musíte se dvojnásob snažit, aby tato místnost nebyla přecpaná a chaotická, a to zejména v zimě. Je proto nezbytné, aby na věšáku v předsíni visely pouze aktuálně nošené bundy a kabáty. Po příchodu zvenčí je pověste, aby proschly, a pokud si druhý den budete chtít vzít ze skříně jiný kabát, musíte ten předchozí z předsíně uložit do skříně namísto kabátu, který hodláte obléct. Je to pravidlo "jeden za jeden" a je nejen funkční, ale i oku (a duši!) lahodí, když vaše předsíň nevypadá pod pestrobarevnou horou bund jako šatna 3.B.
Proto toto zkuste zavést i v případě, že se s nedostatkem místa v předsíni nepotýkáte. Je to několik vteřin  výměnou za efekt vzdušné přívětivé předsíně - a to není špatné!

garagedecorandmore.com

Stejné pravidlo se týká i vašich bot.
Nošené boty ve kterých jste přišli domů, byste neměli hned uklízet a zavírat do botníku, ale měly by se nechat větrat, v zimě i případně okapat a oschnout na rohožce k tomuto účelu určené.
Proto je důležité, aby v předsíni nestrašily roznošené troje páry na každého člena rodiny; všechny ostatní boty by měly být vyčištěné a odklizené z dohledu na svém místě.

Další úkol je tedy jasný: vykliďte z věšáků nadbytečné bundy a kabáty a nechte jen jeden aktuálně nošený kus na člena rodiny. Totéž udělejte s botama. A pokud skladujete v únoru žabky mezi kozačkami, vězte, že je na ještě pěknou řádku týdnů můžete uložit někam jinam, aby nezabíraly místo v botníku.
Zapište si každý nápad na vylepšení funkčnosti nebo vzhledu předsíně. Ať už jde o přivrtání dalších háčků na oděvy nebo pořízení nové rohožky, pište si vše, na co průběžně narážíte. Seznam budete již brzy potřebovat k realizaci.

Zítra (resp. v úterý) už se podíváme na detailnější uspořádání předsíně a další častý nešvar s tím spojený a nabereme tempo! :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.