úterý 6. ledna 2015

Den 10. - ANTIPROKRASTINAČNÍ DEN

Zítra je STŘEDA, budeme mít ANTIPROKRASTINAČNÍ DEN.
Věnujeme se stále oblasti kuchyně.



Den zahájíme RANNÍ RUTINOU pro úspěšný start.

Úkol tohoto dne

Středa je ve znamení boje s prokrastinací. Tento den se zabýváme věcmi, které máme sklon odkládat a nechávat zajít daleko. Například:


  • vracení půjčených knih
  • objednání k lékaři, zubaři, gynekologovi
  • vyúčtování do práce
  • nejrůznější reporty
  • dotažení rozdělaných ručních prací
  • poplacení složenek
  • úřední záležitosti
  • telefonáty, do kterých se nám jindy nechce

A tak dále. Všichni máme nějakou oblast, ve které rádi necháváme věci vyhnít.


Mise tohoto dne v oblasti kuchyně:
Dneska se trochu pověnujeme kuchyňským spotřebičům. Kdy jste naposled vytáhli ten šuplíček z topinkovače a vyčistili ho? (Jakej šuplíček? Aha. Tak tenhle.)
Co váš kávovar, sodovkovač, varná konvice? Všechno vypojte ze zásuvky, otřete nebo omyjte, vraťte na místo. Nezdržujte se odvápňováním konvice, výměnou oleje ve fritéze apod. Zaměřte se na otisky prstů, flíčky a kapky, zbytky jídel a drobky na vašich nejpoužívanějších spotřebičích.


Toaster také obraťte vzhůru nohama a vytřepte, nebojte, nepozvrací se

Tadá! Hotovo!


Začátečníci, nezapomeňte se denně věnovat 15 minut vyhazování nepotřebných krámů, které vám překážejí, zabírají místo a zdržují vás. Zbavte se všeho nepoužívaného, nepotřebného, neoblíbeného, rozbitého.

Udržujeme čistý prázdný dřez a den zakončíme VEČERNÍ RUTINOU


P.S.: A já si v rámci antiprokrastinace konečně dolepím na svou anglickou klávesnici českou diakritiku, protože přísahám, že jestli jednou napíšu místo slova dřez DŽEZ (snad pokaždé a že tohle slovo tady v posledních dnech skloňuju snad ve všech pádech), tak mi švihne a půjdu se utopit (do džezu!).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.